DAMIR SKOMRLJ Cropix
KOMPLIMENTI ZA SUIGRAČA

Srušio Rijeku na Rujevici, pa se sudario s vratnicom: ‘Malo sam natukao kuk, ali njega treba pohvaliti...‘

Mladi napadač Ante Crnac osigurao je Slavenu tri boda na teškom gostovanju u Rijeci
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 27. veljača 2023. 19:47

Dugo su čekali pobjedu, čak 126 dana, iako treba napomenuti da je i zimska stanka dugo trajala. No, pritisak je rastao, a konkurenti na ljestvici su se približili. Neki su ih već i otpisali, ali ne ide to baš tako kad su u pitanju Zoran Zekić i njegovi Farmaceuti. Uostalom, u tom razdoblju bez pobjede upisali su šest remija i samo dva poraza.

- Svi se super osjećamo u ekipi. Iza nas je teško razdoblje, ali svi smo jako zadovoljni i presretni zbog ove pobjede. Nadamo se da ćemo ovako nastaviti - rekao je Ante Crnac, jedan od junaka velike pobjede na Rujevici.

Po drugi put ove sezone mladi je Slavenov napadač svojim pogotkom na gostovanju srušio Rijeku. Kao da postoji neka tajna veza njega i Rujevice.

- U svaku utakmicu ulazim s ciljem da zabijem gol, što trener traži od nas napadača. Ne znam, valjda je sreća što sam zabio dvaput za dvije pobjede na Rujevici - smije se Ante.

No, nije mu bilo do smijeha, a ni do proslave pogotka jer je neposredno nakon istog doživio nezgodu.

- Sudario sam se s vratnicom, malo sam natukao kuk, ali danas je već malo lakše, tako da je sve dobro.

Za pogodak mu je asistirao Arbër Hoxha, dvije Slavenove udarne igle proradile su kad je najviše trebalo?

- Cijela ekipa zaslužna je za ovaj rezultat. Sve kreće od vratara, obrambenih i veznih igrača, a završava na nama napadačima. Naravno, kvalitetna je bila Hoxhina asistencija, no mislim da treba pohvaliti našeg vratara Čovića koji nas je baš izvukao, obranio je i neke nemoguće situacije, a to nam je baš trebalo u subotu.

Pjevala se tradicionalna slavljenička pjesma "Dupla premija", veliko je bilo veselje Slavenovih igrača i članova stručnog stožera. No, neke specijalne fešte nije bilo...

- Bila je samo pjesma u svlačionici i u busu. Već u nedjelju prije podne imali smo trening, a u utorak nas čeka nova utakmica, tako da nema previše opuštanja.

U utorak u Koprivnicu dolazi Rudeš u četvrtfinalu Kupa.

- Važna utakmica, kao i svaka. Pokušat ćemo je odigrati na najbolji mogući način, nadamo se dobrom rezultatu i prolasku u polufinale Kupa.

Prvenstvena borba za Europu je vrlo neizvjesna i zanimljiva. U konkurenciji je puno klubova, a pobjedom na Rujevici Farmaceuti su barem privremeno vratili četvrto mjesto kojeg su držali veći dio jeseni.

- Dosta ekipa je u par bodova, jedna-dvije pobjede mogu dosta toga promijeniti. I ja i svi u klubu želimo ostvariti maksimum svih nas, ako je to plasman u Europu, svakako to želimo. A vidjet ćemo na kraju kako će to završiti.

Autor koprivničkog nogometnog preporoda je Zoran Zekić, trener i sportski direktor koji izvlači maksimum iz kadra koji mu je na raspolaganju.

- Već sam i prije rekao da je on jedan baš odličan trener. Zna kako doprijeti do svih nas igrača pojedinačno, a onda i ekipno. U Rijeci smo imali razgovor na poluvremenu, sve nas je okupio i motivirao, svi smo imali jako veliku želju za pobjedom.

Crnac je u Slaven Belupo stigao prije godinu i pol iz druge momčadi Dinama. Je li zadovoljan koliko je dosad napredovao?

- Zadovoljan sam. Cilj mi je biti bolji igrač iz utakmice u utakmicu, iz treninga u trening. Otišao sam igrati Prvu ligu, izboriti se ovdje za minutažu, valjda se to isplatilo...

Nije tajna da su on i Hoxha prvi kandidati za unosne izlazne transfere. Njegova tržišna vrijednost na Transfermarktu je procijenjena na 750.000 eura, razmišlja li već Crnac o mogućem odlasku iz Koprivnice?

- Ma, stvarno se ne opterećujem s time. Kao što sam rekao, idem iz utakmice u utakmicu. Sad je prvi cilj proći Rudeš u Kupu i - to je to - rekao je Crnac.



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘

‘Ne pamtim da se ovo ikada dogodilo Hajduku u derbiju. Dva su velika problema bila jasno vidljiva‘. Tim riječima je Ilija Lončarević počeo analizu onoga što se događalo u nedjelju na Maksimiru u dvoboju između Dinama i Hajduka. Ostatak analize te utakmice, ali i svega onoga što se događalo u 23. kolu SuperSport HNL pogledajte u cijelom podcastu ‘VAR soba‘:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 15:44