TOM DUBRAVEC Cropix
SUPERSPORT HNL

VIDEO Hajduk stigao do pobjede protiv Slaven Belupa i to kakvim golom, pogledajte bombu Mikanovića

Bijeli su teškom mukom, ali nadasve zasluženo riješili ‘bunker‘ Slaven Belupa
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 18. ožujak 2023. 20:01

HAJDUK - SLAVEN BELUPO 1:0 (Mikanović 72‘)

HAJDUK (4-2-3-1): Lučić - Mikanović, Ferro, Vušković?, Melnjak - Grgić?, Krovinović - Pukštas, Benrahou (od 85. Anello), Mlakar (od 70. Kalinić) - Livaja

SLAVEN BELUPO (5-4-1): Čović - Hlevnjak (od 85. Mioč), Tepšić, Božić, Soldo, Martinaga - Crnac (od 72. Krstanović), Marina, Mudražija (od 71. Mihalić), Talys (od 46. Jambor?) - Manaj (od 46. Hodža)


Hajduk je uspio povezati dvije pobjede. Farmaceuti su se disciplinirano branili, ali ostali su bez udarca u okvir, nisu ni pokušali ozbiljnije zaprijetiti Lučiću koji je odgledao svih 90 minuta. Mikanovićeva precizna desnica donijela je mir Hajduku u stanci zbog reprezentativnih obveza, međutim razvidno je da Lekina momčad nema brzine i pritom silno pati u igri s jednim napadačem protiv defenzivno opredijeljenog protivnika. Ipak, za polufinale Kupa koje se igra 12. travnja u Koprivnici, dobili su hajdukovci psihološki poticaj nakon pobjede u prvenstvu.

POGODAK MIKANOVIĆA POGLEDAJTE OVDJE.

Prvo poluvrijeme donijelo je očekivano tvrd nogomet. Belupo u čvrstom obrambenom gardu, a Hajduk s jasnom ambicijom da što prije dođe do pogotka. Međutim, prvih 45 minuta pokazalo je da će se hajdukovci i njihovi navijači morati dobro naoružati strpljenjem. Livaja je prvi mogao deblokirati rezultat, ali Tepšić je uhvatio golgetera HNL-a u trenutku kada je zamahnuo na šutu. Benrahou je spustio loptu na centru igrališta, Livaja krenuo prema kaznenom prostoru, oslobodio se jednog, potom i drugog obrambenog, ali trećeg nije.

image
BOZO VUKICEVIC Cropix

Tepšić je odnio loptu u toj 13. minuti, a sljedeću prigodu dočekali smo se tek 20-ak minuta kasnije. Pogriješio je Hlevnjak na sredini igrališta, lopta je stigla do Livaje na desnom krilu odakle je ubačajem tražio Mlakara na dva metra od vrata, ali nije slovenski napadač dobro zahvatio loptu koja je otišla preko vrata. Tri minute kasnije opet su Bijeli imali pritisak na kazneni prostor Belupa, no ponovno je sve završilo bez opasnosti za Čovića. Livaja je u 43., minuti opet na sceni, u minijaturi na "pola kvadrata" riješio se Hlevnjaka u kutu igrališta, povratnom sjajno uposlio Benrahoua, međutim u zadnji trenutak je junak iz drugog plana postao Božić. Ušao je u blok, pa lopta nije ni stigla do Čovića.

image
BOZO VUKICEVIC Cropix

Ne samo u tom pokušaju, nego u svim akcijama prvog dijela. Nisu Bijeli uspijevali probiti snažnu i brojnu defenzivu Belupa. Nagurali su ljudi u kazneni prostor, branili se svim silama i na poluvrijeme otišli čiste mreže. Hajduk je "kampirao" pred njihovim šesnaestercem, ali nisu Bijeli našli rješenje kako zaobići "Zekićev autobus" u kaznenom prostoru. Za prvih 45 minuta ostali su u statusu "pobjednička ambicija u pokušaju".

