DAMIR SKOMRLJ Cropix
FINALNO KOLO

UŽIVO/VIDEO: Golijada na Rujevici, Janković postigao hat-trick

Utakmicu Rijeke i Slaven Belupa pratimo i komentiramo iz minute u minutu
Piše: Hina, SNObjavljeno: 26. svibanj 2024. 16:36

RIJEKA - SLAVEN BELUPO 4:0 (Obregon 18., Janković 45+1., 62., 90+1.)

RIJEKA (4-1-4-1): Zlomislić - Bogojević (od 76. Bilajac), Galešić, Radeljić(od 82.Valinčić), Čabraja - Selahi (od 64. Butić) - Ivanović(od 82. Jakac), Fruk, Hodža, Janković⚽⚽⚽🟨 - Obregon⚽(od 64. Kitin)

SLAVEN BELUPO (4-2-3-1): Jesenović - Krušelj, Pllana, Međimorec, Štefulj (od 59. Katalinić) - Liber, Jelić Balta (od 59. Vlašić) - Jagušić (od 86. Sokač), Caimacov, Šuto (od 81. Ćurković) - Štrkalj (od 81. Mrdaković)

Pogotke pogledajte OVDJE.


U susretu posljednjeg, 36. kola SuperSport HNL-a Rijeka je na Rujevici porazila Slaven Belupo s 4-0 zaključivši sezonu pobjedom.

Nogometaši Rijeke prekinuli su niz od četiri uzastopna ligaša poraza, slavivši na Rujevici protiv Slaven Belupa s 4-0.

image

Rijeka Slaven Belupo statistika

SOFASCORE

SofaScore statistika

Bila je to utakmica bez rezultatskog značaja, Rijeka će sezonu zaključiti na drugom mjestu, dok je Slaven Belupo pretposljednji. Zanimljivo, Belupo je na zadnja tri gostovanja na Rujevici slavio. U sezoni 2022/23. gosti iz Koprivnice su dva puta pobijedili s 1-0, dok su ove sezone, u završnici jesenskog dijela, slavili rezultatom 4-2.

Ovoga puta nije bilo previše dvojbi, a junak susreta je bio trostruki strijelac Niko Janković.

Rijeka je povela u 18. minuti. Bila je to lijepa akcija Ivanovića, Obregona i Hodže koju je udarcem s desetak metara u pogodak pretvorio Obregon.

U posljednjim trenucima prvog dijela vodstvo Rijeke je svojim prvim golom povećao Janković. Obregon je ušao u kazneni prostor i pucao iskosa s desne strane, Jesenović je odbio njegov pokušaj koji je pogodio Međimorca i pretvorio se u idealnu asistenciju Jankoviću koji je s dva metra lako poentirao.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

U 62. minuti Janković je još jednom bio na pravom mjestu u pravo vrijeme i odbijenu loptu je pospremio u mrežu za 3-0. Točku n "i" Janković je stavio u sudačkoj nadoknadi. Fruk je ubacio s desne strane, Janković natrčao na vrh peterca i postavio nogu za svoj treći pogodak.

U posljednjem susretu sezone od 17.30 sati sastaju se prvak Dinamo i putnik u niži rang Rudeš.

KRAJ UTAKMICE

90+2. ⚽ GOOOL! Hat-trick Nike Jankovića, bila je to ujedno i zadnja akcija na utakmici.

90. 🕖 Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

89. 🟨 Žuti karton zaradio je Janković.

82. ⇔ Izmjene u momčadi Rijeke.

Izlaze Radeljić i Ivanović, a ulaze Valinčić i Jakac.

73. Priliku je sada imao Ivanović, koji gađa direktno u Jesenovića.

70. Službena brojka današnje posjete na Rujevici je 4351 gledatelja.

62. ⚽ GOOOL! Novi pogodak Riječana, rezultat je 3:0. Janković je bio najspretniji u kaznenom prostoru gostiju, pokupio je još jedan "fliper" i podebljao vodstvo.

image

Niko Janković

DAMIR SKOMRLJ Cropix

58. Rijeka je povukla kontru, Ivanović se sjajno oslobodio i zapucao, pokušaj je otišao pored gola.

52. Radeljić je pogriješio, a do lopte došao Šuto i pucao prema golu. Lopta je završila u bloku.

46. Počelo je drugo poluvrijeme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45+1. ⚽GOOOL! Rijeka vodi 2:0, strijelac je Janković.

Hodža je proigrao Obregona, ovaj lažnjakom izbacio obranu i opalio prema golu, a nakon obrane Jesenovića "otpadak" je pokupio Janković.

45. ⇔ Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

41. Velika prilika za Slaven! Liber je sjajno progirao Caimacova koji je izašao pred Zlomislića, ali su ga brzo okružili braniči Rijeke i zajedničkim snagama spriječili situaciju.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

32. Dobra prilika za Slaven. Caimacov je centrirao iz kornera, u sredini se našao Međimorec i zapucao, ali Zlomislić brani.

