Darko Podnar (desno)

 GORAN MEHKEK Cropix
NISU VIŠE MOGLI ČEKATI

Slaven Belupu propala ‘krađa‘ jednog od čelnih ljudi Dinama. U klub stiže domaći čovjek

Diplomirani ekonomist Vedran Bači novi je direktor koprivničkog prvoligaša
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 21. listopad 2024. 19:01

Već neko vrijeme Slaven Belupo je funkcionirao bez glavnog direktora nakon što je s te pozicije po isteku ugovora otišao Aleksandar Aleksovski. Čelnici koprivničkoga kluba željeli su dovesti čovjeka s iskustvom u prvoligaškom nogometu te im je prvi pick bio Darko Podnar, član Dinamove uprave.

Podnar je imao želju doći u Koprivnicu, no ispostavilo se da njegov odlazak iz Dinama nije baš tako jednostavan. U pitanju su bile financije, problem nije bio lako rješiv, te su se u Slavenu na posljetku okrenuli drugim solucijama jer više nije bilo vremena za “čekanje Godota”. Na sjednici uprave kluba održanoj u ponedjeljak poslije podne za novog direktora izabran je diplomirani ekonomist Vedran Bači. Riječ je o domaćem čovjeku, karijerom vezanom uz tvrtku Belupo, koji je bio vrlo aktivan u lokalnim nogometnim vodama, i to kao igrač i trener u županijskom ligašu Močilama.

Škola nogometa vapi za poboljšanjima

U zapadnom predgrađu Koprivnice ostvario je Bači s Močilama zapažene uspjehe, poznaje nogometnu problematiku, te će ga lokalna javnost po svemu sudeći vrlo dobro prihvatiti kao novog glavnog direktora Farmaceuta. A nije da ga čekaju med i mlijeko, jer Slaven je posljednji na ljestvici, Škola nogometa već godinama vapi za ozbiljnim poboljšanjima, otvoreno je i pitanje stadiona, a iz godine u godinu prodajom igrača valja namaknuti novac za normalno funkcioniranje.

image

Vedran Bači

NK SLAVEN BELUPO

Još je u Koprivnici naravno tema nedjeljna ligaška utakmica. Dinamo je pao u Koprivnici, Rijeka se provukla osvojivši bod, no Hajduk je odnio puni plijen iz Podravine. Nadahnutih 30-ak minuta u kojima su Bijele potpuno nadigrali nije bilo dovoljno Farmaceutima...

- Vjerujem da možemo igrati tako dobro i dulje od tih pola sata. Vjerujem da bismo i u nedjelju produžili to razdoblje da smo mi postigli prvi pogodak, bila bi to drugačija utakmica. Napravili smo sve, ali odlučivali su milimetri, i utakmica je time otišla u njihovu korist. Hajduk ima tu snagu, kvalitetu i iskustvo da praktički iz ničega dođe do prednosti, mi smo iz jednog njihovog udarca gubili 0:2 - komentirao je Kovačević.

Samo pobjede su lijek

Nije protiv Hajduka trener mogao računati na Michaela Agbekpornua i Ljubana Crepulju koji se vraćaju za ogled sa Šibenikom u petak.

- Njih dvojica su motori naše momčadi i jasno je da se njihov izostanak morao osjetiti. Nedostajalo nam je to njihovo iskustvo, siguran sam da bismo protiv Hajduka izgledali još bolje da su igrali. Međutim, mislim da su ih drugi igrači dobro, solidno zamijenili, iako u tim nekim situacijama možemo i moramo bolje, mislim tu na cijelu momčad. Moramo u nekim drugim stvarima biti pametniji da dođemo do pozitivnog rezultata, ponekad znati i izbiti loptu kad treba, a ne odigravati nešto kad smo pod pritiskom.

Svi su u koprivničkom klubu svjesni da se samo pobjedama mogu iščupati sa samog začelja prvenstvene ljestvice.

- Mene veseli da smo napravili puno šansi, stvorili puno situacija, i možemo i moramo još bolje. Siguran sam da ćemo u petak to pokazati, isto tako sam siguran da ćemo biti efikasniji. Moramo postizati pogotke i kod kuće pobjeđivati suparnike kao što je Šibenik.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. listopad 2024 19:14