Lovro Zvonarek slavi pogodak u Velikoj Gorici

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
POGLEDAJTE POGOTKE

VIDEO: Gorica potučena do nogu nakon odlaska Lovrića, ponovno zabio i Bayernov igrač u HNL-u

Već nakon 10 minuta bilo je 0:2, Slaven je zabio i u nastavku, a domaći su bili potpuno bezopasni.
Piše: Toni Roić/Sportske novostiObjavljeno: 18. veljača 2022. 19:49

GORICA - SLAVEN BELUPO 0:3 (Caimacov 2', Zvonarek 10', Marina 56'-11m)

VELIKA GORICA Gradski stadion, 400. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka). Pomoćnici: Marić i Vuković. Četvrti sudac: Matić. VAR: Vidulin. AVAR: Kezele. Delegat: Čalić.

GORICA (4-2-3-1): Kotarski - Muhammed, Steenvoorden, Jovičić, Krizmanić (od 46. Keita) - Pršir (od 62. Suk), Babec - Atiemwen (od 76. Benito), Kalik, Mitrović (od 73. Fruk) - Cruz (od 46. Stojanovski). Trener: Krunoslav Rendulić

SLAVEN BELUPO (3-4-1-2): Sušak - Božić (od 85. Tepšić), Paracki, Soldo - Kvržić, Marina (od 80. Liklin), Caimacov, Goda - Laušić (od 53. Brković) - Zvonarek (od 53. Bogojević), Zapata (od 80. Hoxha). Trener: Zoran Zekić

Žuti kartoni: Pršir (34 - preoštar start), Marina (40 - preoštar start),

Crveni kartoni: Jovičić (55 - prekršaj za kazneni udarac).

Nastavilo se poniranje Gorice u nastavku prvenstva, koja je nakon poraza od Slavena Belupa 0:3 i dalje bez osvojenog boda u 2022. godini, a uključujući posrtaj protiv Šibenika na kraju 2021. ovo joj je peta izgubljena prvenstvena utakmica u nizu. Slaven Belupo je u istom razdoblju osvojio 10 bodova i s devetog skočio na sedmo mjesto, te ima samo tri boda manje od petoplasiranih Velikogoričana.

Prodaja najboljeg igrača i strijelca Kristijana Lovrića, četiri poraza zaredom i pola godine bez pobjede na svom stadionu, dočekali su trenera Gorice Krunoslava Rendulića i njegove igrače kao vodenični kameni oko vrata za dvoboj sa Slavenom Belupom. S povratnikom Iyayijem Atiemwenom u početnom sastavu, pobjeda se nametala kao jedini spas, ali u uvodnih desetak minuta utakmice domaćini su doživjeli dva teška nokauta, poslije kojih je na semaforu svijetlilo 0:2.

Pogodak Caimacova za 0:1


Nije prošlo ni 100 sekundi, a lopta se zakoprcala u mreži Dominika Kotarskog. Bivši igrač Gorice Mario Marina oduzeo je loptu i uposlio Mihaila Caimacova, kojeg braniči domaćih nisu ozbiljno shvatili, već pustili da s dvadesetak metara neometan puca, a njegov udarac u donji lijevi kut bio je milimetarski precizan. Uzvratili su ubrzo na dugoj strani dobrom Kombinacijom Pršir i Kalik, ali Kalikov udarac s petnaestak metara nije bio precizan. I onda u 10. minuti novi hladan tuš za Velikogoričane. Zadnja linija je nakon centrašuta Gode uspjela neutralizirati pokušaj Zapate, ali ne i onaj Zvonareka, čija lopta je završila na istom mjestu kao i ona Caimacovljeva.

Pogodak Zvonareka za 0:2


Start iz noćne more za Rendulićev sastav, dok je Zoran Zekić na klupi Koprivničana mogao zadovoljno trljati ruke. S dva gola viška gosti su mogli mirno umrtviti tempo igre i čekati neku novu šansu. Baš tako je i bilo jer Gorica je jalovo napadala, a Koprivničani u 28. minuti složili još jednu opasnu situaciju, kada je dubinsku loptu u šesnaestercu primio Zapata, pucao je ljevicom, ali zamalo pokraj okvira vrata.

Tek u posljednjih desetak minuta prvog poluvremena domaći su napravili nešto jači pritisak pred vratima Ivana Suška, ali u dvije obećavajuće situacije Caio Cruz nije dobro reagirao. Najprije ga je Paracki uspio spriječiti da ne krene sam prema vratima gostiju, a onda je u 40. minuti iz gužve na petercu pucao neprecizno.

Odmah na startu nastavka igre Rendulić je ubacio Stojanovskog i Keitu umjesto Cruza i Krizmanića, ali opet je prva prijetnja došla s koprivničke strane, kada je poentirati mogao Zvonarek, ali nije najbolje reagirao. Dvije minute kasnije je napustio igru, a zamijenio ga je Bogojević, koji je u prvom dodiru s loptom izborio kazneni udarac i crveni karton za kapetana Gorice Aleksandra Jovičića, koji ga je srušio u kaznenom prostoru. Mario Marina rutinski je pogodio s bijele točke za 0:3 u 56. minuti i potvrdio da preokret nije moguć.

Pogodak Marine za 0:3


S desetoricom Gorica više nije mogla ozbiljnije zaprijetiti, još jedna partija za golemu zabrinutost svih u klubu, a visi li posao i treneru Renduliću, tek će se vidjeti...


