Adriano Jagušić na utakmici s Kecskemetom

 DOMINIK BETTI/NK SLAVEN BELUPO
PRIPREME U TIJEKU

Slaven Belupo odigrao i drugu prijateljsku utakmicu, u Cvetkovcu protiv Mađara bez pogodaka

Teška utakmica, oni su ipak svježiji od nas, ali mislim da smo odigrali odlično - rekao je trener Ivan Radeljić
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 06. srpanj 2024. 13:13

SLAVEN BELUPO – KECSKEMET 0:0

CVETKOVEC – Stari breg. Gledatelja 100. Sudac: Patrik Kolarić (Hrvatska).

SLAVEN BELUPO: Čović (od 30. Sušak) – Bosec, Božić, Lešković, Lučić – Jelić Balta, Liber, Jagušić – Murić, Lepinjica, Santos; II. poluvrijeme: Sušak (od 60. Jesenović) – Krušelj, Pllana, Boras, Katalinić – Agbekpornu, Krstanović, Caimacov – Pandža, Štrkalj, Šakota. TRENER: Ivan Radeljić.

KECSKEMET: Kersak, Majer, Szucs, Belenyesi, Katona, Kotula, Nikitscher, Bano-Szabo, Kovacs, Painkas, Lukacs; još su igrali: Nagy, Polyak, Papp, Meskhi, Levente, Marton, Pal, Kolos, Donat, Leoni. TRENER: Istvan Szabo.


Slaven Belupo je u subotu odigrao i drugu prijateljsku utakmicu u sklopu ljetnih priprema. Na igralištu Stari breg u Cvetkovcu kraj Koprivnice Farmaceuti su ugostili mađarski Kecskemet, a susret je završen bez pogodaka.

Bila je to izjednačena utakmica u kojoj je koprivnički prvoligaš stvorio dvije najizglednije prilike, obje u prvom poluvremenu. Prvu nije iskoristio igrač na probi Igor Lepinjica, Ivanov brat koji je nedavno iz Slavena prodan u azerbajdžanski Sabah, a drugu je propustio Murić. Lepinjica je s desetak metara tukao iznad grede, dok je Murićev pokušaj s 20 metara iskosa obranio vratar mađarske ekipe.

Trener Ivan Radeljić u ovoj utakmici je koristio veći broj igrača, a minutažu je raspodijelio kroz dva poluvremena.

- Teška utakmica, oni su ipak svježiji od nas, ali mislim da smo odigrali odlično. Najviše me veseli obrana, suparniku nismo dopustili ništa. U tom dijelu momčadi imali smo najviše problema, sad smo to krenuli slagati od temelja. Dobro je bilo i prvo i drugo poluvrijeme, imamo mi dosta unutarnjih rezervi, a dečki su shvatili neke stvari i rade dobro. Primili smo u prošlom prvenstvu previše golova, i od obrane moramo početi graditi našu novu priču – komentirao je trener Ivan Radeljić.

Slavenovi igrači imat će slobodnu nedjelju, od ponedjeljka nastavljaju s pripremama u Koprivnici, a u petak će u Cvetkovcu odigrati novi pripremni susret, ovaj put s mostarskim Zrinjskim. Dan kasnije odlaze na pripreme u Austriju gdje ih čekaju nove jake provjere.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. rujan 2024 01:56