Silvijo Čabraja

 GORAN MEHKEK Cropix
POSLAO JE POMOĆNIKA

Trener Lokomotive jedva je izdržao ispratiti pobjedu u Kranjčevićevoj, nije bio u stanju ni dati izjavu

Trener Farmaceuta: ‘Više sam prazan nego razočaran. Ne izgleda to baš dobro u posljednje vrijeme‘
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 11. ožujak 2023. 19:41

Nogometaši Lokomotive u susretu su 25. kola HNL-a kao domaćini na stadionu u Kranjčevićevoj ulici svladali Slaven Belupo s 1:0.

U siromašnoj predstavi jedini pogodak ustvari je bio autogol gostujućeg stopera Vinka So​lde (47‘) na samome startu drugoga poluvremena.

image

Silvijo Čabraja i Zoran Zekić

GORAN MEHKEK Cropix

Virozni trener Lokomotive, Silvijo Čabraja, jedva je izdržao na klupi svih 90 minuta, ali nije bio u stanju doći pred novinare pa je izjavu dao njegov prvi pomoćnik, Damir Ferenčina:

- Očekivali smo ovako tvrdu utakmicu, znali smo da će Slaven Belupo biti u čvrstom defenzivnom bloku. U prvih 45 minuta nismo uspjeli probiti goste, lopta je išla sporo, nismo imali prostora, nije bilo okomitih ulazaka na njihov dio terena. Srećom, rano smo poveli u nastavku, u tom smo drugom dijelu ubrzali igru, a i gosti su se otvorili, pa smo stvorili i nekoliko šansi. Bili smo bolji, vjerujem da našoj pobjedi nema zamjerke.

Neizvjesno do kraja

Povezali ste dvije pobjede i krenuli prema gornjem dijelu ljestvice?

- Zanimljiva je situacija na ljestvici, sve je “gusto”, bit će neizvjesno do kraja. Nemamo nikakav imperativ, ali jasno je da je naša ambicija ostati do kraja u toj borbi za plasman u Europu. Nastavimo li ovako igrati, tako će i biti - kaže Ferenčina.

image

Zoran Zekić

GORAN MEHKEK Cropix

Trener Slavena Belupa, Zoran Zekić, ponudio je realnu ocjenu utakmice:

- Nije to baš bila previše lijepa utakmica... Imali smo dosta problema, došli smo u Zagreb bez nekoliko važnih igrača, bili smo “osakaćeni”, posebno u napadačkom dijelu. Pokušali smo parirati Lokomotivi, limitirali smo domaćina u prvom dijelu i dobro smo se branili, ali već početkom nastavka primili smo taj pogodak i više se nismo mogli vratiti. Lokomotiva je zasluženo pobijedila, nema tu prevelike mudrosti.

Pokušali ste nešto izmjenama promijeniti, ali nije bilo učinka?

- Tek smo u nekoliko navrata s loptom došli na 30-ak metara od vrata Lokomotive. A to nije bilo dovoljno.

Prazan, a ne razočaran

Presudila je nespretnost Solde?

- Zakasnili smo blokirati Cipetićev ubačaj i stigla je kazna. Aliyu je primorao Soldu na pogrešku, napadač Lokosa je u fantastičnoj formi, teško ga je zaustaviti.

Jeste li razočarani?

- Više sam prazan nego razočaran. Ne izgleda to baš dobro u posljednje vrijeme, vidjet ćemo kako dalje - rekao je Zekić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 11:53