29. Radeljić puca iz daljine, daleko od gola.

Na klupi Riječana po posljedni put ove sezone je i Željko Sopić.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

18. ⚽ GOOOL! Rijeka vodi 1:0, strijelac je Obregon. Ovoga puta nema govora o zaleđu, prekrasna akcija Riječana završila je loptom na Obregona koji mirno zabija za vodstvo.

13. Obregon je iskoristio pogrešku u obrani Slavena i zabio za 1:0, no VAR je poništio pogodak zbog zaleđa.

10. Caimacov opasno gađa iz slobodnog udarca, njegov pokušaj otišao je malo iznad gola.

4. Prva, i odmah velika prilika Rijeke. Ubačaj Bogojevića nije uspio ukrotiti Obregon, lopta se odbila na nogu Fruka koji tuče iz daljine i pogađa gredu.

1. Počela je utakmica.

Najavu piše: Goran Čičin-Mašansker

Velik broj standardnih igrača izostat će s posljednje Slavenove utakmice u aktualnoj sezoni koja se neće dugo pamtiti.

- Puno je dečki s kartonima, imamo i par ozlijeđenih igrača, tko da ćemo popuniti kadar s klincima. Neki će krenuti od početka, neki će dobiti priliku u nastavku. Očekujem opet dobru utakmicu, dobru energiju, bez obzira na to što je zadnje kolo, to me stvarno ne zanima. Želim vidjeti Belupo kao i u ova zadnja tri-četiri kola. Tu nas nije poljubio rezultat radi nekih drugih stvari, no momci su meni dobro izgledali, energija je bila dobra, i takve ih želim vidjeti i u novoj sezoni - najavio je Ivan Radeljić, već treći trener Farmaceuta u aktualnoj sezoni.

Oni imaju tri iste momčadi

Kod Rijeke je slična situacija?

- Stvarno ne znam tko će kod njih istrčati, ali oni imaju praktički tri iste momčadi. Igrao Čabraja ili Goda, igrao Obregon ili Marić, neće tu biti neke velike razlike, bit će to kvalitetan sastav s njihove strane. Meni je samo moj ekipa bitna.

Domaćin je vjerojatno u teškom stanju nakon razočaranja u završnici sezone?

- Pali su u najvažnijem trenutku, ali opet kažem, to su njihovi problemi s kojima se ne želim baviti. Oni će htjeti pobijediti u toj utakmici, ali jednostavno mi moramo biti pravi, pružiti dobar otpor i pokušati uzeti nešto. Trebat ćemo se priviknuti i na rani termin, ali kako nama, tako i njima.

Radeljić ne može računati na ozlijeđene Božića, Šakotu, Sušaka i Čovića, a Hlevnjak je već dulje vrijeme out. Kartone imaju Agbekpornu, Bosec i Lepinjica, tako da će nedostajati dosta igrača. Branit će treći vratar Jesenović, a u kadru neće biti ni Roberta Murića.

- On ne ide na put. Nije riječ ni o kakvoj kazni, to je moja odluka. Nije nedisciplina, ne daj Bože, nemam ja s njim problema s te strane. Davat ću šansu nekim drugim igračima, da vidim druge opcije na tim pozicijama.

Dečki moraju biti gladni

Motiva vašim igračima neće nedostajati?

- Neke ekipe su se pomalo već počele gasiti prema kraju, ja to ne dam. Želim da do zadnje sekunde to bude kako treba, hoću vidjeti sliku za sljedeću sezonu, gdje se trebamo pojačati i slično. Igrači se bore za svoje ugovore, za svoj status. Kreće nova sezona, nove se karte miješaju, i oni su toga svjesni.

Zašto je ova sezona bila tako slaba, s toliko oscilacija, osobito doma?

- Nije to mentalitet ili nešto drugo, takva se sezona dogodila, od početka je sve krenulo gore-dolje. Moramo se stabilizirati, dečki moraju biti gladni, moraju biti svjesni da ekipa koja dođe u Koprivnicu neće lako izaći s bodovima. To je naša kuća, to je naš stadion, a tako je i nama kad dođemo u goste. Ako se utakmica izgubi kod kuće, može se izgubiti, ali tada publika uvijek mora pljeskati za borbenosti i energiju. I to ćemo zadovoljiti, samo tako ćemo vratiti publiku, jer ljudi žele vidjeti to, zato plaćaju kartu.

Očekuje se da će mladi talenti dobiti više prilike u novoj sezoni.

- Ja nikad neću ići kontra sebe, kontra nogometa. Ne mogu ja staviti nekog mladog igrača, a da je stariji četiri puta bolji, jednostavno ne ide. Ali naši su klinci kvalitetni i dobri, na kraju krajeva i pokazali su to, i Jagušić, i Krušelj, i Marić... Oni su kvalitetni, sad treba biti pažljiv u tom doziranju, da netko ne bi izgorio. Oni su sigurno unutra i sigurno će ih sedam-osam ići na pripreme, moramo im ostaviti prostor da se razviju. Slaven je uvijek bio najbolji kad je okosnica bila domaća - zaključio je Radeljić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. svibanj 2024 17:03