ZELJKO HAJDINJAK Cropix
ČOVJEK ODLUKE

Skromni dragulj koji se školovao u Maksimiru: ‘Dinamova odbijenica za mene je bila novi izazov, novi motiv‘

‘Transfer? Iskreno, uopće se ne zamaram s time. Igrač sam Slavena Belupa, imam ugovor‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 29. travanj 2023. 23:14

Ante Crnac je u prosincu prošle godine proslavio 19. rođendan, a Međunarodni centar za sportske studije (CIES) ga je uvrstio na popis najboljih i najperspektivnijih igrača do 20 godina iz 75 liga diljem svijeta. Razmatralo se 10 pozicija u konkurenciji igrača koji su skupili najviše minuta u natjecateljskim utakmicama, a Crnac je uvršten među 20 najboljih na poziciji desnoga krila.

- Lijepo je čuti pohvalu, ali to je samo još jedan dodatni motiv i poticaj za još jači i još bolji rad - skromno će Crnac nakon što je u petak obavio podnevni trening.

Svi su nas otpisali

Sezona je za njega dosad bila jako dobra, upisao je šest pogodaka i dvije asistencije. I uglavnom su to bili pogoci koji su osiguravali pobjede...

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

- Zadovoljan sam jer ovo mi je prva prava sezona u seniorskom nogometu. Neke prilike mogao sam i bolje iskoristiti, no ostalo je još par kola do kraja, trebamo odigrati što je bolje moguće, a nadam se da ću postići još koji gol.

Slaven je ostvario vrhunski rezultat dosad u sezoni, u čemu je tajna?

- Cijela momčad drži se skupa. Znali smo da su nas gotovo svi otpisali uoči početka sezone, zapeli smo, dobro smo radili i došli su i rezultati. Ponekad smo imali i malo sreće, ali sve to nam se vratilo za ono što smo prije jače radili.

Do kraja prvenstva ostalo je svega pet kola, možete li se uvrstiti među sudionike Konferencijske lige?

- Mislim da možemo! To nam je cilj kojeg želimo ostvariti, i moji suigrači razmišljaju tako. Naravno da je Europa dodatni motiv, ali treba ići iz utakmice u utakmicu i vidjet ćemo što će na kraju biti.

Na Praznik rada dolazi vam Rijeka koju ste svladali u sva tri dosadašnja ogleda ove sezone. Možete li upisati i četvrtu pobjedu?

- Rijeka je odigrala odlično protiv Lokomotive, mi smo bili loši u Šibeniku. No, treba što prije zaboraviti tu utakmicu. Vjerujem u pobjedu, a vidjet ćemo kako će biti...

Novo dokazivanje

Nogometno školovanje Crnac je prošao u Dinamu. Što najradije pamti iz tih dana?

- Došao sam s osam-devet godina, ostao do 18. godine. Bio sam u generaciji 2003. koja je izbacila top igrače. Najviše se sjećam 2017. kad smo osvojili Nike Premier kup. No, osvajali smo puno trofeja i cijelo to iskustvo bilo je sjajno.

Je li smatrao neuspjehom kad je spoznao da ga Dinamo neće zadržati?

- Ne. Za mene je to bio novi izazov, novi motiv, novo dokazivanje.

Pokazalo se da je njegov put ipak bio ispravan, kao 18-godišnjak je dobio priliku u HNL-u, a već sad je veliki kandidat za transfer.

- Iskreno, uopće se ne zamaram s time. Igrač sam Slavena Belupa, imam ugovor, a kad bude vrijeme za transfer, ljudi iz kluba će mi to javiti.

Zna li uopće koji se klubovi za njega zanimaju?

- Ne, te informacije ne dolaze do mene...

A gdje bi se jednom volio okušati?

- Svima koji igraju nogomet je cilj zaigrati na najvišoj mogućoj razini, a to je Liga prvaka i Premier liga.

Koliko mu pomaže trener Zekić koji je bio prekaljeni HNL golgeter?

- Puno radimo na različitim detaljima, i na današnjem treningu bila je jedna situacija nakon koje mi je trener objasnio da moram imati još veću želju za postizanjem pogodaka.

Dobra atmosfera

Kako provodi slobodno vrijeme?

- Ako nije težak trening, pokušavam nakon njega još više raditi na sebi. Nekad prije utakmice pogledam neku seriju ili film, nekad malo prošetam po gradu kad je mirno, i to je to. Ništa posebno.

Čuli smo da ste jedan od glavnih zabavljača u svlačionici?

- A ne znam, ne mogu ja to govoriti, to moraju suigrači. No, imamo dobru atmosferu, a dečki koji su tu već duže rekli su mi da već dugo nije bilo takvog zajedništva... Svi smo kao jedan!

Sad imate i koga pozdraviti nakon utakmice?

- Lijepo je da djeca navijaju, lijepo ih je čuti za vrijeme utakmice i vidjeti nakon nje. I kad izgubimo, Podravske štuke daju nam podršku - zaključio je Ante Crnac, mladi Slavenov dragulj kojem je koprivnički klub puno dao, a on bi mu jednog dana mogao još više vratiti...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 06:03