ZELJKO HAJDINJAK Cropix
OPET BEZ PRIMLJENOG GOLA

VIDEO: Hajduk sjajno najavio utakmicu godine! Livaja se odmorio, a pogledajte pobjednički gol novog kapetana

Bijeli upisali nova tri boda uoči susreta finala Kupa koji je na rasporedu u srijedu
Piše: SN/Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 19. svibanj 2023. 18:04

SLAVEN BELUPO - HAJDUK 0:1 (Mlakar 37‘)

KOPRIVNICA - GRADSKI STADION ‘IVAN KUŠEK - APAŠ‘.

Gledatelja: 2.241.

Slaven Belupo (4-4-2): Sušak 6,5 – Bosec 6, Božić 6, Soldo 6, Talys 6 (od 71. Martinaga -) – Crnac 5,5 (od 46. Jambor 6,5), Marina 6 (od 74. Turanjanin -), Mudražija 5,5 (od 54. Bašić 6,5), Hoxha 6 – Perošević 6 (od 54. Hlevnjak 6?), Krstanović 6,5. Trener: Zoran Zekić 6.

Hajduk (4-2-3-1): Lučić 6 – Sigur 6,5, Borevković 6,5 (od 76. Vušković -), Awaziem 6,5, Letaj 6,5 (od 61. Melnjak 6) – Pukštas 6,5, Fossati 6 (od 61. Krovinović 6) – Sahiti 7, Benrahou 7 (od 61. Livaja 6), Anello 6 – Mlakar 7⚽(od 72. Ćubelić -). Trener: Ivan Leko 6,5.

Sudac: Dario Bel (Osijek) 6,5. Pomoćnici: Tomas i Novosel. Četvrti: Pečarić. VAR: Jović. AVAR: Marić. Delegat: Smokrović.

Igrač utakmice: Emir Sahiti.


Izvještaj piše: Goran Čičin-Mašansker

Za razliku od mnogih prošlih ogleda Slavena Belupa i Hajduka u Koprivnici, ovog petka utakmica je bila bez povišenih tenzija, kao i bez natjecateljske draži. Naime, Hajduk je siguran na drugom mjestu, u fokusu mu je finale Kupa sa Šibenikom sljedeće srijede, dok je domaćin imao tek teoretske izglede za ostanak u europskoj utrci.

Nije to bila nogometna ljepotica, ali ne može se reći ni da je utakmica bila dosadna. Opet, teško se oteti dojmu da je Hajduk odigrao upravo onoliko koliko mu je trebalo kako bi nastavio svoju pozitivnu seriju i u dobrom raspoloženju dočekao najvažniju utakmicu sezone.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Hajduk je bolje ušao u utakmicu, s više napadačkih namjera, i već u 5. minuti u prilici se našao Pukštas, tukao je glavom, no promašio je okvir gola. Minutu kasnije odličnu zamisao imao je Benrahou, potkopao je loptu za Sahitija koji je tukao snažno, ali neprecizno.

Pokušao je u 10. minuti ponovno Sahiti, ovaj put vanjskim dijelom kopačke, ali je pogodio suigrača i prilika je propala. Na drugoj strani terena Hoxha je pao nakon duela sa Sigurom, no mladi branič Bijelih čisto je odnio loptu. Uslijedio je kontranapad gostiju, iskosa s lijeve strane tukao je Benrahou, ali je poslao loptu pokraj lijeve vratnice.

Bosec je u 15. minuti pronašao Peroševića koji je tukao iz voleja, ali bez opasnosti za Lučića. Nova prijetnja Hajduka u 17. minuti stigla je nakon kornera. Ubacio je Benrahou a Pukštas je tukao glavom, no Sušak je bio dobro postavljen te je skinuo zicer mladom američkom reprezentativcu.

