VOJKO BASIC Cropix
NA ODLASKU ILI...?

Sjajan realizator čudesnog dribliga na meti brojnih klubova! Hoće li hit napadač uskoro napustiti Hrvatsku?

Napadač s Kosova nije ni izbliza samo realizator, on je igrač brzine i sjajnog driblinga
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 17. studeni 2022. 12:27

Arbër Hoxha (24) ide u krug jednog od otkrića jesenske HNL polusezone. Krilni napadač Slaven Belupa zabio je šest golova uz jednu asistenciju, s tim da je mu je trebalo malo vremena da uhvatio ritam. Hoxha je "postio" u prvih osam nastupa, da bi u sljedećih osam upisao tih šest golova. Uz izvedbe koje su doista bile upečatljive.

Napadač s Kosova nije ni izbliza samo realizator, on je igrač iznimne brzine i sjajnog driblinga, sposoban na krilnoj poziciji u svakom trenutku napraviti višak na terenu. Stoga mnoge čudi podatak da je prije toga bio u Lokomotivi u kojoj praktički nije uspio dobiti pravu priliku. Doduše, na Kajzerici je boravio samo šest mjeseci, pa je možda trebao i više prostora za prilagodbu nakon što je došao iz kosovskog Balkanija u kojem je golovima i driblinzima skrenuo pozornost na sebe.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

"Hoxha je odličan igrač, on je taj koji nas je svojim radom i igrama "natjerao" da mu maksimalno otvorimo prostor i da puno akcija gradimo na njemu", ispričao nam je i Zoran Zekić, trener koji je u Koprivnici napravio golemi rezultatski pomak.

Međutim, lako je moguće da će Zekić na proljeće ostati bez Arbëra Hoxhe. Transfermarkt ga procjenjuje na 800.000 eura, što je ipak nešto manje od njegove realne vrijednosti. Sjajne igre izazvale su interes velikog broja klubova, tako da ga Slaven u siječnju može transferirati za odličan novac. Hoxha bi i u reprezentaciji Kosova trebao dobiti važnu ulogu, a i do sada je upisao tri nastupa.

S druge strane, Zekićeva momčad sjajno stoji na ljestvici i ima sasvim realne šanse na proljeće zadržati svoje četvrto mjesto koje je vodi u Europu. Arbër Hoxha bi na tom putu trebao imati jednu od ključnih uloga. S tim da bi mu vrijednost na tržištu trebala dodatno porasti, jer šest golova u zadnjih osam nastupa nikako nisu slučajnost. Taj dečko lakoćom stvara razliku na terenu, a to je u nogometu uvijek na cijeni...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 17:43