ZELJKO HAJDINJAK Cropix
BIVŠI HAJDUKOVAC

‘Tko se to nadigrava s Hajdukom na Poljudu? Ja ne znam zašto rujan ne bi bio mjesec Bijelih...‘

Igor Musa je igrao i za Hajduk i za Slaven Belupo, a sada najavljuje njihvo međusobni dvoboj
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 02. rujan 2022. 18:39

Hajduk je pred novima izazovima, u nedjelju s Belupom kreće serija utakmica u kojima Bijeli traže izlaz i rezultatske "slijepe ulice". Pred dvoboj s Farmaceutima postavljaju se dva jasna pitanja, a prvo je vezano uz Bijele. Ima li Hajduk recept za brzi uspon?

"Nitko nema recept za brzi povratak na pobjedničku stazu, ali ako pogledamo raspored koji dolazi, jasno je da se pred Hajdukom ukazuju svjetle prespektive", kazao je bez oklijevanja Igor Musa.

Nekoć je Musa igrao za oba nedjeljna protivnika. Prvo za Hajduk, a onda za Belupo, pa opet iz Koprivnice se vratio među Bijele gdje je ukupno proveo četiri godine.

"Uvijek kažem, četiri nezaboravne godine", dodat će Musa prije nastavka analize uvjeta u kojima momčadi dočekuju nedjeljni dvoboj.

"Hajduk ima Belupo, zatim gostovanje u Šibeniku, pa Rijeku i Istru u tjedan dana na Poljudu. Raspored je na papiru jako dobar i ne vidim razloga zašto rujan ne bi bio mjesec Hajduka. Mjesec za dizanje forme i nadoknađivanje svega propuštenog u kolovozu."

Villarreal je Bijelima uzeo Europu, ali dijelom i fokus na domaće obveze. Događa se takva situacija kada jake utakmice uđu u raspored.

"Nema se što zamjeriti hajdukovcvima u dvobojima s Villarrealom, kvalitetniji suparnik je prošao dalje. Ali, porazi uvijek ostavljaju posljedice i ne donose ništa dobroga. Pustimo te priče o tome kako se prošla škola. Skupo je to školovanje, posbeno ako zbog toga izgubite i neke važne bodove u prvenstvu. Zato dolazi odličan raspored gdje se može sve vratiti na očekivane postavke."

Jasna je priča Igora Muse, iskusnog i poznatog igrača s hrvatskih travnjaka. U posljednje vrijeme i sa zemlje. Crvene, teniske. Jedan je od najboljih nogometaša s teniskim reketom u ruci, stoga njegovim rječnikom, Hajduk ovog mjeseca ide po break.

"Može se i tako reći, iako je možda pretenciozno kazati da bi te četiri pobjede bile neki break. Više bi to bile očekivane pobjede. Kao da imate svoj servis, ako već teniskim rječnikom razgovaramo."

Ali, da ne bismo previše daleko otišli u razgovorima oko "četiri sigurne pobjede", posvetimo se Slavenu Belupu. Zoran Zekić je dobro posložio Farmaceute, napravio rezultatski niz kojim je Belupo pozitivnio obilježio početak sezone.

"Ne vjerujem da će ostati u samom vrhu, bit će kao u najboljim danima. Bezbrižna zlatna sredina s momčadi koja može svima napraviti probleme. Trenutno su drugi na čemu im treba čestitati, ali dugo je prvenstvo."

U nedjelju će se nešto pitati Belupo, ali Musa drži da je ipak Hajduk gospodar utakmice.

"Hajduk je taj koji određuje smjer dvoboja. Istina je da je Belupo neopterećen, da se može nadigravati, ali iskreno, tko se to nadigrava s Hajdukom na Poljudu? Samo oni koji su jači ili su barem ravnopravni. Hajduk je igrački neusporedivo jači od Belupa i mora opravdati ulogu velikog favorita."

Marko Livaja je bio i ostao glavni igrač Bijelih, a upravo je "desetka" Hajduka proteklih dana prošla emotivno tužne životne trenutke. Koliko će se obiteljski gubitak odraziti na njegovu igru?

"Svaki čovjek emotivno u sebi proživljava takve dane, zato nitko ne zna kako je Livaji. Međutim, iznad svega vjerujem u njegov snažan karakter. Uz podršku kompletne ekipe i navijača s tribina bit će Livaja i u nedjelju onaj na kakvog smo navikli. Hajduk je golemi favorit, od Belupa bi trebala krenuti uspješna serija. Prevelika je koncentracija kvalitete kadra Hajduka za HNL da bi se dogodio drukčiji scenarij."

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 23:38