ZELJKO HAJDINJAK Cropix
POSEBAN OKRŠAJ

U Koprivnici se i prije utakmice s Dinamom dogodilo pravo čudo: Temperatura je odjednom pala za 10 stupnjeva

Kratkotrajno osvježenje pozitivno je djelovalo na uvjete za odigravanje utakmice na ‘Apašu‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 23. srpanj 2022. 22:20

Ovo definitivno nije vrijeme za igranje nogometnih utakmica, no kalendar je takav kakav je, pa igrači svoje kune moraju zaslužiti nastupajući i u ekstremnim vremenskim uvjetima. Nije bilo lako momčadima Gorice i Šibenika koji su od 19 sati krenuli na temperaturi većoj od 35 Celzijevih stupnjeva.

Paklene su vrućine tijekom subote zabilježene u cijeloj Hrvatskoj, no u Koprivnici se dogodilo pravo malo čudo. Naime, oko 19 sati nad "podravskom metropolom" pojavila se naoblaka, a palo je i malo kiše. To kratkotrajno osvježenje pozitivno je djelovalo na uvjete za odigravanje utakmice na koprivničkom stadionu, jer se temperatura s 36 spustila za gotovo 10 stupnjeva do početka ogleda Farmaceuta i Modrih.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Od ove sezone u koprivničkom klubu odlučili su drugačije naplaćivati ulaznice, pa tako za susrete s Dinamom i Hajdukom valja izdvojiti 100 kuna. Doduše, članovi uživaju velike popuste, pa većinu vjernih navijača to nije diralo, a moglo bi se reći da nije ni ostale, jer je jedina tribina bila vrlo dobro ispunjena s obzirom na razdoblje godišnjih odmora. Loža je, naravno, bila do kraja popunjena, kao i inače kad dolazi Dinamo.

Gledatelje je dočekao promijenjeni glazbeni repertoar. Svirale su hrvatske navijačke pjesme, lijepo je bilo vidjeti i novi digitalni semafor, pa makar i privremeno. Vidi se da se u Slavenu trude u svim segmentima, predstavljeni su i novi domaći dresovi proizvođača Jako, ovaj put s prezimenima na leđima, za razliku od premijere u Varaždinu. Na poluvremenu su pak revijalnu utakmicu odigrali najmlađi slavenaši.

Naravno, već tradicionalno se navijačka skupina Bad Blue Boys okupila u velikom broju u Koprivnici, tako da su se Dinamovi igrači mogli osjećati kao kod kuće. Slavenov trener Zekić uoči utakmice poželio "poneki jauk radosti" domaćih navijača, a dobio ga je već u samom početku, kad je njegova momčad iznenađujuće povela.

Međutim, ubrzo su se veselili pristalice modre boje koji su se u glavnini smjestili u ograđenom dijelu tribine i oko njega, no bilo ih je i na drugim dijelovima tribine. Ekspresni preokret izazvao je dosta emocija kod navijača obje momčadi, a BBB su pjevanjem i bubnjevima nastavili davati zvučnu kulisu ugodnoj koprivničkoj nogometnoj večeri...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 17:48