RONALD GORSIC Cropix
TOČKA PREOKRETA

Turopoljcima pobjeda treba kao žednom vode u pustinji: ‘Moramo prevladati krizu, igračima to stalno pričam‘

Jeličićeva momčad odlučna je prekinuti crni niz od osam utakmica sa samo jednim osvojenim bodom
Piše: Toni RoićObjavljeno: 25. veljača 2024. 10:58

Pritisnuti teškim bremenom šest uzastopnih prvenstvenih poraza, igrači Gorice dočekuju Slaven Belupo u utakmici u kojoj nemaju pravo na dosadašnje pogreške, koje su ih preskupo koštale jer su od kandidata za europsko mjesto došli u poziciju sastava koji ne može ništa ozbiljno napraviti.

Teško se pomiriti s takvim stanjem i treneru Dinku Jeličiću, koji je uvjeren da ovo nije pravo stanje stvari i kvalitete, te da se mora dogoditi točka preokreta. Bilo bi sjajno da to bude baš protiv Koprivničana, koji su također na 27 bodova, a bude li pobjednika u ovom dvoboju, taj će se izjednačiti s petoplasiranom Lokomotivom.

Ovoga tjedna Goricu je napustio iskusni crnogorski branič Momčilo Raspopović, a i dalje nema pomaka oko oporavka trojca ozlijeđenih, Ndockyta, Vujnovića i Majstorovića.

Prevladavanje krize

U odnosu na prošlo kolo i poraz u Osijeku, opet je u konkurenciji napadač Ante Matej Jurić, koji je odradio suspenziju zbog kartona.

image
IVAN PERIC Cropix

- Raspopović je u Gorici ostavio dubok trag, pogotovo prošle sezone, kad je imao vrlo bitnu ulogu u borbi za ostanak. Ove sezone je također donosio dosta dobrih stvari za momčad, a mi smo sad ostali bez još jednog kvalitetnog igrača. Ipak, s obzirom na sve stvari s kojima se borimo, izborit ćemo se i bez njega, a moramo gledati na ono što je pred nama i na koji način se vratiti u dobar ritam nakon serije poraza - kaže trener Dinko Jeličić, koji napredak traži u svim segmentima igre.

- Mnoge stvari moramo riješiti i poboljšati da bismo prevladali krizu, a suštinu svega vidim u fokusu na zadatke na terenu. Igračima stalno o tome pričam i ponavljam kako je to najvažniji segment u kojem moramo napraviti pomak. Kako u napadu, tako i u obrani. Naravno da realizacija u posljednjih nekoliko utakmica nije ni blizu onome što smo očekivali jer mislim da smo stvarali dovoljan broj šansi. No, za mene je najbitniji segment pokazati kako smo u stanju 90 plus minuta zadržati koncentraciju i da nam se ne događaju crne rupe u igri, koje su nas u ovom nizu poraza i koštale previše bodova - pojašnjava Jeličić, koji je pokušao u Osijeku s nekoliko mlađih igrača u početnoj jedanaestorici, ali to nije donijelo pomak, pa sigurno dvoji s kim krenuti u ovaj dvoboj.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

- Ideju kako se točno suprotstaviti Slavenu Belupu vidjet ćemo u nedjelju, sukladno našem planu i tome kako smo radili kroz tjedan. Odlučit ću pred utakmicu s kojim kadrom ćemo istrčati jer bilo je nekih sitnih problema s ozljedama i tek ću procijeniti tko je sve spreman odgovoriti zahtjevima - kaže strateg Gorice, iako zapravo ne bi trebalo biti dvojbe i njegova momčad mora zaigrati napadački, hrabro i odlučno, tražeći pobjedu koja joj treba kao žednom vode u pustinji.

Slaven jest neugodan suparnik, Gorica ga na svom terenu nije svladala još od 21. kolovoza 2021. godine, a prošlih pet međusobnih dvoboja završilo je bez pobjednika, ali sve to samo je puka statistika koja ništa neće značiti kada lopta krene s centra.

- Slaven Belupo se od dolaska trenera Roya Ferenčine uvelike stabilizirao. Postali su ozbiljna momčad, napravili dobar posao u zimskom prijelaznom roku i doveli su nekoliko kvalitetnih igrača, što pokazuje njihovu tendenciju da će se probati uključiti u borbu za Europu. Nas zato očekuje iznimno teška utakmica protiv fajterske ekipe, koja uz to ima dovoljno kvalitete. Ako ne budemo na pravoj razini, bit će nam teško, ali vjerujem da ćemo pobijediti - zaključio je trener Dinko Jeličić, koji je izjednačio negativni rekord Krunoslava Rendulića iz veljače 2022. godine sa šest poraza u nizu, ali na tome želi i stati...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 22:23