ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
MUKE ZA TRENERA

Problemi za Zekića i Slaven uoči dolaska u Zagreb: ‘Ne volim nikad kukati, takve stvari ne možeš izbjeći‘

Zoran Zekić neće imati kompletne Farmaceute u nadolazećem srazu s Lokomotivom
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 31. ožujak 2022. 12:55

Zoran Zekić je poprilično zaposlen ovih proljetnih dana, pregršt je stvari u koprivničkom klubu koje zahtijevaju njegovu pozornost...

- Došao je Ilija (Lončarević), pa se dosta bavimo sa Školom nogometa, isto tako i sa skautingom. Osim toga, radimo i sve što nam je u dnevnom planu. Ništa specijalno, ali to je posao koji se treba obaviti - kaže trener i sportski direktor Slavena Belupa.

Došlo i do toga

Drago mu je što su trojica igrača bila odsutna zbog reprezentativnih obveza.

- Hvala Bogu da smo došli do toga da imamo reprezentativce. Caimacov je bio u Moldaviji, a Brković i Laušić u mladim hrvatskim reprezentacijama. Nadam se da će se vratiti živi i zdravi, a u kakvom će biti stanju ovisi koliko su igrali i koliko su imali prilike trenirati. No, to ćemo vidjeti kad se vrate na treninzima...

Kakva je situacija s ozlijeđenima?

- Božić je i dalje izvan kadra nakon ozljede u susretu s Dinamom, a Zvonarek nam se polako vraća i ako Bog da bit će sve dobro. Kocijan, nažalost, još ne, on ima upalu koja je posljedica promjene podloga. Nećemo ga forsirati dok se ne zaliječi jer bi mu se to moglo vratiti kao da ni nije imao stanku.

U ponedjeljak slijedi gostovanje kod Lokomotive.

- Utakmica kao i svaka druga u HNL-u, protiv nikog se ne možeš opustiti. Lokomotivi zaista svi komplimenti; mladi su, poletni, dinamični i brzi, baš onako kako treba izgledati moderni nogomet. Morat ćemo se pripremiti i biti u što boljem izdanju. Naravno, nadamo se najboljem.

Počelo se nakon serije dobrih rezultat spominjati i peto mjesto. Koliko je vama važan konačni plasman?

- Nakon onog ulaska u dobar niz, mi smo dosegnuli neki maksimum. Naravno da ćemo dati sve od sebe do kraja, ali ne bih sad razmišljao o tome hoćemo li biti peti. Bitno mi je da igramo što bolje, kao i da neke igrače pripremimo za sljedeću sezonu. U krajnjoj liniji, i da vidimo tko će od igrača ostati ovdje. Posla je dosta, zato smo i počeli neke stvari raditi prije par mjeseci, da ne uđemo u preveliku nervozu. S obzirom na to da imamo financije kakve imamo, ne ovisi puno toga ni o nama, nego jednostavno moramo na sve strane gledati što možemo napraviti najbolje.

Pod normalno

U Kranjčevićevoj zbog kartona neće biti Gode i Marine.

- Nadam se da njihovi izostanci neće biti problematični, pronaći ćemo najbolje rješenje koje postoji unutar momčadi. Malo je specifično što nam nedostaju igrači iz vezne linije. Vidjet ćemo u preostalim danima možemo li izvući nešto iz unutarnjih rezervi i prema tome ćemo se odrediti. Ali ne volim nikad kukati. To je tako u nogometu, kartone i ozljede ne možeš izbjeći, s tim moraš uvijek živjeti i to bi trebalo biti pod normalno.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. svibanj 2024 22:37