Adrian Liber

 DIGON
ADRIAN LIBER:

‘Stvara se lijepa priča, već protiv Rijeke smo pokazali da napredujemo u odnosu na utakmicu s Dinamom‘

Veznjak Slaven Belupa uvjeren je da će koprivnička momčad pronaći izlaz iz negativnog niza
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 27. rujan 2023. 09:10

Adrian Liber stigao je u Slaven Belupo u završnici ljetnog prijelaznog roka “u paketu” s Ivanom Lepinjicom. Obojica su napustili Rujevicu u potrazi za afirmacijom i većom minutažom, a novog poslodavca pronašli su u Koprivnici.

Prve nogometne korake ovaj je 22-godišnji veznjak rođen u Zaboku napravio u Kašteliru, a 2015. se priključio Rijekinoj akademiji. U ljeto 2019. posuđen je Orijentu za kojeg je odigrao 36 utakmica u drugoligaškoj konkurenciji, da bi se nakon godine i pol vratio na Rujevicu.

U dresu Rijeke prikupio je 52 utakmice uz dva pogotka i tri asistencije, a nedavno je započeo novo poglavlje svoje nogometne priče.

- Prvi dojmovi su samo pozitivni, svi su me brzo prihvatili, od igrača pa do zaposlenika. Ovo je manji grad, tako da sam se dosta brzo snašao. Smjestio sam se u stan i polako se prilagođavam na Koprivnicu, koja ipak nema more kao Rijeka. No sa svim ostalim sam zadovoljan.

Nisu Farmaceuti dobro ušli u prvenstvo, stigao je zbog toga i novi trener Roy Ferenčina, ali niti jedna promjena ne ide preko noći.

- Točno je da rezultat nije baš bajan, ali imam osjećaj da smo iz utakmice u utakmicu sve bolji, da se sve više upoznajemo i da polako hvatamo ideje koje trener pokušava provesti. Mislim da ćemo s vremenom napredovati i da iz svega toga može nastati lijepa priča.

Pod vodstvom novog trenera Slaven se ogledao s momčadima iz vrha, Dinamom i Rijekom.

- Što se tiče igre, mogu reći da sam čak i zadovoljan, jer igrali smo protiv dvije vrlo jake momčadi za hrvatske pojmove. Bilo je u tim utakmicama stvarno dobrih stvari s naše strane i to me raduje, a mislim da će rezultat doći s vremenom.

image
Ronald Goršić/Cropix

Niko Galešić je na Apašu u nedjelju zabio spektakularan gol. Kako ste vi to doživjeli?

- Mislim da smo taj gol dobili dosta naivno. Nitko od nas nije ga uspio spriječiti u tome, i istina je da se to stvarno rijetko viđa na profesionalnoj razini. To je nešto na čemu nešto sigurno možemo naučiti.

Vi ste opet u prvom planu nakon duljeg vremena, kako se osjećate na terenu?

- Nisam dugo igrao od prve minute, tako da mi je utakmica s Dinamom bila baš za probiti led. Sve nakon toga mi je puno lakše palo. Mislim da će mi trebati neko vrijeme da uhvatim kontinuitet, jer u Rijeci nisam baš puno igrao, tako da si tu dajem prostora i za oscilacije i za sve ostalo.

Na kojoj poziciji se najbolje osjećate?

- U sredini mogu odigrati sve, iako se možda najbolje osjećam na poziciji osmice. Isto tako mogu odigrati i šesticu s nekim u paru, tako da sam prilagodljiv. Igrao sam stvarno dosta pozicija u dosadašnjoj karijeri, nije mi problem snaći se bilo gdje.

Uoči nove prvenstvene stanke slijede vam još dvije domaće utakmice, s Osijekom i Varaždinom. Osijek je u rezultatskoj krizi i dolazi se vaditi, kakvu utakmicu možemo očekivati?

- Mislim da će utakmica biti napeta jer se oni žele izvući iz te krize u koju su zapali, a isto tako i mi tražimo izlaz iz ovog negativnog niza i početi skupljati bodove. Baš se radujem suboti, vjerujemo u sebe i u ono što radimo. Već protiv Rijeke smo pokazali da napredujemo u nekim stvarima u odnosu na gostovanje kod Dinama.

A kakvi su vaši planovi?

- Zadovoljan sam ovdje u Slavenu Belupu, baš sam pozitivan oko svega. Sviđa mi se projekt kojeg su mi predstavili ljudi u klubu, i gledam na to kao na novi izazov za mene, novi početak i mogućnost da se afirmiram u pravog igrača - zaključio je Liber.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 04:31