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ: Velika, baš velika pobjeda Slavena na gostovanju u Turopolju.

90' Čeka nas još tek jedna minuta nadoknade.

82' Rutinirano Slaven privodi utakmicu kraju, gosti nemaju nikakvih problema s održavanjem visoke prednosti koju su krenuli graditi već po isteku 1. minute dvoboja.

76' Evo i posljednje izmjene za Goricu. Umjesto Atiemwena ulazi Benito.

74' U duelu Steenvoordena i Zapate bilo je možda i kontakta prije nego li je Kotarski pokupio loptu, ali Bebek kaže - rame o rame.

73' Pa još jedna velikogorička promjena. Mjesto za Tonija Fruka napravio je Josip Mitrović.

71' Razdoblje bez naročitih prilika, razdoblje posjeda lopte Gorice, sad je to na razini 60-65 posto. Ali, Slavenu to ne smeta, rezultat je u potpunosti na njihovoj strani.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

65' Novi dobar pokušaj Bogojevića, ali i vrlo dobra obrana Kotarskog. Bilo je prethodno i za pohvaliti dodavanje Kvržića. Nakon kornera uspjeli su se obraniti domaći.

62' Ide nova izmjena za Goricu... Dakle, ulazi Suk umjesto Pršira.

59' Što sad za domaće? Babec je prebačen na stopera, a moraju napasti inače bi ih mogla snaći prava katastrofa.

56' GOOOOL! Mario Marina iz kaznenog udarca za 0:3.

55' Penal za Slaven! Bogojević je to iznudio i to je crveni karton za Jovičića koji ga je srušio. Bebek objašnjava domaćima zašto je Jovičić kažnjen, povlačenje je bilo čisto...

53' Dvije promjene kod Slavena. Umjesto ozlijeđenog Zvonareka ulazi Bogojević, a Laušića mijenja Brković.

51' Prvi pokušaj gostiju, dobru je loptu na nekih dvadesetak metara dobio Zvonarek, ali tuče izravno u Kotarskog koji to odbija.

49' Još uvijek čekamo na prvu opasnost, Gorica je sada promijenila formaciju na 4-2-4 s vrlo ofenzivnim krilima.

46' Kreće nastavak dvoboja, i to s dvije promjene. Ulaze kod domaćih Keita i Stojanovski, a u svlačionici su ostali Krizmanić i Cruz.

POLUVRIJEME: Vodi Slaven s 2:0 u Velikoj Gorici, trebat će domaći puno bolje odigrati u nastavku ne bi li dostigli ovaj zaostatak. Slaven je opet pred sam kraj prvog dijela mogao zabiti i trećeg, Zvonarekov udarac glavom plasirao je loptu na mrežu. Ali, ne i u mrežu.

image

Lovro Zvonarek i Hrvoje Babec

DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

41' Najbolja prilika za Goricu, nisu uspjeli domaći loptu u gol pospremiti sa svega nekoliko metara. Babecov ubačaj na Jovičića dolazi do Gode koji u panici napucava domaćeg napadača Cruza pa lopta ide u gol-aut.

38' Masovan sudar, četvorica igrača završila su u ležećem položaju. Bit će prekršaj za Goricu.

34' Žuti karton dobio je domaći veznjak Jurica Pršir.

32' Pomoć medicinskog osoblja sada će trebati i Laušić, ostao je ležati nakon jednog kontakta s igračem Gorice.

28' Odmah prijetnja i na drugoj strani, Zapata je tek zamalo neprecizan nakon nove dobre Godine lopte. Vrlo lako je ovo mogao biti i treći današnji "punat" za goste.

27' Pišemo jedan pokušaj Cruza iz velike daljine, vratar Sušak lagano je to pokupio.

25' Sredina prvog dijela, vrijeme kad je Babec vratio jednu dosta rizičnu loptu u noge vratara Kotarskog. A Gorici treba mirnoća...

21' Bez većih problema velikogoričke napadače neutraliziraju dobro organizirani gosti odostraga. Ne samo to, stignu Farmaceuti i izaći prema naprijed, a gotovo svaki takav izlazak znači i latentnu opasnost za Goricu.

18' Žuti karton zaradio je Marina, veznjak Slaven Belupa.

16' Igra se dosta oštro, Gorica je s čovjekom manje na terenu zbog lakše ozljede jednog svog igrača.

12' Imala je gostujuća momčad još jednu priliku, Zapata tuče s desne strane u bliži kut gola Kotarskog, no bilo je označeno zaleđe.

10' GOOOOOL! Još jedan pogodak Slavena! Mladi Zvonarek zabija za 0:2. Stigla je lopta od Gode na Zapatu u sredinu čiji pokušaj završava u bloku, ali odbijanac budući igrač Bayerna posprema u mrežu.

7' Još jednom Kalik iz voleja, ide to pored gola. Gorica želi čim prije poravnati rezultat, ali i dalje je 0:1.

4' Pokušava Gorica uzvratiti, prijeti Kalik, a sada su se Mitrović i Kvržić sudarili na centru.

2' GOOOOOOL! Slaven vodi. Caimacov iz daljine iznenađuje Kotarskog, vode gosti. Sve pohvale i Marini koji je ukrao loptu dosta indisponiranoj obrani domaćih u toj akciji.

1' Već nakon 15 sekundi dvoboja opomenu je od strane suca Bebeka zaradio Paracki, nakon što je srušio Atiemwena.

18.00 Utakmica je počela.

>>> Stigli su sastavi za današnji dvoboj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 23:37