Slaven predstavio Murića

KONKURIRA ZA ISTRU

Slaven predstavio neočekivano pojačanje: ‘Imao sam dosta opcija u inzozemstvu‘

‘Robert će nam biti od velike pomoći. Velika je ovo stvar za klub‘, kaže sportski direktor
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 15. veljača 2024. 14:33

Slaven Belupo je u četvrtak na konferenciji za novinare predstavio Roberta Murića, jedno od najvećih pojačanja u svojoj prvoligaškoj povijesti.

- Iznimno nam je zadovoljstvo da se Robert vratio u hrvatski nogomet, a posebice u Slaven Belupo. Vjerujem da ovim potezom jasno pokazujemo i ambiciju kluba i da nam u završnici sezone to može biti dodatni impuls da se uključimo u borbu za najviše pozicije, odnosno u borbu za Europu. U ostvarenju tih ciljeva Robert će nam biti od velike pomoći. Velika je ovo stvar za klub, vjerujem i za hrvatski nogomet. Vjerujem da je pred nama izrazito uspješan završetak sezone – kazao je u uvodu Slavenov direktor Aleksandar Aleksovski.

Trener Roy Ferenčina je dodao:

- Svi znamo tko je Robert Murić, hvala rukovodstvu što su ga uspjeli dovesti u naš klub. Odličan je to potez, ujedno i naš povratak na nogometnu kartu Hrvatske. Očekujem još transfera dobrih igrača, pogotovo na ljeto, ali probat ćemo i sada napasti bolji plasman. Nadam se da će nam Robert biti istinsko pojačanje, da ćemo s njime biti još bolji, ali i da će i ostali igrači pokazati dimenziju više.

Nakon toga riječ je dobio i 27-godišnji krilni napadača koji je nakon raskida ugovora s Konyasporom postao slobodan igrač.

- Igrao sam protiv Slavena Belupa kad sam bio u Rijeci, poznajem klub i njegovu povijest, i prvi dojmovi su odlični – rekao je Murić.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Kako je došlo do transfera? Spominjali su se Rijeka i Osijek, na kraju je ipak veliko iznenađenje da ste završili u Koprivnici?

- Kao što svi znaju, otkako sam raskinuo u Turskoj, imao sam dosta opcija u inozemstvi i iz Hrvatske, ali mislim da sam dobro odlučio. Čuo sam njihove planove, mislim da će se to pokazati kao dobar potez.

Osjećate li uteg odgovornosti, ipak ste veliko pojačanje pa su i očekivanja takva?

- Nadam se da će me svi dečki prihvatiti, da će svi dati još više od sebe, pa tako i ja, kako bismo ostvarili ciljeve kluba.

Kakva vam je forma?

- Prošlo je nekih tri tjedna od moje posljednje utakmice, ali u ta tri tjedna sam trenirao i nadam se da ću što prije moći pomoći momčadi.

Kako je bilo u Turskoj?

- Prva godina je bila dobra, igrao sam, ali nisam mogao zabiti gol, nije mi išlo. U ovih par tjedana lošije je krenulo, klub više nije računao na mene...

image
SERHAT CETINKAYA/AFP/PROFIMEDIA

Kako gledate na utrku za naslov u HNL-u?

- Stalno pratim našu ligu. Bit će napeta borba prve tri ekipe do samoga kraja, pa ćemo vidjeti tko će osvojiti naslov.

A što mislite o Slavenovoj momčadi?

- Pratio sam zadnjih tjedana utakmice s Varaždinom, Rudešom i Hajdukom. Imamo dobru, mladu ekipu i mislim da možemo biti sve bolji utakmicu po utakmicu.

Poznajete li neke od novih suigrača?

- Igrao sam u Rijeci za Štefuljem, Lepinjicom i Liberom – zaključio je Murić.

image

Slaven predstavio Murića

Farmaceuti su ovim transferom poslali poruku ostatku lige.

- Apsolutno da pokazujemo ambiciju, ali ne zaboravljamo da smo mi klub koji razvija mlade i koji mora dati šansu mladim igračima. Imamo još jednu otvorenu priču, u razgovorima smo s još jednim igračem koji bi nam predstavljao pojačanje. Bitno smo reducirali broj igrača u prvoj momčadi, napravili smo uštede i nismo izašli iz naših gabarita dolaskom Murića. Vjerujem da će i u budućnosti tendencija biti da dovodimo ekstra kvalitetu, a smanjimo broj igrača koji samo popunjavaju kadar, te da ćemo se popuniti s mladima. Izrazito veliku ulogu u tome ima i naš šef struke Dejan Šomoci, kao i voditelj Škole Roman Sović – objasnio je direktor Aleksovski.

Na kraju je Ferenčina najavio kako će Murić konkurirati za nastup protiv Istre 1961 u petak, te da bi mogao dobiti određenu minutažu. Ugovor sa Slavenom potpisao je na godinu i pol.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 13:55