Igor Angelovski je iskreno komentirao sudačke greške na račun Gorice

 KOEN VAN WEEL Afp
BEZ DLAKE NA JEZIKU

Trener Gorice: ‘Drago mi je da suci priznaju greške, ali ne može se VAR koristiti samo protiv jedne ekipe‘

Igor Angelovski se nije suzdržavao kada je dobio pitanje o greškama kontra njegove ekipe
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. listopad 2022. 19:56

Posljednja ekipa SuperSport HNL-a, Gorica, u nedjelju od 17:30 dočekuje Slaven Belupo u 15. kolu domaćeg prvenstva. Utakmicu je na konferenicji za medije najavio trener Gorice Igor Angelovski.

"Imamo određene probleme, ali nadam se da ćemo ih riješiti. Ako netko neće moći, imamo alternativu. Iako smo igrali protiv Hajduka u srijedu dovoljno vremena za odmor i pripremu za Slaven Belupo. Svi znamo što ova utakmica znači za nas. Svatko mora dati svoj maksimum, moramo biti jedan uz drugoga da dobijemo Slaven, uz dužno poštovanje prema našem suparniku koji uz Varaždin ima epitet hita prvenstva", rekao je trener Gorice pa nastavio:

"Liga je izjednačena i pokazalo se da su ekipe kvalitetom blizu. Slaven je u nešto opuštenijoj situaciji, a mi se moramo boriti za svaki bod. Ne treba nam veća motivacija od toga."

Angelovski je ovaj tjedan postao i sportski direktor Gorice.

"Ne bih rekao da mi je to opterećenje. Nakon ovakvih rezultata klub ima povjerenja u mene. Vjerujem da ćemo brzo stići do rezultata. Sretan sam što sam ovdje s ovakvim ljudima. Doći će i rezultati. Predsjednik, ja i izvršni odbor razmišljamo o radu na duge staze. Ugovor mi vrijedi do 2024. godine i s moje strane, a vidim i sa strane uprave, bez obzira na rezultate, radimo na dulje staze. Ostavit ćemo to za kasnije. Sad je najvažnije da počnemo osvajati bodove."

Sudačka komicija HNS-a je utvrdila da je Gorica oštećena protiv Hajduka.

"Ne znam po koji je put sudačka komisija utvrdila da je sudac sudio na našu štetu. Otkad sam ovdje: u Varaždinu penal nad Krizmanićem kod 0:0, u Šibeniku oba crvena kartona i penal, protiv Hajduka crveni karton Waguea i sad opet nije bio penal... S druge strane, drago mi je da netko priznaje grešku. Izgubili smo dragocjene bodove i ne možemo ih vratiti", rekao je Angelovski pa nastavio:

"VAR je u redu kada bi ga koristili pozitivno i realno. Ne može se VAR koristiti na štetu jedne ekipe. Ja sam za VAR, ali da bude u službi nogometa, a ne da izgubi draž. Kad imate VAR mirnije možete donijeti ispravnu i realnu odluku. Brine me to što se nakon pregleda rade greške. Sudac je čovjek i može pogriješiti, to je normalno, ali ako se griješi nakon pregleda snimke, onda VAR nije iskorišten. Ne želim o sucima, želim pričati o nogometu, taktici, šansama, a ne o sucima", zaključio je trener Gorice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 01:47