DUJE KLARIC Cropix
RIJEČ LEGENDE

Rakitić nakon slavlja: ‘Čujem kako inače ovdje ovakve utakmice završe 2:2, ali imali smo sve pod kontrolom‘

‘Iznenadio sam se. Odigrao sam skoro 80 minuta. Bilo je bolje nego što sam očekivao‘
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 05. kolovoz 2024. 06:32

Ivan Rakitić je u 2:1 pobjedi nad Slaven Belupom upisao prvi start za "bijele", ujedno i poljudsku premijeru. Navijači su mu skandirali.

- Presretan sam, prezadovoljan. Bilo je super, mnogo jako dobrih stvari. Za prvu utakmicu je bilo jako dobro. Jako mi je drago da je stadion bio skoro pun. Atmosfera je bila fantastična. Prelijepo je bilo biti dio ove velike obitelji. Jedva sam čekao ovu utakmicu. Jako sam sretan sam i ponosan. Odigrali smo jako jako dobrih prvih 45 minuta. Kasnije smo se jako dobro postavili i sve smo držali pod kontrolom. Za početak možemo biti jako zadovoljni. Bila je ovo jako dobra večer za sve hajdukovce - kazao je u mixed zoni nakon utakmice Rakitić, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Na pitanje o tome kako se fizički osjećao.

- Iznenadio sam se. Odigrao sam skoro 80 minuta. Bilo je bolje nego što sam očekivao. Sve ide dobrim putem, sve ide jako pozitivno. Bit će sve još lakše kada još bolje upoznam trenera i suigrače - kazao je Rakitić.

Najteže je igrati utakmice u kojima si izraziti favorit?

- Čujem kako inače ovdje ovakve utakmice završe 2:2, u nekakvoj borbi. Sve smo imali pod kontrolom. Mogli smo zabiti još koji gol. Pobijedili smo, još je bio gotovo pa pun stadion. Bila je ovo lijepa večer za sve nas. Idemo se doma zadovoljni odmoriti i pripremiti za sljedeću utakmicu - kazao je Raketa.

Žali zbog slobodnog udarca iz 73. minute.

- Nadam se da će biti još takvih prilika. Nema veze, bitno je da smo pobijedili. Jedva čekam prvi gol za Hajduk.

Navijači su vas dočekali ovacijama?

- Velika hvala svima, Torcidi. Ne znam koliko sam imao poziva prije i poslije utakmice. Jako sam sretan i ponosan. Dat ću sve od sebe da navijači budu ponosni na Raketu. Idemo polako rasti iz utakmice u utakmicu - najavio je Rakitić.

Niste došli u Hajduk da se ne bi borili za trofeje, plasman ugrupnu fazu u Europi. U četvrtak slijedi gostovanje kod Ružomberoka?

- Sada ćemo se pripremati za tu utakmicu. Znamo da će biti jako teško, odigrali su dvije jako dobre utakmice protiv Trabzonspora. Svi imamo želju ući u Europu. Moramo biti maksimalno spremni, odigrati što bolje, da uzvrat u Splitu sretno završimo.

Što vam je rekao trener?

- Rekao je da je jako zadovoljan, ali i da ima dosta stvari lkoje moramo poboljšati. Ta njegova pozitivna energija je jako bitna, mi igrači ga pratimo. Sve zajedno izgleda jako dobro - kazao je Rakitić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. kolovoz 2024 00:33