Sergej Jakirović je upisao prvi poraz na klupi Rijeke

 DARKO TOMAS Cropix
SLAVIO SLAVEN BELUPO

Sergej Jakirović po jakoj kiši i magli upisao prvi poraz na klupi Rijeke, debitirala dva igrača iz Dinama

Slaven Belupo je s 2:1 pobijedio Rijeku u njenoj drugoj pripremnoj utakmici
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 16. prosinac 2022. 18:56

Rijeka. Stadion HNK Rijeka. Bez gledatelja.

HNK RIJEKA – NK SSLAVEN BELUPO 1:2 (Marin 41‘/Krstanović 32‘, Hoxha 34‘)

Sudac: Marin Rožman (Rijeka). Pomoćnici: Perkov i Marušić.

RIJEKA: Labrović – Grgić, Galešić, Dilaver, Bodetić – Halilović, Selahi, Marin, Alvarez, Liber – Obregon. Još su igrali: Zlomislić, Babić, Jurić, Dujmović, Smolčić, Djuričin, Vrančić, Frigan, Djouahra, Vlasenko, Prince.

Trener: Sergej Jakirović.

SLAVEN BELUPO: Čović – Hlevnjak, Božić, Christopoulos, Soldo – Kocijan, Jambor – Hoxha, Mudražija, Mihalić – Krstanović. Još su igrali: Marković, Kvržić, Zirdum, Boras, Martinaga, Marina, Bašić, Crnac, Mioč, Ljubić, Manaj.

Trener: Zoran Zekić.


Nogometaši Rijeke u drugoj su prijateljskoj utakmici na aktualnim pripremama upisali i prvi poraz, od Bijelih je po jakoj kiši, magli i natopljenom terenu bolji bio Slaven Belupo rezultatom 1:2.

Prvi su zaprijetili gosti već u 2. minuti susreta, jednu povratnu loptu prema vrataru Labroviću usporila je nakupljena kiša, situaciju je iskoristio nekadašnji igrač Rijeke, iskusni Ivan Krstanović i silovito iskosa pucao, no Labrović je sigurnom intervencijom sačuvao svoja vrata.

Prvu priliku za domaćina imao je Alen Halilović četiri minute kasnije, njegov slobodan udarac s 20 metara otišao je ravno u ruke dobro postavljenog Čovića. Gosti su nešto bolje izdanje na terenu u prvom dijelu naplatili pogotkom u 32. minuti. Hoxha je na lijevoj strani kaznenog prostora Rijeke kombinirao s Mudražijom, uslijedio je njegov oštar ubačaj kojeg je na drugoj stativi Krstanović kombinacijom prsa i trbuha pretvorio u vodstvo Farmaceuta 0:1.

Već dvije minute kasnije Zekićevi puleni stigli su i do drugog pogotka. Božić je daleko s vlastite polovice uputio jednu dijagonalu prema natrčalom Hoxhi koji se driblingom riješio Grgića i iskosa pogodio u suprotni kut, odnosno malu mrežicu Labrovićeva gola.

Probali su Riječani stići do pogotka preko Djouahre u 35. te minutu kasnije preko Obregonova udarca glavom na ubačaj Selahija, no u oba je navrata vratar Slavena bio uspješniji. U 41. minuti nije niti on ništa mogao, ponovljen ubačaj Selahija s desne strane, nakon što je u prvom navratu bio blokiran Marin je pretvorio u sjajan pogodak i smanjenje vodstva gostiju – 1:2.

Unatoč teškim uvjetima na terenu, u nastavku susreta obje su momčadi imale svojih prilika iako su pogoci izostali. Najbolju priliku za izjednačenje Rijeka je imala u 62. minuti susreta, Djouahra je ubacio u šesnaesterac, Marina je loptu glavu prenio dalje do Denija Jurića čiji je pokušaj udarca glavom od sigurnog pogotka spasila – vratnica. Pred sam kraj susreta zapucao je i Djuričin, koji se nakon dužeg vremena izbivanja zbog ozljeda i bolesti vratio u kadar, no njegov je udarac sjajno obranio vratar Marković osiguravši time pobjedu gostima iz Koprivnice. Emir Dilaver i Deni Jurić tako neće po dobrom pamtiti svoj debi u Bijelome dresu dok trenera Jakirovića čeka jako puno posla. No to nije ništa novo, znao je to od prvog dana kada je odlučio preuzeti ovosezonsku Rijeku...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 03:47