Roy Ferenčina

 Ronald Goršić/Cropix
GOLGETERSKI POST

Prvoligaš već četiri utakmice ne može zabiti gol, nova šansa protiv Slovenaca pa odlazak u Zagreb

Valja naglasiti da je pred koprivničkim prvoligašem zahtjevan raspored
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 16. studeni 2023. 22:01

Nakon slobodnog vikenda, igrači Slavena Belupa od ponedjeljka su ponovno na okupu, bez reprezentativaca Mihaila Caimacova i Mateja Šakote. U sklopu priprema za nastavak prvenstva i gostovanje kod Lokomotive u Zagrebu, Farmaceuti će u petak u Koprivnici (16.00) odigrati prijateljsku utakmicu sa slovenskim prvoligašem Rogaškom, dok će igrači s manjom minutažom u utorak igrati s Graničarom iz Đurđevca, jesenskim prvakom Prve koprivničko-križevačke županijske lige.

Naglasak će u ovom razdoblju biti na uvježbavanju napadačkih akcija i realizacije, Roy Ferenčina i suradnici traže formulu za prekid dugog golgeterskog posta. Posljednji prvenstveni pogodak postigao je Tomislav Štrkalj u pobjedi protiv Varaždina (3:2) 6. listopada u Koprivnici.

Nakon toga uslijedile su četiri utakmice bez gola (Rudeš, Hajduk, Istra, Gorica) u kojima su Slavenovi igrači ukupno uputili 64 udarca prema vratima, a od toga samo 11 u okvir. Suparnici su u tim susretima prema Slavenovom golu pucali 37 puta, 14 u okvir. Imali su Farmaceuti i bolji posjed od svojih suparnika u tim utakmicama, ukupno 58 % u odnosu na 42 % koliko su ostvarile suparničke momčadi.

Valja naglasiti da je pred koprivničkim prvoligašem zahtjevan raspored, do kraja godine slijede im gostovanja kod Lokomotive, Rijeke i Osijeka te domaći ogled s Dinamom.

Linker
16. studeni 2023 22:01