ZELJKO HAJDINJAK Cropix
SLAVEN U FINIŠU SEZONE

‘Protiv Hajduka smo stvorili brdo šansi, a siguran sam da možemo napraviti probleme i Dinamu i Rijeci‘

Defanzivac Slaven Belupa Ivan Borna Jelić Balta uoči gostovanja u Puli
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 24. travanj 2024. 10:04

Ivan Borna Jelić Balta priključio se Slavenu Belupu u završnici zimskog prijelaznog roka, a stigao je na posudbu iz Sarajeva, gdje nije bio zadovoljan statusom.

- Zasad mi je u Slavenu odlično. Upoznao sam grad, suigrače i trenere u ovom kratkom razdoblju. Žao mi je trenera Ferenčine, ali to je tako u nogometu. Što je tu je, moramo dalje. Trener Radeljić odlično radi s nama, tako da mislim da je atmosfera sad na većoj razini, a vidjet ćemo kako će to dalje ići - rekao je Jelić Balta.

Ovaj 31-godišnji i 196 cm visoki defenzivni veznjak rodom je iz Bjelovara, a prošao je zanimljiv nogometni put. Još 2014. otišao je iz ždralovske Mladosti u njemački Hellas 94, igrao je i za drugu momčad Stuttgarter Kickersa, te za Rudeš, Varaždin, kijevski Arsenal, Koper, Wislu Krakow i Sarajevo.

- Slažem se da je put bio zanimljiv, dosta sam toga prošao. Mogu reći da sam u Koprivnicu došao sasvim slučajno. Nisam igrao u Sarajevu te je moj prijatelj Darko Martinušić, član Slavenove uprave koji je pokrenuo tu priču i uspjeli smo u dogovoru sa Sarajevom realizirati posudbu.

U dosadašnja četiri nastupa za novi klub odigrao je 321 minutu te upisao i prvu asistenciju, u pobjedi protiv Rudeša. Dobar je u duelima i defenzivnim reakcijama, osobito u skoku, no i sam kaže kako mu nedostaje kontinuitet.

- Generalno sam zadovoljan, ali samo zato što se vraćam nakon te nezgodne ozljede ramena. Nisam prošao ni pripreme, zapravo sam se pripremio kroz treninge i utakmice. Vjerojatno bih zaigrao i puno prije, ali u dogovoru s trenerima i svima u klubu odlučili smo da se malo pričeka. Sad sam zdrav, mislim da smo dobro postupili.

image
RANKO SUVAR Cropix

Prirodna pozicija mu je zadnji vezni.

- Igram to već dulje vrijeme. Ako se ukaže potreba, mogu uskočiti i na stopersku poziciju.

Nakon pobjede protiv Rudeša uslijedio je novi domaći poraz, ovaj put protiv Hajduka. Kako komentirate tu utakmicu?

- U prvom poluvremenu baš i nismo stajali onako kako smo se dogovarali prije utakmice, možda smo se malo i uplašili Hajduka. Oni su kvalitetna ekipa, ali smo u ih stisnuli u drugom poluvremenu. Neću ulaziti u to je li ono bio penal ili nije, no stvorili smo brdo šansi i mislim da nam to mora biti putokaz za daljnje utakmice. Siguran sam da možemo napraviti probleme i Dinamu i Rijeci.

U petak gostujete u Puli.

- Mi idemo po tri boda, a vidjet ćemo što će nam to donijeti. Dolazimo s otvorenim gardom, idemo se “pofajtati” za te bodove, pa ćemo vidjeti što će nam to donijeti.

Istra je slavila u Osijeku i čeka vas u dobrom raspoloženju?

- Nisam baš previše igrao u Hrvatskoj, put me stalno vodio negdje u inozemstvo, ali vidi se da u svakoj momčadi HNL-a ima vrhunskih pojedinaca i svatko svakoga može pobijediti ako ima svoj dan.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 10:04