Ivan Krstanović

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
DRASTIČNI REZOVI

Totalna čistka: Otišlo je 8 važnih igrača, a kofere pakira i jedan od najboljih strijelaca u povijesti HNL- a!

Farmaceutima su nadasve potrebni igrači s prvoligaškim iskustvom, a s jednim se ne mogu dogovoriti
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 06. srpanj 2022. 08:16

Sjećate se vjerojatno pretprošle sezone HNL-a, u kojoj je Slaven Belupo pod vodstvom trenera Tomislava Stipića tek kolo prije kraja matematički potvrdio ostanak u društvu najboljih. Iz te momčadi će u novu sezonu ući tek nekolicina igrača koji su i tada bili članovi Slavena Belupa. Točnije, njih šestorica. To su: Tomislav Božić, Vinko Soldo, Matko Zirdum, Antonio Bosec, Luka Liklin i Nikola Turanjanin, s tim da su cijelo vrijeme u Koprivnici ostali samo Božić, Zirdum i Bosec.

Velik broj odlazaka

Iz prošle sezone zasad su u klubu i dalje Ivan Sušak, Antun Marković, Zidrum, Novak Tepšić, Filip Hlevnjak, Soldo, Božić, Bosec, Mario Marina, Mateo Kocijan, Mihail Caimacov, Luka Liklin, Ivijan Svržnjak, Ante Crnac, Arbër Hoxha, Zoran Kvržić i Marin Laušić.

Velik broj igrača napustio je Koprivnicu, među njima su i igrači sa značajnijom minutažom kao što su Goran Paracki, Bruno Bogojević, Bruno Goda, Arijan Brković, Damian van Bruggen, Nemanja Glavčić, Hansel Zapata i Lovro Zvonarek, a sve je izglednije da suradnju s Farmaceutima neće produljiti ni iskusni napadač Ivan Krstanović, jedan od najboljih strijelaca HNL-a svih vremena, točnije treći, iza Davora Vugrineca i Igora Cvitanovića.

image

Trener Slaven Belupa Zoran Zekić

GORAN MEHKEK Cropix

Velike su to promjene, no ovdje se radi i o zalogu za budućnost. Dugo je Slaven imao momčad koja je po prosjeku godina bila među najstarijima u ligi, mladi su teško dobivali priliku. Sad kad se išlo na drastično rezanje troškova za plaće prvotimaca kako bi klub i dalje uredno i normalno funkcionirao, ekipa je praktički preko noći drastično pomlađena, a trener Zoran Zekić dobio je težak zadatak slaganja jedne potpuno nove priče.

Farmaceuti u ovom trenutku imaju tek četiri igrača s 30 ili više godina, to su vratar Antun Marković (30), stoper Božić (34) te veznjaci Marina (32) i Kvržić (33). Između 24 i 30 godina u kadru su Sušak (24), Bosec (24), Soldo (24), Martinaga (24), Bašić (25), Kocijan (27) i Fanimo (28), dok su svi ostali igrači do 23 godine Tepšić (20), Zirdum (23), Hlevnjak (21), Eskinja (18), Caimacov (23), Turanjanin (21), Liklin (21), Mihalić (19), Svržnjak (20), Crnac (18), Hoxha (23), Laušić (21) i Branšteter (20).

Poznato je da se na stvari uvijek može gledati iz različitih perspektiva. Pesimist će reći “teška borba za opstanak” i “nikad slabiji kadar”, a optimist će i u aktualnoj Slavenovoj situaciji izvući pozitivu i zaključiti da se Slavenu pruža velika prilika za dugo očekivani “reset” i zaokret prema većoj afirmaciji mladih.

Ciljana pojačanja

S iskusnim i kvalitetnim trenerom, te obnovljenom upravom na čelu s isto tako iskusnim i kvalitetnim predsjednikom Robertom Markulinom, Farmaceutima se nudi prilika za iskorak i stabilizaciju, a onda u budućnosti i zaradu od promoviranja mladih talenata.

Naravno, tek je početak srpnja i momčad još nije formirana. Zekić i Markulin imaju praktički još dva mjeseca za ciljano dovođenje pojačanja, a nadasve su im potrebni igrači s prvoligaškim iskustvom...

Danas provjera s Cipranima

Još jednu prijateljsku utakmicu odigrat će Slaven Belupo danas, u srijedu, i to u Sloveniji. U Stojncima će suparnik Zekićevim momcima biti ciparski Aris, početak je u 17.30 sati. Farmaceuti su jučer ujutro trenirali po kiši i na ugodnijoj temperaturi nego prijašnjih dana, na meniju je bilo taktičko uigravanje za novu sezonu. Inače, još nije pronađen suparnik za subotu, ali se na tome radi... (gčm)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 02:05