RONALD GORSIC Cropix
ŽELI GA I HAJDUK

Presudan dan za transfer u Dinamo? Opasni ofenzivac danas se može dokazati, ali i zapapriti Jakiroviću

Navodno je cijena snižena, a upućeni govore da je privukao pozornost i u - Splitu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. prosinac 2023. 07:29

Iako to nitko službeno u Maksimiru ne želi izjaviti, što je sasvim logično, Dinamo je zainteresiran da u zimskom mercatu dovede krilnog igrača Slavena Belupa, 25-godišnjeg Arbera Hoxhu.

Dovođenje krilnog igrača, uz dovođenje lijevog beka, na vrhu je modrih zimskih želja. Hoxha, koji je ove sezone za Farmaceute postigao tri pogotka i upisao tri asistencije, danas će na Apašu predstavljati vjerojatno najveću opasnost za trupe Sergeja Jakirovića. Brz je, okomit, odličan dribler, kosovski napadač je u plavom domu označen kao onaj na kojeg se mora posebno obratiti pozornost. Tko zna, možda će baš ovaj ponedjeljak biti presudan dan kad bi mogao i pasti dogovor oko njegovog dolaska u Maksimir. A možda će to i biti dan kad će Hoxha pokazati svima u Dinamu da je baš on igrač za njih, da može biti pojačanje za Jakirovićev roster. To, jasno, baš i ne bi bilo previše dobro za zagrebačku momčad, budući da bi to onda značilo da bi mogla imati itekakvih problema s Belupom jer Hoxha može odlučiti svaku utakmicu nekim sjajnim potezom.

image

Stefan Ristovski, Arber Hoxha

DAMIR KRAJAC Cropix

Po našim saznanjima, onog trenutka kad je Dinamo iskazao želju da na zimu u svoju svlačionicu dovede Hoxhu, Slaven Belupo je izvjesio cijenu od koje je sve u plavom domu zaboljela glava. Naravno, društvo iz Koprivnice dobro zna da prodaje svoju “vreću zlata”, pa je zato i ispalilo - 3 milijuna eura. Logično, žele zaraditi Koprivničani, gdje će ako neće na igraču za kojeg vlada veliki interes, ne samo Dinama. Jer, za Hoxhu je bio, u doba Ivana Leke, zainteresiran i Hajduk, a naši izvori kažu da taj interes nije splasnuo niti kad je momčad preuzeo Mislav Karoglan. Ima Hoxha i ponuda iz SAD-a, zanima se i mađarski Ferencvaros. Kad je tako, onda je normalno da Slaven Belupo može mahati s velikim brojkama. Međutim, Dinamo je, čuvši cijenu, istoj okrenuo leđa. Modri ne žele platiti toliko eura, bez obzira na to što žele Hoxhu. Onda se, opet prema upućenim izvorima, cijena snizila na 2 milijuna eura, uz dolazak nekih igrača iz modre svlačionice u Podravinu, ali i to je cifra za koju aktualni prvak smatra da je previsoka. Navodno su u Dinamu, na prijedlog Sergeja Jakirovića, zaključili da bi za Hoxhu ponudili 800.000 eura, najviše 1.000.000 eura. Uz dodatak da se onda razgovara koji bi to modri igrači mogli put Koprivnice.

Modri su tijekom zadnje dvije godine u Koprivnicu usmjerili Antu Crnca, koji je iz Slavena otišao u Rakow, pa Mateja Šakotu, na posudbu Daniela Štefulja... U zamjenu za nižu cijenu Hoxhe voljni su u Slaven usmjeriti još neke igrače jer na zimu se sprema rekonstrukcija svlačionice, najavljuju se pojačanja, pa za neke sadašnje stanovnike podno južne maksimirske tribine u siječnju više neće biti mjesta. U Dinamu vjeruju da bi Koprivničani mogli pristati na takav dogovor, spustiti cijenu i prodati Hoxhu u Maksimir. Hoće li se to dogoditi, možda bismo mogli saznati već danas.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. srpanj 2024 05:32