DAMIR SKOMRLJ Cropix
USUSRET BELUPU

Stjepan Tomas odlučan prekinuti lošu seriju: ‘Izgubili su od Dinama i Rijeke i pokušat će se vaditi na nama‘

Samo ako budemo pravi možemo računati na pobjedu - upozorio je Tomas
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 28. rujan 2023. 06:40

Osijek je nakon 38 dana dočekao pobjedu. Doduše, bio je to "zicer", drugačije se nije ni očekivalo jer za protivnika u Hrvatskom nogometnom kupu ipak su imali četvrtoligaša. Ali, četvrtoligaša koji nije htio pasti bez ispaljenog metka, koji je na oduševljenje nešto više od 700 navijača, koliko ih se okupilo na tribinama u Kutjevu, na početku čak i poveo, a pred kraj prvog dijela imao i zicer za još jedan pogodak.

Nakon što je najbolji strijelac Kutjevčana Karlo Antunović zabio za 1:0 domaćina, prisjetili smo se Zagore iz Unešića, trećeligaša koji je u sezoni 2008./2009. senzacionalno izbacio Bijelo-plave u šesnaestini finala Kupa. Međutim, utakmica je bila prilično jednosmjerna da bi se novo čudo moglo dogoditi. Dali su domaćini sve da zakompliciraju dvoboj, u nekoliko navrata su dosta dobro došli pred vrata renomiranog protivnika, ali do poluvremena su nogometaši Osijeka preokrenuli rezultat. Pucali su preko 40 puta prema vratima Kutjeva, u tri navrata pogodili vratnicu, a u nastavku zabili još dva gola za potvrdu plasmana u osminu finala. Na terenu na kojem je Osijek 1992. zbog ratnog stanja odigrao pet prvenstvenih utakmica (iz te generacije Bijelo-plavih u klubu su danas sportski direktor Ivica Kulešević i skaut Damir Vuica), osječki nogometaši su na kraju bili prilično uvjerljivi.

- Utakmice u Kupu uvijek su zahtjevne jer ako ne uđeš maksimalno ozbiljno dogodi se, kao što se dogodilo i nama, da iz nekog kontranapada primiš pogodak i zakompliciraš si stvari. Ali, ekipa je dobro reagirala po primljenom golu, dominirali smo, kontrolirali utakmicu, imali 41 udarac, zabili četiri gola i, što je najvažnije, zabilježili smo uvjerljivu pobjedu za samopouzdanje pred prvenstvenu utakmicu protiv Slaven Belupa - rezimirao je trener Bijelo-plavih Stjepan Tomas gostovanje u Kutjevu.

Po završetku prvog dijela utakmica rezultatski još uvijek nije bila riješena, a u nastavku nije bilo nikakvih dvojbi oko konačnog ishoda.

- Kada na poluvremenu imaš vodstvo, onda je drugo poluvrijeme ipak lakše za odigrati. Ovo je razina momčadi koja sigurno padne fizički kako utakmica odmiče i mi smo to iskoristili, dominirali smo u nastavku, imali smo dosta udaraca, na kraju i proslavili njihove golmane - dodao je Tomas.

Kutjevo ipak nije profesionalna momčad. Uostalom, u 79. minuti u igru je ušao Josip Budimir. Po vokaciji napadač, a inače od 2014. godine i prvi čovjek grada.

- Sigurno je jedan od boljih nogometaša među gradonačelnicima - osvrnuo se Tomas na učinak gradonačelnika.

Osijek je tako u Zlatnoj dolini prekinuo niz od mjesec dana, odnosno, seriju od četiri utakmice koliko su ih u tom vremenu odigrali bez pobjede. Red je i na trijumf u HNL-u, a prva prilika bit će Slaven Belupo. Koprivničani su bez pobjede još dulje, preciznije - posljednjih šest HNL nastupa. U tom vremenu su i promijenili trenera, no šok terapija barem u prvenstvu nije urodila plodom A i imaju motiv više jer upravo od Bijelo-plavih u prvom prvenstvenom kolu doživjeli su i najteži poraz sezone (6:1).

- Čeka nas teška utakmica, izgubili su od Dinama i Rijeke i pokušat će se vaditi na nama. Samo ako budemo pravi možemo računati na pobjedu - upozorio je Tomas.

Utakmica u Kutjevu iskorištena je i za debi trojice nogometaša u najboljoj momčadi. Juniori Marin Prekodravac i Luka Barić dobili su prve seniorske minute, a prvi puta (i to od prve minute) priliku u službenoj utakmici dobio je i Luka Zebec.

- Dali su domaćini sve od sebe, primili smo nespretan gol, ali uspjeli smo do poluvremena okrenuti rezultat. Stvarali smo jako puno šansi, pogodili još tri puta okvir gola, a njihov golman je imao nekoliko zaista odličnih intervencija - osvrnuo se Zebec na svoju uspješnu premijeru u Osijekovom dresu.

Raspucana utakmica nešto je što može samo dobro doći Bijelo-plavima u nastavku sezone, koja se malo kompromitirala nakon što se niz bez pobjede prilično oduljio.

- Imamo odličnu momčad, možda nam rezultati iz posljednjih nekoliko kola nisu bili toliko dobri ali ja vjerujem u ovu ekipu - poručio je 22-godišnji Zebec.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 03:15