ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
SLAVEN BELUPO

Slaven Belupo odršao izvanrednu sjednicu: Farmaceuti promijenili grb, a otkrili i kolike prihode planiraju

U srijedu je u Koprivnici održana Izvanredna sjednica skupštine
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 21. prosinac 2022. 17:46

Izvanredna sjednica skupštine Slavena Belupa održana je u srijedu na Gradskom stadionu Ivan Kušek - Apaš u Koprivnici. Kao i obično, sve točke dnevnog reda usvojene su jednoglasno, a klub se o zbivanjima na samoj skupštini oglasio priopćenjem.

Planirani prihodi Farmaceuta u 2023. iznose 27.800.000 kuna, od čega najveći udio imaju prihodi od sponzorstva i prodaje igrača, dok su rashodi procijenjeni na 26.500.000 kuna. Najveći udio imaju troškovi prve momčadi i Škole nogometa.

"Želimo i radimo sve kako bismo klub digli na još jednu višu razinu, kako rezultatski, organizacijski i financijski, tako i infrastrukturno. U 2023. imamo u planu, između ostalog, izraditi glavni projekt i troškovnik za nadogradnju kompletnog stadiona te provesti projekt osvjetljivanja "limačkog" terena kako bismo rad Škole nogometa digli na još jednu višu razinu. Pojačat ćemo marketinške aktivnosti, a u planu je i otvorenje web i fan shopa. Želimo nadograditi i vizualni identitet kluba pa će, osim novog grba kojeg ste već mogli vidjeti, i u tom segmentu biti noviteta. Rastemo iz dana u dan i želimo da to naša okolina i naši navijači prepoznaju. Ovaj klub je klub svih nas i klub koji nam mora biti na ponos", izjavio je predsjednik Robert Markulin.

Skupština je usvojila i promjenu grba kluba, u skladu s modernim zahtjevima i komunikacijskim kanalima. Zajedničku ideju Uprave realizirao je njen član, redoviti profesor i prorektor koprivničkog centra Sveučilišta Sjever Mario Tomiša, autor niza radova u području vizualnog komuniciranja i dizajna, multimedija, weba i prividne stvarnosti,.

image
Slaven Belupo

"Novi grb, koji je u središtu vizualnog identiteta, je s jedne strane vizualni povratak korijenima, ali je s druge strane prilagođen suvremenim standardima i digitalnim oblicima komuniciranja. Naglasak u grbu je na četiri ključna pojma: nogomet, Slaven, Hrvatsku i tradiciju — nogometna lopta, natpis Slaven, crveno-bijeli kvadrati i godina osnutka 1907. Grb je vrlo aplikativan, čitljiv je na svim veličinama i prilagodljiv za upotrebu na webu, Facebooku, Instagramu, YouTubeu, Tik toku, kao i na fizičkim podlogama svih vrsta", rekao je Tomiša.

Direktor kluba Aleksandar Aleksovski najavio je kako će uskoro biti još noviteta.

"Puno je ideja, imamo velike planove i vjerujem da ćemo ih ostvariti kako bi bili na ponos našeg grada, naše županije i cijele regije", rekao je Aleksovski.

Inače, predstavnici medija na skupštinu nisu bili pozvani zbog, kako nam je to objašnjeno u klubu, epidemioloških razloga (?!).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 01:28