ZELJKO HAJDINJAK Cropix
ŽESTOKA REAKCIJA

Trener Hajduka na presici nastavio o suđenju: ‘Nikad u životu nisam vidio takav penal, to je strašno...‘

‘Problem je VAR soba! Taj gospodin neki dan je imao drugačiji kriterij. A lani, u borbi za titulu..‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 12. studeni 2022. 21:31

Trener Hajduka Mislav Karoglan ovako je na press-konferenciji nakon utakmice prokomentirao susret u Koprivnici.

- U prvom poluvremenu imali smo maksimalnu kontrolu, a za drugo smo se dogovorili da izađemo još jače, da pokušamo imati dobar pritisak na loptu. Uveli smo još i Mlakara da budemo ofenzivniji i da pokušamo stiskati. Međutim, nismo bili dovoljno dobri, nemirni smo bili s loptom, utakmica je ušla u jedan kaos – rekao je Karoglan.

A onda je, bez novih pitanja, nastavio svoj monolog na temu suđenja.

- Čak mi nije problem ni ta tendencija suca, problem mi je ta VAR soba da taj isti gospodin (Zdenko Lovrić, op. a.) neki dan u Kranjčevićevoj ima drugačiji kriterij, drugačije mi nešto objašnjava, onda danas ovako nešto radi, nije prvi put. Znate, kad se jedan te isti gospodin ponavlja, onda mi smeta. Glavni sudac, sve OK. Ali po meni, to je strašno. Nikad u životu nisam vidio onakav penal, nikad. Ne umanjujući Belupovo bolje drugo poluvrijeme, dapače, ali mislim da ćemo se svi složiti. Ne znam šta je problem u Simiću, neki dan u Kranjčevićevoj navodno nema intenziteta, onda sad kad on nešto udari loptu glavom, onda je penal. Isti gospodin je lani u Kranjčevićevoj na Stipi Biuku, kad je bila borba za titulu, previdio ruku u VAR-u. Ne znam što trebamo, dodati još kamera u VAR – zapitao se Karoglan.

Ipak, Hajduk nije bio dobar u drugom poluvremenu?

- Slažem se. Ne znam iz kojeg razloga smo stali. Stabilizirali smo se tek nakon izjednačujućeg pogotka Belupa, kad smo prešli u romb. Stabilizirali smo se do crvenog kartona, makar smo imali i šansu Livaje za pobjedu. Utakmica je ušla u jednu nervozu i to je realno teško kontrolirati trenerima s obje strane.

Pohvalio je Pukštasa i Krovinovića zbog golova.

- Izgubili smo dva boda, i sigurno se onda puno toga dobrog što smo napravili stavlja u drugi plan. Nogomet zaslužuje više od ovog sveukupno. Mislim da Hajduk u budućnosti treba biti bolji, određeni igrači su napravili iskorak, vidjet ćemo u kojem smjeru će to ići...

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Hoćete li komentirati vaš status?

- Ne mogu, ne bih se više ponavljao, mislim da je stvarno sve rečeno – zaključio je Mislav Karoglan.

Slavenov trener Zoran Zekić dao je svoje viđenje uzbudljive predstave na Apašu.

- Uf, kakva utakmica! Zaista je bilo svega, i dobrog i manje dobrog. Ali ajmo pričati o nogometu. Malo sam išao protiv svoje filozofije, htio sam stati u gušći blok i čekati neku kontru, da izmorimo Hajduk i da u drugom poluvremenu napravimo ovo što smo ionako napravili. No, nije bilo dobro, Hajduk je tu bio dosta bolji, zabio nam je brze golove iz dva udarca. Ali općenito, mislim da je Hajduk bolje stajao na terenu. Na poluvremenu smo malo porazgovarali, bilo je i ozbiljnijih tonova. Pitao sam dečke žele li ići na odmor nakon svega što su napravili u ova četiri mjeseca s ovakvim dojmom, bez žara, bez neke kvalitete. Promijenili smo sustav i igrače, od 10 sam ih mogao promijeniti osam, zajedno sa mnom, jer to zaista nije bilo dobro – kazao je Zekić.

Smatra da je izdanje njegove momčadi u nastavku bilo fantastično.

- Hajduk je imao jednu opasniju šansu iz auta, mi smo ih stisnuli gore visoko, podigli smo sve linije, protočnost nam ej bila bolja, bili smo bolji i u kontri. Zabili smo dva gola i moram reći, nemojte me shvatiti bahato, htjeli smo pobjedu. Imali smo još tri situacije, možda smo mogli bolje reagirati.

Slaven je visoko na ljestvici, iznad velike većine očekivanja.

- Čestitao bih igračima Hajduka, svojim igračima na velikom bodu i velikoj borbi. Isto tako, na četiri mjeseca požrtvovnog rada, na karakteru, i što su podnijeli sva moguća podcjenjivanja. Jer nije lako svaki dan slušati da si najgori i da ne zaslužuješ biti tu gdje jesi. Mi smo to zaslužili svojim radom, nitko nam ništa nije poklonio. Zaista im na tome čestitam, želim im da se odmore i vrate još bolji, spremniji i pametniji. Nadam se da ćemo se ipak još malo pojačati i resetirati, da i dalje budemo ovakvi kakvi smo bili u zadnje vrijeme.

image
GORAN ČIČIN-MAŠANSKER

Kako komentirate sve ostalo što se događalo?

- Mislim da je na terenu bila dobra atmosfera. Nekad bude i nervoze, ali to je isto sastavni dio nogometa. Naravno da trener za vrijeme utakmice ne mora biti objektivan, milijun puta sam rekao da ne moram biti u pravu oko nekih sudačkih odluka, ali sam isto tako 30 godina u profesionalnom nogometu. Sudac je danas mene i kolegu Karoglana brzo smirio sa žutim kartonima, iako mislim da za tim apsolutno nije bilo potrebe, jer s naše strane nije bilo vulgarnosti.

Nije Zekiću bilo lako ni ovaj put ispred klupe, stalno je bio na udaru gostujućih navijača.

- Specifično je ovdje igrati protiv Hajduka ili Dinama. Pun stadion, puna ova tribina koja je na dva metra od tebe. Ljudi navijaju za svoj klub, ali ponekad malo i pretjeraju u toj svojoj ljubavi. Jedno je voljeti svoj klub, a drugo je vrijeđati. Ja ne znam što bih ja trebao. Igramo protiv Dinama, svi mi psuju apsolutno sve. Igramo protiv Hajduka, isto takva stvar. Najbolje bi bilo da se predamo ili da uopće ne igramo protiv tih protivnika, pa da onda svima budemo simpatični – sarkastično je podvukao Zoran Zekić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 00:40