Domagoj Pavičić briljira u zadnje vrijeme u dresu Rijeke

 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
DANI POEZIJE SJAJNOG VEZNJAKA

Rijekin maestro na Poljudu je podsjetio na Modrića, a to je ponovio i protiv Belupa kad su mu skinuti ‘okovi‘

Na Poljudu je ispisao ‘nogometne stihove‘, a protiv Belupa briljirao nakon ulaska Čerina
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 06. ožujak 2022. 12:21

Slovenac Adam Gnezda Čerin odigrao je ponajbolju utakmicu otkako nosi Rijekin dres i bio junak susreta, drugi Slovenac Haris Vučkić zabio je treći susret zaredom, dao peti gol u zadnjih pet prvenstvenih nastupa i potvrdio zašto su nekad engleski premierligaški bacali pred njega bisere, Švicarac Josip Drmić ponovno je golgeterski reagirao i pogotkom za 2:0 riješio dvojbe oko pobjednika, po brojkama i ključnim točkama utakmice bila je to “jodlerska večer na Kvarneru”, ali ono što iznad svega toga gledamo od Rijeke u zadnje vrijeme to su - Pavičićevi dani poezije.

Rujevica nije Filodrammatica, no Domagoj je još jednom osvojio nogometne sladokusce, njegovi potezi imaju lirsku tankoćutnost, francuski šarm i - ubojitost. Nakon što je na Poljudu “ispisivao nogometne stihove” koji su podsjetili na najveće estete lopte poput Modrića, Gündogana ili Pedrija te u derbiju s Hajdukom radio igračku razliku, u dvoboju sa Slavenom Belupom nije jednako blistao sve dok mu Goran Tomić uvođenjem Čerina nije skinuo okove defenzive s ruku. Onda je krenulo recital… Gotovo je sam donio prvi gol prodorom po lijevoj strani i savršenim pasom kojeg je Vučkić “upisao” jednom dodirom i definirao tijek utakmice. Razmahao se i dijelio lopte koje su kidale Slavenovo tkivo...

Mnogi će hrvatski stručnjaci kazati da je bio jedan od najvećih talenata i majstora, nikad nije napravio iskorak koji bi ga vinuo do Vatrenih, prošli trener Simon Rožman to je pripisao nedostatku ekstra motiva i angažmana koji bi ga tjerali na dodatan rad i žrtvu, ali sada na isteku pete sezone u Rijeci i ugovora koji mu curi ovog ljeta, igrom zove Europu. Takvog igrača mnogi nemaju. Rijeka s Pavičićem i sve više raspoloženih s optimizmom čeka teško polufinale Kupa s Osijekom i finiš prvenstva.

I dok se iz pobjede 3:0 nad Farmaceutima izdvajaju lijepe priče, jedan adut je zašutio, kao kontrapunkt subotnjeg događaja. Robert Murić zabio je deset golova i tome dodao šest asistencija, njegov učinak znao je gurati Rijeku prema pobjedama, ali Goran Tomić je davno shvatio da je Murić igrač samo za pojedine utakmice. Kad nisi ni vezni, niti špica, a kao krilo nemaš potrebnu razinu defenzivne igre u momčadi te drže isključivo specijalni potezi kojima donosiš klasu više.

Zbog manjkavosti u obrani i odgovornoj igri španer iz Bednje već je nekoliko puta preskakao derbije specifičnih zahtjeva, zato ga nije bilo u postavi s Hajdukom u Splitu, no za Slaven Belupo Murić je opet dobio status aduta. Međutim, Farmaceuti kao da su mu ukleti, ovo je već osma utakmica u kojoj im nije zabio gol. Od devet nastupa protiv njih strijelac je bio samo u prvom 2018. godine, u domaćoj pobjedi 2:0 i nikad više. Čovjeku koji drobi “male” pokazuju se kao pretvrd kamen.

No, Murić nije samo igrač za pojedine utakmice i suparnike nego i za posebne dane. One u kojima ga “puca” inspiracija, a njegove haubice odsjedaju gdje poželi. Zbog toga ga vrijedi imati. Opet, tko može znati kako će mu koje večeri biti posložene zvijezde. Primjerice već u srijedu...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 06:41