Tomislav Božić

 DAMIR KRAJAC Cropix
(NE)MOGUĆA MISIJA

‘Teško je očekivati da nešto možemo protiv Dinama, njima je čak svejedno tko će igrati, ali idemo probati...‘

Kapetan Tomislav Božić uoči novog dolaska na Maksimir, ovoga puta protiv još jačeg prvaka
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 30. rujan 2022. 14:16

Na otvorenju prošle sezone Slaven Belupo je senzacionalno slavio u Maksimiru. Momčad koju je tada vodio trener Dean Klafurić iznenadila je domaćeg favorita, čiji je trener bio Damir Krznar, te je pogocima Ivana Krstanovića i Brune Bogojevića ostvarila pobjedu rezultatom 2:0, tek drugu u Maksimiru u svojoj prvoligaškoj povijesti.

- Nismo tada uopće znali gdje smo i što smo, bio je to tek sam početak sezone. Nije nam bilo ni u petama da bi to moglo završiti našom pobjedom, ali ekipa je odigrala top utakmicu, super smo izgledali i konačno smo uspjeli pobijediti na Maksimiru nakon dugo vremena - evocira uspomene kapetan Farmaceuta Tomislav Božić.

Odigrala je tada koprivnička momčad veoma disciplinirano u obrani te je zatvorila sve puteve prema vrataru Čoviću.

image

Mislav Oršić i Tomislav Božić

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

- Stajali smo u defenzivnom bloku i dosta smo vremena provodili bez lopte. Dinamo je kontrolirao utakmicu, no kroz tu svoju kontrolu nije nam uspio stvoriti nikakve veće prilike. U prvom dijelu imali su tek jednu situaciju, u nastavku je pritisak postajao veći, ali ni tada nisu imali stopostotne prilike. Uspjeli smo se dobro obraniti, no ujedno smo jako dobro izlazili u kontre. Imali smo i gredu koju je nakon ubačaja Glavčića pogodio Bogojević, a u drugom poluvremenu je Krstanović iskoristio Livakovićevu pogrešku. Drugi gol zabio je Bogojević iz jako lijepo odigrane akcije - prisjeća se iskusni stoper.

Može li Slaven u subotu u Zagrebu ponoviti pothvat s početka prošle sezone ili to nije realno očekivati?

- Treba praktički ponoviti isto što smo odigrali tada. Dinamo onda i sada nije isti, pokazali su svima da su daleko najjača ekipa u ligi. Imaju više od 25 kvalitetnih igrača, tako da je praktički svejedno tko će od njih igrati, nama će to biti velik izazov. S druge strane, odigrali smo tada dobru utakmicu i pokazali da možemo, stoga idemo opet probati nešto napraviti.

U međuvremenu se dosta toga promijenilo i u koprivničkom prvoligašu. Paracki, Bogojević, Zvonarek, Van Bruggen, Glavčić, Laušić, Monjac, Mlinarić i Brković su napustili klub, došla su neka nova lica. U novo prvenstvo Zekićevi su momci krenuli odlično te drže visoko treće mjesto.

- Bilo je puno transfera, došlo je dosta dobrih, kvalitetnih igrača. Na kraju krajeva, to pokazuje i rezultat kojeg smo ostvarili u dosadašnjem dijelu sezone. Ekipa je složena dobro, dobro se radi i trenira, dobra je atmosfera u svlačionici. Strašno puno se promijenilo u odnosu na prijašnje godine, a sigurno je da imamo kvalitetu. Nitko nam nije ništa poklonio, nego smo mi bili u dobrom momentu, dobrom naletu i iskoristili smo sve to. I mi smo isto dobra ekipa, mislim da smo čak i jači nego prije godinu dana, ali i Dinamo se pojačao. Kad usporedim tko je igrao onda i sada, jasno je da su oni bolji od nas. Teško je očekivati da nešto možeš napraviti protiv jakog i moćnog Dinama, ali idemo pokušati odigrati još jednu hrabru i dobru utakmicu, stati čvrsto i organizirano, pa što bude - zaključio je Božić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 22:43