Dario Melnjak i Ante Crnac
 

 TOM DUBRAVEC Cropix
OZBILJNO POJAČANJE

Talentirani hrvatski krilni napadač je već prodan? Stiže zamjena iz Alžira čije bi ime moglo odjeknuti HNL-om

Angažiranje sjajnog ofenzivca čak ni ne ovisi o odlascima, a posao je blizu realizacije
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 13. srpanj 2023. 07:07

Ante Crnac (19) napravio je velik iskorak u posljednjih godinu i pol, nakon što je drugu momčad Dinama zamijenio Slavenom Belupom. Dolazak u Koprivnicu pokazao se kao odličan potez, a pod vodstvom trenera Zorana Zekića mladi je krilni napadač odlično napredovao te je na sebe skrenuo pažnju inozemnih klubova.

Na Transfermarktu je njegova vrijednost procijenjena na 800.000 eura, riječ je otprilike o iznosu kojeg bi koprivnički klub trebao prihodovati ukoliko dođe do realizacije transfera. Ime zainteresiranoga kluba drži se u tajnosti, no prema pouzdanim informacijama sve je na razini klubova dogovoreno. Osim odštete, utanačen je i postotak od daljnje prodaje, i sad je ostalo da igrač dogovori osobne uvjete.

I tu je stvar malo zapela. Naime, Crnac i njegovi zastupnici smatraju da igrač vrijedi više, pa sad traju pregovori s potencijalnim novim poslodavcem. U Slavenu pak tvrde kako im transfer mladog ofenzivca nije neophodan u ovom trenutku jer se klub stabilizirao, no prodaja Ante Crnca nedvojbeno bi otvorila mogućnost za novi iskorak, odnosno za dovođenje još ponekog ozbiljnog igrača.

A kako prijelazni rok traje sve do kraja kolovoza, a u nekim državama i dulje, izvjesno je da će u koprivničkoj svlačionici biti još promjena u oba pravca. U tom smislu očekuje se dolazak jednog internacionalnog imena na poziciji desnoga krila. Momak navodno dolazi iz Alžira te bi trebao predstavljati jedno od većih pojačanja u Slavenovoj povijesti. Njegov je angažman blizu realizacije, a doznajemo da ne ovisi o tome hoće li Crnac realizirati svoj transfer, jer su čelnici Farmaceuta poprilično odlučni u namjeri da Alžirca dovedu u svoje redove.

Podsjećamo da je ugovor potpisao ganski zadnji vezni Michael Agbekpornu, koji još uvijek čeka vizu kako bi se mogao priključiti novim suigračima.

Što se tiče dosadašnjeg rada nizozemskog trenera Ricarda Moniza, dojmovi Slavenovog vodstva su izrazito pozitivni. Naglašavaju kako je Moniz “100 posto unutra”, ističu njegovo vrhunsko znanje, te su zadovoljni načinom i količinom rada te energijom koju prenosi na momčad.

Naglasak je u dosadašnjem pripremnom razdoblju bio na tjelesnoj pripremi i uvježbavanju visokog presinga, a jasno je da se nove ideje ne mogu usvojiti preko noći. Nastojat će Slaven Belupo igrati atraktivniji i ofenzivniji nogomet nego prošle sezone, jedino je pitanje može li to činiti s igračkim kadrom koji mu je trenutačno na raspolaganju. Moniz je uvjeren u to, a valja odraditi i generalku s Rijekom koja je na Rujevici na rasporedu u petak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 04:22