Benedik Mioč (desno)

 DAMJAN TADIC Cropix
NOVI TRANSFER

Veznjak razornog udarca stigao u hit-momčad HNL-a! ‘Od tog mog gola dosta je stvari krenulo uzlaznom putanjom‘

Morali su Farmaceuti reagirati nakon odlaska Mihaila Caimacova u Torpedo i ozljede Nikole Jambora
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 19. rujan 2022. 11:59

Novi vezni igrač kojeg je prošlog tjedna najavio Slavenov trener i sportski direktora Zoran Zekić zove se Benedik Mioč.

Riječ je o defenzivnom veznjaku razornog udarca kojeg je demonstrirao i u prošlom prvenstvu u dresu Hrvatskog dragovoljca na gostovanju u Koprivnici.

Stigao je kao slobodan igrač, te je potpisao dvogodišnji ugovor s koprivničkim klubom. Proljetnu polusezonu odigrao je u gruzijskom Saburtalu, gdje je u 20 nastupa upisao dva pogotka i tri asistencije.

Upravo je Mioč bio strijelac pobjedničkog pogotka za pobjedu HD-a koja je ujedno donijela i prekid suradnje s trenerom Deanom Klafurićem, te je nakon toga klupu Slavena Belupa preuzeo Zekić.

- Možda je baš taj gol doveo do ovog trenutka jer je nakon te utakmice stigao novi, sadašnji, stožer u klub, neki novi igrači, a evo sada i ja. Od tog trenutka dosta je stvari u Slavenu krenulo uzlaznom putanjom pa se nadam da će se tako i nastaviti – rekao je Mioč.

A Zekić se u Podravini okružio ljudima kojima vjeruje; bivšim igračima Osijeka. Uz Mioča, u koprivničkoj svlačionici su i Talys Oliveira, Robert Mudražija i Zoran Kvržić. U Osijeku je jedno vrijeme kod Zekića igrao i Nikola Jambor, dok je kao član druge momčadi osječkog prvoligaša na posudbu stigao Luka Branšteter.

Što se Miočevog dolaska tiče, morali su Farmaceuti reagirati nakon odlaska Mihaila Caimacova u ruski Torpedo i ozljede koljena Nikole Jambora, pa su u kratkom roku angažirani Mudražija i Mioč.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 13:22