SLAVEN BELUPO
POJAČANJE ZA FARMACEUTE

Prekaljeni HNL-ovac stigao u Koprivnicu, zadnji klub mu je bio u Indiji: ‘Odličan sam sa Zekićem‘

Novi adut prošao je sve mlađe uzraste Osijeka, a za seniore je nastupao sedam godina
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 17. siječanj 2023. 14:39

Antonio Perošević od utorka je novi član Slavena Belupa. Ovaj 30-godišnji bivši ofenzivac Osijeka pojačat će konkurenciju u napadu Farmaceuta, a dobro se snalazi i u centrali i na krilnim pozicijama, koje mu čak i bolje odgovaraju.

U Koprivnicu Perošević dolazi kao slobodan igrač nakon polugodišnje stanke, odnosno odlaska iz indijskoga kluba East Benglas. U karijeri je najdublji trag ostavio u Osijeku u kojemu je prošao sve mlađe uzraste te nastupao za prvu momčad od 2010. do 2017. Kasnije je igrao i u Mađarskoj za Ujpest i Puskas Akademiju, a bio je i u Al-Ittihadu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ukupno je u karijeru odigrao 225 natjecateljskih utakmica uz 55 postignutih pogodaka i 20 asistencija.

– Nakon nekoliko godina u inozemstvu pojavila se opcija povratka u Hrvatsku koju sam prihvatio. Svidio mi se projekt koji ima Slaven Belupo, s trenerom Zoranom Zekićem sam u odličnim odnosima, a privukli su me i rezultati kluba koji su odlični nakon prvog dijela sezone. Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu, pa čak i pokušati ‘napasti‘ pozicije ispred nas - rekao je Perošević.

Ugovorno se s podravskim prvoligašem vezao do ljeta 2024. godine.

- Vjerujem da mogu pomoći svojim novim suigračima iskustvom i kvalitetom, a najvažnije je da nas sve zajedno prati zdravlje. Manje-više poznajem sve igrače u svlačionici pa mi neće trebati previše vremena za prilagodbu – dodao je novi Zekićev napadački adut.

Slaven Belupo proljetni dio sezone otvara u petak gostovanjem kod Istre 1961 u Puli.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 00:05