Još jedna prijetnja gostiju u 22. minuti, Anello je prebacio na desnu stranu za Benrahoua koji je iz teške pozicije tukao, ali je Sušak i to obranio. U još dva navrata dobro je reagirao Slavenov vratar u 25. minuti, kad je zaustavio pokušaje Anella i Benrahoua. Lijepu su akciju u 32. minuti izveli Sahiti, Pukštas i Anello koji je potpisao nepreciznu završnicu udarcem iznad grede.

A onda je u završnici prvog poluvremena Hajduk zasluženo poveo. Igrala se 37. minuta kad je Pukštas izbacio Sahitija na desnoj strani, uslijedila je precizna asistencija i efektna realizacija Jana Mlakara koji je smjestio loptu u bliži kut za 0:1.

GOL MLAKARA POGLEDAJTE OVDJE.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Do kraja prvog poluvremena zabilježili smo još solo-prodor Sahitija u 41. minuti kojeg je okončao slabim udarcem.

U nastavak je Zekić ušao s jednom promjenom, u svlačionici je ostao krilni napadač Crnac, a umjesto njega je na zadnjeg veznog ušao Jambor. Odličnu je priliku u 52. minuti propustio Krstanović, malo je zakasnio glavom na ubačaj Peroševića.

Skočila je domaća publika u 54. minuti. Bašić je snažno tukao iz daljine, Lučić je obranio, odbijenu loptu je Marina spremio u mrežu, no suci su označili zaleđe koje je potvrdio i VAR.

Nastavio je Slaven s ofenzivnijom igrom nego u prvom poluvremenu, ubacio je Zekić svježe Bašića i Hlevnjaka, dok je Hajdukov trener Leko nakon sat vremena igre na teren poslao trojicu standardnih prvotimaca; Livaja, Krovinović i Melnjak ušli su umjesto Benrahoua, Fossatija i Letaja.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Ulaskom iskusne trojke dobio je Hajduk opet na mirnoći i sigurnosti, uspio je udaljiti suparnika od svojih vratiju i uspostaviti kontrolu igre. Međutim, nisu Bijeli bili opasni prema naprijed, Slaven je stajao solidno, ali također je imao dosta problema u donošenju lopte u zadnju trećinu terena.

Nije bilo previše uzbuđenja u samoj završnici. Možda je Slaven mogao napraviti nešto više iz slobodnog udarca u 88. minuti, no Martinaga nije pogodio okvir vratiju.

Pobjedu Bijelih mogao je na kraju potvrditi Livaja nakon fine asistencije Ćubelića, ali je njegov udarac iskosa s desne strane obranio Sušak.


PRIJENOS UŽIVO:

90.+5 - KRAJ! Hajduk je upisao novu pobjedu uoči finala Kupa u kojem ga čeka Šibenik.

90.+5 - Livaja je snažno opalio, ali brani Sušak.

90. - Martinaga je opet probao s 35 metara, ali i ovoga puta lopta odlazi visoko preko gola.

88. - Martinaga je probao direktno iz slobodnjaka, ali njegova lopta odlazi preko gola.

76. - Iz igre je izašao ozlijeđeni Borevković, u igri je Vušković (Hajduk).

74. - Iz igre je izašao Marina, a ulazi Turanjanin (Slaven Belupo).

74. - Sahiti puca visoko preko gola.

72. - Iz igre izlazi Jan Mlakar, u igri je Ivan Čubelić (Hajduk).

71. - Talys (Slaven Belupo) se ozlijedio i napustio igru. Umjesto njega u igri je Martinaga.

64. - Probudio se Belupo i sve češće dolazi do šesnaesterca Hajduka, ali nedostaje preciznosti.

61. - Trostruka zamjena kod Hajduka. Iz igre su izašli Benrahou, Fossati i Letaj, u igri su Livaja, Krovinović i Melnjak.

57. - Žuti karton dobio je Hlevnjak (Slaven Belupo).

54. - Opalio je sada Bašić sa 30-ak metara, Lučić se dobro potrudio da to obrani, a na odbijenu loptu je naletio Marina i poslao ju u mrežu Hajduka, ali gol neće vrijediti zbog zaleđa.

