Michael Agbekpornu

 TOM DUBRAVEC Cropix
IMA VELIKE AMBICIJE

‘U Hrvatskoj se osjećam sjajno, imate lijepu zemlju s krasnim ljudima i ovdje mi je doista ugodno‘

Ganac Michael Agbekpornu pokazao se ove sezone kao pojačanje koprivničkog prvoligaša
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 22. studeni 2023. 23:45

Jedan od igrača pristiglih ljetos u Slaven Belupo je i ganski veznjak Michael Agbekpornu, koji je odmah pokazao da predstavlja pojačanje. Stigao je iz albanske Egnatije u kojoj je proveo dvije sezone, dok je u domovini nastupao za Dreams FC.

- U Hrvatskoj se osjećam sjajno, imate lijepu zemlju s krasnim ljudima i ovdje mi je doista ugodno. Koprivnica nije prevelika kao grad, ali je sve lako i brzo dostupno, što je u svakom slučaju prednost. Klub je vrlo dobar i ima sjajne ljude, tako da nemam nikakvih zamjerki - rekao je 25-godišnji defenzivni veznjak.

Sviđa mu se i njegova nova momčad.

- Klub je odlično organiziran, čine ga dobri ljudi. Imamo kvalitetnu momčad i sjajan je osjećaj biti dijelom Slavena Belupa.

Iznad albanske lige

Farmaceuti su u prvenstvo krenuli pod vodstvom nizozemskog stručnjaka Ricarda Moniza kojem su presudili slabi rezultati, pa je “kestenje iz vatre” došao vaditi Roy Ferenčina.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

- Svi znamo da naši dosadašnji rezultati nisu bili baš najbolji, niti su onakvi kakve mi očekujemo. Međutim, naporno radimo kao momčad kako bismo poboljšali naše izvedbe na terenu.

U 13 nastupa u SuperSport HNL-u Agbekpornu je upisao dvije asistencije, a pokazao se kao važan dio veznog reda. Kod Ferenčine formira tandem defenzivnih veznih s Ivanom Lepinjicom, a može pokriti i poziciju ‘osmice’.

- Osobno sam zadovoljan svojim igrama do sada, ali vjerujem da uvijek može i bolje, te da kod svakog igrača postoji prostor za napredak.

Michael je s nogometom počeo u Gani u dobi od devet godina u klubu Dynamo, a sve njegove nastupe pozorno prati i obitelj.

- Slaven je u njima dobio velike navijače!

Namjerava ostati vezan uz nogomet jednog dana kad završi karijeru.

- Mislim da bih mogao biti trener, agent ili direktor, ali zasad sam potpuno posvećen igračkoj karijeri. Još je puno godina preda mnom, vjerujem da mogu napraviti još puno toga dobrog kao igrač.

- Nema sumnje da je hrvatska liga na višoj razini od albanske u kojoj je donedavno igrao.

- Ovdje u Hrvatskoj liga je znatno kompetitivnija nego u Albaniji. Isto tako je vidljivija, a i uvjeti su bolji za igrače.

Slaven je četiri utakmice bez pogotka u prvenstvu, a u petak mu slijedi gostovanje kod Lokomotive.

- Ne očekujem ništa drugo osim pobjede. Tako ćemo se postaviti, vjerujem da možemo odigrati dobro i osvojiti sva tri boda kako bismo se Lokomotivi revanširali za poraz u Koprivnici - najavio je Agbekpornu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. rujan 2024 18:03