Koprivnica, 271023.
Na stadionu Ivan Kusek Apas igra se 13. kolo Supersport HNL-a Slaven Belupo - Hajduk.
Na fotografiji: Marko Livaja, Marco Boras.

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
USUSRET BIJELIMA

‘Svaka čast Hajduku, Gattuso je napravio sjajan posao na Poljudu. Livaja? S njim je uvijek bilo problema‘

Trener Mario Kovačević uoči dvoboja s Hajdukom u Koprivnici
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 18. listopad 2024. 12:23

Trener Slavena Belupa Mario Kovačević zadovoljan je kako su njegovi igrači radili u prvenstvenoj stanci.

- Vjerujem da Hajduk dočekujemo spremni. Uvažavajući svu kvalitetu Hajduka, mi igramo doma i sigurno da ćemo od prve minute htjeti doći do bodova - kaže Kovačević.

Stanje u kadru nije idealno.

- Butić će nam se priključiti sljedećeg tjedna, Lešković još nažalost ne može. Agbekpornu ima tri žuta kartona, a Crepulju također očekujemo na treningu sljedećeg tjedna te će konkurirati za utakmicu sa Šibenikom. Caimacov je došao iz reprezentacije s manjom ozljedom, bio bi stvarno velik hendikep da nam otpadne i treći vezni igrač za ovu utakmicu. No, ostali igrači vrijedno i dobro treniraju, dobit će priliku i vjerujem da će je iskoristiti. Vjerujem da imamo dobar, širok kadar.

Hoće li možda posegnuti za promjenom sustava igre (4-2-3-1), s obzirom na izostanak standardnih zadnjih veznih?

- Agbekpornu i Crepulja bila su nam dva ključna igrača u zadnjim utakmicama. Mislim da nećemo odustati od naše formacije, imamo dobru rotaciju u veznoj liniji. Normalno da ti svaki igrač nedostaje, ali mislim da će nam sustav ostati isti.

Hajduk na Poljudu dominira, ali nije baš tako uvjerljiv u gostima?

- Oni se dižu od početka prvenstva i igraju sve bolje. U dvije posljednje domaće utakmice postigli su po četiri pogotka, igrali su dva derbija u gostima u kojima su osvojili četiri boda. Mislim da je kolega Gattuso složio dobru momčad, nije ni čudo da su prvi. Nemaju poraza, igraju dobro, igraju na rezultat, kako se kaže. Stvarno ih cijenimo i poštujemo, ali imamo i mi svoje adute i vjerujem da se na našem terenu imamo čemu nadati.

Slaven je i dalje posljednji na ljestvici, i želi što prije pobjeći sa začelja.

- Uvijek najviše gledam svoju ekipu, morat ćemo biti na rubu žutog kartona u svakom duelu ako želimo nešto protiv Hajduka. A znate i sami da nama gori pod nogama i ne možemo razmišljati tko je na kojem mjestu na ljestvici. Bilo tko da nam dolazi, mi ćemo igrati na pobjedu, pa tako i protiv Hajduka.

S obzirom na to da ste Livaju i Rakitića proglasili najboljima u SHNL-u, vjerojatno će oni dobiti i posebnu pozornost u nedjelju?

- Livaja nekako najviše doprinosi svojoj ekipi, već godinama stvarno igra jako dobro u Hajduku. I dok sam radio drugdje, uvijek smo imali problema s Livajom. Normalno da ćemo na njih dvojicu najviše pripaziti. I Rakitić se diže, vidi se da im jako puno znači, da uz njega i drugi igrači igraju dobro. Posebnu ćemo pažnju obratiti na Livaju, iako su tu i drugi igrači kao što su Krovinović, Durdov, Dajaku, Biuk... Posebno su dobri prema naprijed, ali mi ćemo pokušati iskoristiti neke njihove slabosti o kojima ne bih sada govorio.

Osjeća li se u momčadi atmosfera velike utakmice?

- I sami znamo da oko Hajduka skoro uvijek vlada euforija. I sad je velika potražnja za ulaznicama, stadion će biti pun i svi jedva čekamo. Vidim kod igrača da rade dobro i da su svjesni da nam dolazi jedan veliki protivnik za naše hrvatske prilike. Na nama je da se opustimo, da igramo dobar nogomet, i nadamo se pozitivnom rezultatu - zaključio je Kovačević.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. listopad 2024 12:28