Mario Kovacević

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
EFEKT TRENERA

Slaven ne mora ni od koga strahovati: Pobjeda protiv Dinama trebala bi predstavljati najavu boljih dana

Farmaceuti s puno više optimizma kreću u nastavak prvenstva
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 27. rujan 2024. 23:58

Velika pobjeda protiv Dinama pokazala je da Slaven Belupo u aktualnom prvenstvu ne treba ni od koga strahovati. Potvrdilo se prošle subote na Apašu da je klupsko vodstvo na čelu s predsjednikom Robertom Markulinom ovog ljeta ipak uspjelo skupiti respektabilan igrački kadar.

Trebalo je neko vrijeme da se privuku sve željene akvizicije, te je kulminacija kao i obično uslijedila potkraj prijelaznog roka.
Novi trener Mario Kovačević uspio se u prilično kratkom razdoblju odlično snaći na koprivničkoj klupi. Bio je željan posla i novog izazova, a on je uslijedio u klubu u kojem je ostavio dubok igrački trag te ga navijači pamte kao neumornog borca koji je uvijek ostavljao srce na terenu.

Nepuna dva desetljeća kasnije, Kovačević se vratio u Slaven Belupo kao već formirani i dokazani trener. Ono što je u dva mandata napravio s Varaždinom bilo mu je najbolja preporuka za novi posao, a pobjeda protiv Dinama po svemu sudeći trebala bi predstavljati najavu boljih dana za Farmaceute koji su u posljednje vrijeme već bili navikli na stalne poraze i razočaranja.

Otkako je preuzeo momčad, Kovačević je stabilizirao obranu i probudio napadački potencijal. Kapetan Tomislav Božić ključni je igrač obrane, a uz njega se vrlo brzo uklopio iskusni Dominik Kovačić. Antonio Bosec prvi je odabir na desnom, a Luka Lučić na lijevom beku. Ne treba zaboraviti ni vratara Ivana Sušaka koji je u subotu branio vrhunski, i njegov je doprinos slavlju bio veoma značajan.

Za sredinu terena ciljano je ljetos doveden bivši Farmaceut Ljuban Crepulja, dok je ganski defenzivni veznjak Michael Agbekpornu protiv Dinama pružio najbolju partiju otkako je stigao u Slaven. Dominirao je u vezi protiv razvikanih Dinamovih zvijezda i najavio da bi i u ovoj sezoni mogao predstavljati važnu kariku.

Ispod očekivane razine odigrao je moldavski reprezentativac Mihail Caimacov, no zato je Adrian Liber kao njegova zamjena inicirao preokret pogotkom za 2:1 protiv Modrih.

Napadači su posebna priča. Ilija Nestorovski je pravi majstor, ne samo kad je u pitanju realizacija, već i izgradnja igre. Njegova primanja i dubinske lopte za suigrače donose novu dimenziju Slavenovoj igri, takva špica je pravo blago za svaku ekipu. Polivalentni Alen Grgić je izuzetno zahvalan igrač, pokazao je to i u prvom mandatu u Podravini, a domaći dečko Ivan Dolček polako oslobađa velik potencijal, gol i asistencija to su i potvrdili.

Okosnica momčadi je poznata, ostalim igračima preostaje nametanje kroz treninge i prijateljske utakmice. Mladi su zasad u drugom planu, rezultat je trenutačnoj najbitniji, ali nema sumnje da će doći i njihovih pet minuta...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. rujan 2024 23:59