Mario Gregurina i Ivan Radeljić

 MIROSLAV MILETIć/NK SLAVEN BELUPO
OSAM KOLA BEZ POBJEDE

Sprema se nova smjena na klupi u HNL-u: Momčad će preuzeti trener juniora ili aktualni pomoćnik?

Ferenčini stavljaju na teret negativan niz od i slabu promociju mladih igrača iz Škole nogometa
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 09. travanj 2024. 06:47

Roy Ferenčina je i dalje trener Slavena Belupa, iako je još uvijek neizvjesno hoće li u petak voditi momčad na gostovanju kod Rudeša.

Mnogi signali iz Miškinine 10, komunicirani neslužbenim kanalima, ukazuju na to da se bliži kraj njegovom drugom trenerskom mandatu na klupi Farmaceuta, iako još ništa nije službeno potvrđeno. Najviše se Ferenčini stavljaju na teret negativan niz od osam kola bez pobjede, uz sedam poraza, te slaba promocija mladih igrača iz Škole nogometa. Bilo je tu i malo nesreće, pa i sudačkih odluka koje nisu išle Farmaceutima u korist, nije pomogao ni loš teren Apaša, a neki su igrači definitivno podbacili u odnosu na ono što su pružali ranije.

image

Zagreb, 100324.
Stadion Maksimir.
Utakmica 26. kola SuperSport HNL-a, GNK Dinamo Zagreb - NK Slaven Belupo.
Na fotografiji: Roy Ferencina, trener Slavena.
Foto: Goran Mehkek/CROPIX

GORAN MEHKEK Cropix

Konzultacije traju

Ferenčina je u ponedjeljak odradio oba planirana treninga, dok se klupsko vodstvo konzultiralo što i kako dalje. Pritom će se vjerojatno najviše slušati što imaju za reći predsjednik Robert Markulin i direktor Aleksandar Aleksovski. Dođe li do smjene aktualnog trenera, vjerojatno se za preostali dio prvenstva neće tražiti rješenje sa strane, već bi posao mogao biti povjeren nekome iz postojeće trenerske strukture u klubu. Favorit javnosti i dijela uprave je Mario Gregurina, bivši prvotimac i uspješan trener juniora, koji igraju sve bolje u posljednje vrijeme, a dohvatili su i finale Kupa. Gregurina je neosporno talentirani mladi trener pred kojim je budućnost, a tek se treba okušati u seniorskom nogometu. Čak ni to neiskustvo ne bi bio problem, no najviše ga zapravo koči neodgovarajuća razina školovanja jer još uvijek nema PRO licencu.

image

Ivan Radeljić i Mario Gregurina

MIROSLAV MILETIć/NK SLAVEN BELUPO

Drugi, možda čak i izgledniji kandidat je Ivan Radeljić, aktualni pomoćni trener u stručnom stožeru Roya Ferenčine. On je također igrao za Slaven, također je bio kapetan kao i Gregurina, napravio je i prvi transfer u kojem je klub dobio odštetu, a u klubu je angažiran od početka sezone, bio je s Gregurinom pomoćnik Ricardu Monizu.

Naime, Radeljić ima odgovarajuću licencu, u trenerskoj karijeri samostalno je vodio seniorske momčadi Hrvaca i Splita, a na HNS-ovoj akademiji bio je jedan od polaznika s najboljim ocjenama. Dobro poznaje stanje u momčadi i ovo bi mu mogla biti prilika za trenerski iskorak kojeg priželjkuje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. travanj 2024 06:49