54. - Iz igre su izađli Mudražija i Perošević, a u igri su Bašić i Hlevnjak.

53. - Krstanović je malo zakasnio na jednu loptu glavom pa se lopta tek odbila u korner iz kojeg nije bilo veće prijetnje za Hajdukov gol.

46. - Izašao je Crnac, u igri je Jambor (Slaven Belupo).

46. - Počeo je drugi dio.

45. - Kraj prvog dijela. Hajduk vodi 1:0 pogotkom Mlakara iz 37. minute.

44. - Anello je sada pucao iskosa i pogodio suprotnu stativu, ali i da je zabio ne bi vrijedilo jer je sudac označio zaleđe.

37. - GOOOL! Hajduk je uspio zabiti i okruniti bolju igru. Pukštas je uposlio Sahitija koji je loptu poslao na prvi stativu. Tamo je uletio Jan Mlakar koji je danas i kapetan i pospremio loptu u mrežu.

31. - Hajduk je složio sjajnu kontru, ali udarac Anella odlazi visoko preko gola.

25. - Anello je pucao oštro na prvu stativu, ali brani Sušak. Na odbijenu loptu naletio je Benrahou i dobro pucao, ali opet brani Sušak.

22. - Anello je sada ubacio, a Benrahou sjajno opalio po golu, ali Sušak je bio spreman.

17. - Pukštas puca glavom, ali brani mu Sušak.

15. - Probao je sada Belupo, ali nije to bio precizan udarac Crnca.

11. - Benrahou je sada pokušao nešto između dodavanja i udarca. Pukštas nije stigao na tu loptu koja odlazi pokraj gola.

10. - Ponovno je probao Sahiti, ali samo u blok.

6. - Benrahou je lijepo uposlio Sahitija koji snažno puca iz voleja, ali njegov udarac odlazi pokraj gola.

5. - Probao je sada Pukštas glavom, ali puca preko gola.

1. - Počeo je susret u Koprivnici.

>>> Na treningu uoči prvenstvenog ogleda s Hajdukom ozlijedio se Ivan Čović, 32-godišnjak koji je ove sezone branio najviše za Slaven Belupo. Kako Čović nije bio spreman za utakmicu, od prve minute na vratima Farmaceuta krenuo je Ivan Sušak, kojem je to bio tek četvrti ovosezonski nastup. Veći dio sezone stasiti je čuvar mreže proveo na oporavku od nezgodne ozljede stopala. Osim Čovića, zbog ozljeda su izostali Kocijan i Žuljević, a zbog kartona Mioč.

>>> Ivan Krstanović u petak je odigrao vjerojatno posljednju domaću utakmicu u ulozi napadača Slavena Belupa. Trener Zoran Zekić odlučio mu je dati priliku od prve minute, s obzirom na taj podatak, ali i na činjenicu da je legendarni Krle igrač koji je u povijesti HNL-a postigao najviše pogodaka splitskom Hajduku. Kao što je poznato, 40-godišnjem Krstanoviću na kraju sezone istječe ugovor s Farmaceutima, a prema neslužbenim informacijama do produljenja suradnje neće doći...

>>> Saznajemo da je Nikola Kalinić prije puta u Koprivnicu zapao u blage zdravstvene probleme, ima povišenu tjelesnu temperaturu. Nema ga u zapisniku za utakmicu.

>>> Stigao je sastav Hajduka za današnji dvoboj. Suprotno najavama, Nikola Kalinić neće igrati, baš kao i Ćubelić koji će krenuti s klupe. U špici bi trebao zaigrati Mlakar, a iza njega Benrahou uz Sahitija na krilu. Kreće i Letaj na lijevom beku umjesto Melnjaka. Odmaraju i Livaja, Sinić, Krovinović, Vušković...

>>> Stigao je i sastav Slavena, vrlo ofenzivno to izgleda s čak četiri izrazita ofenzivca - Peroševićem, Crncem, Hoxhom i Krstanovićem.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 17:30