VOJKO BASIC Cropix
RAPSODIJA HAJDUKOVACA

Skoro sve nagrade idu na Poljud: Hajduk ima najboljeg igrača i trenera mjeseca, te najljepši gol

Sve se nagrade dodjeljuju se na jednak način, s udjelima iz tri različite kategorije
Piše: SNObjavljeno: 04. listopad 2024. 14:54

Najbolji igrač Hajduka Marko Livaja po drugi je put izabran za igrača mjeseca u SuperSport HNL-u. Rujan najviše pamtimo po derbiju između Dinama i Hajduka igranom u Maksimiru u kojem je baš Marko Livaja zabio jedini pogodak na utakmici. Upisao je Livaja i dvije asistencije te pogodak u pobjedi Splićana protiv Gorice na Poljudu. Livaja je u ovom trenutku prvi strijelac (6) i asistent (5) lige. Drugi po ukupnom broju glasova bio je Rijekin veznjak Toni Fruk, dok je Osijekov golman Marko Malenica osvojio treće mjesto.

Za trenera mjeseca izabran je strateg Splićana Gennaro Gattuso. Talijanski trener i dalje je neporažen na klupi Bijelih u SHNL-u. Hajduk nakon 8 kola ima 18 bodova, te je na vrhu ljestvice bodovno izjednačen s Rijekom. Gattuso je po glasovima iza sebe ostavio Radomira Đalovića iz Rijeke i Federica Coppitellija iz Osijeka.

Na Poljud je otišla još jedna nagrada koju je zaslužio Bruno Durdov (16) za pogodak mjeseca. Hajdukov krilni napadač protiv Gorice je postao najmlađi strijelac kluba u SHNL-u, a sjajnu je predstavu okrunio s dva pogotka, od kojih je njegov drugi na toj utakmici u izboru navijača, igrača, trenera, te novinara koji prate SHNL proglašen najboljim u mjesecu.

Nagrada za najbolju obranu rujna otišla je u ruke Ivanu Sušaku, koji je imao čak dvije najbolje intervencije mjeseca. Vratar Slaven Belupa imao je dvije vezane sjajne obrane u slavlju (4:1) protiv Dinama, a Sušak je u glasovanju osvojio i drugo mjesto za odličnu obranu na gostovanju kod Gorice, gdje je njegova momčad ipak bila poražena 2:1.

image
VOJKO BASIC Cropix

Podsjećamo, u kolovozu su najbolji bili Marko Livaja (igrač mjeseca), Sergej Jakirović (trener mjeseca), Stefan Ristovski (pogodak mjeseca) i Božidar Radošević (obrana mjeseca).

Sve se nagrade dodjeljuju se na jednak način. Udio od 30 posto glasova imaju čitatelji koji su od ponedjeljka do četvrtka na stranicama Sportneta mogli glasati za svaku od kategorija. 30 posto glasova dolazi od kapetana i trenera klubova SuperSport HNL-a, a 40 posto čini SuperSport HNL Panel koji je sačinjen od 20 renomiranih hrvatskih novinara i TV komentatora.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. listopad 2024 14:57