Radomir Đalović

 ADAM IHSE/AFP/PROFIMEDIA Adam Ihse/Afp/Profimedia
ZAHTJEVNO GOSTOVANJE

Trener Rijeke najavio pobjedu nakon Hajduka: ‘Svim raspoloživim snagama tražit ćemo novi trijumf‘

Trener Radomir Đalović uoči sutrašnjeg dvoboja sa Slavenom Belupom
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 03. listopad 2024. 21:49

Nogometaši Rijeke sutra će (18.30 sati) u Koprivnici, u sklopu 9. kola SuperSport HNL-a, biti gosti Slavena Belupa. Trener

svjestan je važnosti ovog dvoboja, pobjeda bi Rijeku gotovo sigurno ostavila na prvom mjestu prvoligaške ljestvice nakon četvrtine prvenstva, prvi i zadnji put Riječanima je to uspjelo u onoj povijesnoj, šampionskoj sezoni.

- Što se tiče ove utakmice i ovog tjedna poslije Hajduka, dobro smo trenirali, no imamo manjih problema, nekoliko igrača nam je upitno, neki igrači su ozlijeđeni što od terena, što od utakmice protiv Hajduka koja je ostavila traga na nama. Čeka nas momčad koja je pobijedila Dinamo 4:1, koja se pojačala s dosta iskusnih igrača. Pratili smo ih, osobno sam gledao i utakmicu u Velikoj Gorici. Momčad je to koja je brza, koja dobro trči u tranziciji. Njihov bodovni učinak ne predstavlja njihovu kvalitetu, a mi ćemo vidjeti tko će nam biti na raspolaganju za utakmicu, no tko god to bude očekujem da se predstavimo u jednom ozbiljnom svjetlu, da odigramo pravu, ozbiljnu utakmicu i tražit ćemo pobjedu svim snagama. Tko je upitan? Dva, tri igrača koja su počeli utakmicu protiv Hajduka i sigurno nećemo moći računati na sve njih - kazao je trener Rijeke u uvodu ne otkrivši imena, a potom se još jednom osvrnuo i na prošlotjedni jadranski derbi gdje je njegova momčad odigrala taktički vrlo discipliniranu utakmicu.
Koliko radite na toj i takvoj taktici, na usavršavanju momčadi po tom pitanju?

Sve raditi momčadski

- Radimo na tome svaki trening, da djelujemo kao momčad, bilo onda kada se branimo ili kada napadamo, moramo sve to raditi momčadski. To će biti preduvjet i za iduće utakmice, kao i treninge - dodao je Đalović kojeg može veseliti još jedan “clean sheet” Martina Zlomislića, novopečenog BiH reprezentativca, ali i dobra obrambena igra cijele momčadi.

- Jako me to raduje, naravno da sam sretan zbog toga. To je ujedno i veliki motiv za nas, da moramo nastaviti u istom smjeru i da moramo još jače raditi te dobre stvari. Moramo to zadržati, no naša obrana počinje od prvog igrača, svih 11 igrača sudjeluje u tome i pomažu našoj užoj obrani da ne primimo pogodak - pojasnio je trener Rijeke koji se u Koprivnici pribojava lošeg vremena, ne toliko i samog travnjaka što je donedavno bio veliki problem.

- Ta Koprivnica nam je uvijek teško gostovanje s time da smo mi prošle sezone, odnosno od kada sam ja tu, neke utakmice rješavali individualnom kvalitetom, primjerice Galešića i još nekih igrača. Loše vrijeme nas je i doma pratilo, imali smo i dosta problema s treningom, no tako je u cijeloj zemlji ovih dana. Morat ćemo se što prije adaptirati na teren, no informacije koje imam, a i koje sam vidio, kažu da oni imaju odličan travnjak kojeg su promijenili ove godine, tako mislim neće biti problema što se terena tiče - pojasnio je riječki čelni čovjek struke koji se složio s konstatacijom kako je ovaj Slaven zaslužio definitivno više bodova prema prikazanoj igri.

- Pa slažem se s vama, došao je novi trener koji je imao zapažene rezultate i u Varaždinu, koji poznaje ligu, a s njim je došlo i nekoliko iskusnih igrača poput Nestorovskog ili Grgića koji je bio kod nas. Tu su još Liber, Crepulja, Kovačić u obrani... Iskusna su momčad koja će tražiti bodove protiv nas kao što su to radili i u ranijim utakmicama, no ponavljam, mi moramo svoje dobre stvari zadržati i biti maksimalno koncentrirani, tražiti pobjedu od prve minute i na pauzu otići s mjesta na kojem smo sad.

Halubjan i Koper

Hoće li taj dvoboj biti sličan onomu Gorici?

- Vidjet ćemo, svaka utakmica je priča za sebe, da smo mi preko Gojaka u 1. minuti otvorili drugačije utakmicu tko zna kako bi se ta utakmica razvila, no ne bih imao ništa protiv da se utakmica završi baš kao u Velikoj Gorici.

Neki bivši igrači Rijeke će imati poseban, dodatni motiv u dvoboju?

- Liber je bio inspiriran i protiv Dinama, baš kao i Grgić i Murić. Bio bih i ja posebno inspiriran, tako da to očekujem od njih, ali očekujem od svojih igrača da budu maksimalni, da ih ukoče i da nam ne rade probleme.

Kako ćemo iskoristiti stanku?

- Imat ćemo i igrače koji će biti u reprezentaciji, no dobro će nam ta pauza doći. Odigrat ćemo s Halubjanom jednu prijateljsku utakmicu povodom 55. godišnjice osnutka kluba s Halubja, a u subotu ćemo imati i utakmicu s Koprom - dodao je Đalović za kraj.

Zlatko Dalić aktivirao pretpoziv Marcu Pašaliću

Marcu Pašaliću aktiviran je pretpoziv i bit će dio reprezentacije Hrvatske u nadolazećim utakmicama u Ligi nacija, potvrdili su to iz HNS-a u ranim popodnevnim satima četvrtka.

Hrvatska će 12. listopada biti domaćin Škotskoj na stadionu Maksimir u Zagrebu, dok će tri dana kasnije gostovati kod Poljske u Varšavi. Podsjetimo, na listi pretpoziva svoje je mjesto našao i Toni Fruk koji zasad ostaje u Rijeci... (sl)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. listopad 2024 10:21