Mile Škorić i Tomislav Božić

 VLADO KOS/CROPIX Cropix
KAPETAN S. BELUPA:

‘Taj mali je fenomenalan, izvanserijski talent! Osijek? Nisam mislio da ćemo ih baš toliko izdominirati‘

Predvodio je Farmaceute do velike pobjede: Ovo je tek početak, i u 1. kolu smo dobili na Maksmiru...
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 01. veljača 2022. 07:43

Tomislav Božić je kao kapetan predvodio Slaven Belupo do slavlja protiv Osijeka. Goran Paracki i Ivan Krstanović otpali su zbog ozljeda, pa je vrpca pripala trećem najiskusnijem Farmaceutu.

- Bolje nije moglo. Trenirali smo kroz cijele pripreme na umjetnoj travi, i nismo znali što nas čeka na normalnoj travnatoj podlozi. U samom početku susreta vidio sam da nam je ekipa dobra, moćna, da ide, i pojavio se pozitivan osjećaj da bi sve moglo dobro završiti. Hvala Bogu, tako je i bilo - rekao je Božić.

S obzirom na velika Osijekova ulaganja i vaše probleme u pripremama, nekako kao da su vas svi unaprijed prežalili uoči Gradskog vrta?

- Možda je takav dojam stvoren u javnosti. Ipak, prije utakmice sam stekao dojam da Osijek ima respekt prema nama. S njima smo prije toga igrali tri puta ove sezone i svaki put smo im bili dobar suparnik. No, mi smo se najviše bojali sebe samih, sve treninge i prijateljske utakmice imali smo na umjetnoj podlozi. U tome je najveći problem osjećaj za loptu, koja se drugačije odbija. Teren u Osijeku bio je tvrd, na njemu je bilo puno pijeska, na nekim dijelovima bio je i grbav. To je borba, boriš se sam sa sobom i s podlogom, a onda i s protivnikom. Velika je razlika igrati na umjetnoj ili prirodnoj travi, ali momčad je fantastično reagirala. Sa sportske strane, išao sam u Osijek pobijediti, ali nisam očekivao da ćemo toliko izdominirati suparnika. Nadigrali smo ih u svim segmentima, smatram da smo bili bolji i da smo zaslužili pobijediti. Nitko sretniji od nas!

Cijela Zekićeva momčad odigrala je zrelo, bila je kompaktna, čvrsta u obrani i opasna prema naprijed.

- Meni je bilo žao što smo završili jesensku polusezonu jer smo uhvatili jako dobar ritam i dobru formu, zadnjih pet utakmica odigrali smo na odličnoj razini. Međutim, vidim da smo nastavili u istom stilu. Presretan sam što je ekipa tako reagirala, pokazalo se da imamo puno potencijala, i nastavili smo gdje smo stali. Naravno, ovo je tek početak. Trebamo se sjetiti da smo sezonu otvorili pobjedom protiv Dinama u Maksimiru, pa se poslije toga nismo mogli sastati ni s bodovima, ni s igrom. Mislim da je to samo jedan mali početak, definitivno moramo nastaviti dalje raditi i truditi se, jer zapravo još ništa nismo napravili...

image
VLADO KOS/CROPIX Cropix

Mladi dragulj Lovro Zvonarek bio je junak dvoboja. Kako vi doživljavate tog dečka?

- Prije svega, moram reći da je to jedno fenomenalno dijete, s obzirom na njegovo ponašanje i razmišljanje. To je dijete koje ima 16 godina, ja sam od njega stariji 18 godina i mogu mu biti tata. Međutim, to dijete igra nogomet kao da ima 25 ili 28 godina. Njegovo shvaćanje i razumijevanje nogometa, inteligencija... Sve je na izuzetno visokoj razini, i u potpunosti shvaćam zašto ga je kupio Bayern. Lovro je to zaslužio, on će 100 posto napraviti vrhunsku karijeru jer je normalan, posložen u glavi. Za njega mogu reći samo riječi hvale, definitivno se radi o izvanserijskom talentu. Nadam se da će ga ozljede zaobići, vjerujem da će biti naš reprezentativac s fenomenalnom karijerom jer je stvarno riječ o fenomenalnom igraču.

Zabio je prvo najmlađi, a onda i najiskusniji Farmaceut. Božić je poentirao nakon kornera Caimacova i poslije toga povratka za domaćina više nije bilo. Bio mu je to četvrti gol u 71. prvenstvenom nastupu za Slaven.

- Drago mi je da sam mogao pomoći momčadi. Primarno sam zadužen za obranu, da probamo primiti što manje, da mi otraga obavimo posao što bolje i da naši ofenzivni igrači imaju što manje defenzivnih obveza. Naravno da sam sretan zbog mog pogotka, ali sam najsretniji zbog ekipe, zbog načina na koji je odigrala tu utakmicu. Sretan sam kako su momci reagirali, kako su se ponašali, kako su se postavili na terenu. I u svlačionici prije utakmice smo si rekli "idemo igrati nogomet, idemo pokazati da znamo i da možemo, idemo se boriti, samo da ne padnemo bez ispaljenog metka". Dečki su stvarno bili fenomenalni kad uzmemo u obzir sve te probleme koje smo imali u siječnju, drago mi je da nam se to vratilo i da nas je na kraju nagradilo.

U petak u Koprivnicu dolazi Šibenik, a Zekićevi igrači nastojat će nastaviti pobjednički niz.

- Osijek je ekipa koja ima strašnu kvalitetu i koja se bori za prvo mjesto, a mi im nismo dali ništa, dok smo s druge strane stvorili puno opasnih situacija pred njihovim golom. Bilo bi super bodove iz Gradskog vrta potvrditi pobjedom protiv Šibenika. Naravno da će to biti teška utakmica jer u ovoj ligi nema suparnika za kojeg možeš reći da će biti lakše nego s nekim drugim. Pokazalo se da svatko svakog može pobijediti. Ako mi uđemo s manje od 120 posto, imat ćemo problema. Nadam se da dečki neće poletjeti i umisliti se, nego da će shvatiti da bez maksimalnog pristupa nećemo izvući dobar rezultat - naglasio je Tomislav Božić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 10:28