Za promjenama je prvi u nastavku posegnuo Zekić osvježivši ofenzivu, ali ulaskom Hoxhe pojačao je veznu liniju pa su se gosti postavili u 5-5-0 s kompletnim ljudstvom iza lopte. Hajduk je ipak prvi stigao do prigode, 47. minuti Vušković je u skoku na petercu poslao loptu pred Čovića koji je uspio zahvatiti prije Pukštasa. Dovoljno da se obrani Belupo. Dvije minute kasnije Livaja je "vagao" Soldu, gađao desni kut, ali zamalo promašio udarcem s 14 metara. Nakon te prigode dugo se ništa nije događalo. Ugasili su se Bijeli, kao da su ostali bez energije, sve dok ponovno nije bljesnuo tandem Benrahou-Livaja. Marokanac je gurnuo loptu u prostor za "desetku" Bijelih koji je izašao sam pred Čovića, ali vratar Belupa uspješniji je u dvoboju "jedan na jedan". Leko je momčad osvježio ulaskom Kalinića za posljednjih 20 minuta, a time je Livaja umjesto Mlakara otišao na lijevo krilo. Upravo je s krila Livaja ubacio loptu s kojom je Mikanović nakon "odbijanca" stigao do pogotka.


PRIJENOS UŽIVO:

HAJDUK - SLAVEN BELUPO 1:0 (Mikanović 72‘)

KRAJ UTAKMICE - Hajduk je slavio protiv Slaven Belupa 1:0, a trenutak odluke dogodio se u 72. minuti kada je Dino Mikanović neobranjivo pogodio s ruba kaznenog prostora. Druga je ovo uzastopna pobjeda Splićana, nakon što su prošle nedjelje slavili u Osijeku.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

90‘ - Livaja se sjurio prema kaznenom prostoru, gurnuo loptu na stranu za Kalinića, ali u zadnji tren prije udarca loptu je u korner izbio Božić. Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

85‘ - Izmjene na obje strane. Kod Hajduka izašao je Benrahou, a u igri je Anello. Kod Slavena, igru je napustio Hlevnjak, a umjesto njega ušao je Mioč.

78‘ - Nakon obrambenog bloka više od 70 minuta, Slaven Belupo lagano počinje preuzimati sve veću inicijativu, međutim bez prave ideje. Gosti imaju sve manje vremena za osvajanje bodovnog učinka u Splitu ove večeri.

72‘ - GOOOOL! Hajduk vodi 1:0. Odbijenu loptu na rubu kaznenog prostora dočekao je Mikanović, opalio iz prve i neobranjivo pogodio u kut za vodstvo domaćina.

70‘ - Prva promjena u Hajduku. Teren je napustio Mlakar, a umjesto njega u igru je ušao Kalinić.

65‘ - Velika prilika za Hajduk! Benrahou je poslužio Livaju, a on je pobjegao obrani i sjurio se prema Čoviću i pokušao skrenuti loptu pored njega, ali vratar Slaven Belupa uspio je zaustaviti njegov pokušaj.

64 ‘ - Žuti karton dobio je Grgić.

63‘ - Požutio je Jambor nakon prekršaja nad Grgićem. Hajduk pokušava kroz posjed pronaći način za otključavanje Slaven Belupa, međutim gosti se organizirano brane.

55‘ - Nakon malog uvodno pritiska Hajduka, Slaven Belupo ponovno čvrsto stoji u bloku pred Čovićem, vrebajući priliku iz kontre.

image
BOZO VUKICEVIC Cropix

49‘ - Livaja je u kaznenom prostoru primio dugu loptu Melnjaka, a onda desnom nogom pucao pored lijeve vratnice.

48‘ - Opasno je pred vratima Koprivničana. Vušković je bio najviši u skoku nakon ubačaja, skrenuo loptu glavom, a Pukštas ju nije uspio zahvatiti pred Čovićem i skrenuti ju prema vratima. Ujedno, Vušković je dobio kasnije i žuti karton zbog povlačenja.

46‘ - Počelo je drugo poluvrijeme na Poljudu. U gostujućim redovima, u svlačionici su ostali Talys i Manaj, a umjesto njih u igru su ušli Jambor i Hodža.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - U prvih 45 minuta nije bilo konkretnih prilika. Hajduk je imao sedam ubačaja iz kuta, a jedine situacije vrijedne spomena režirali su Krovinović i Mlakar, čiji su udarci odlazili pored vrata. S druge strane, Slaven Belupo vrlo rijetko se nalazio na suparničkoj polovici, a najbolju situaciju kreirao je Martinaga čiji je udarac s 20-ak metara otišao pored vratnice.

image
BOZO VUKICEVIC Cropix

45‘ - Kombinirali su Mlakar i Benrahou u kaznenom prostoru, ali pokušaj slovenskog napadača odlazi daleko od vrata.

43‘ - Livaja je napravio "nered" na lijevoj strani obrane Koprivničana, dodao loptu Benrahouu na 10-ak metara od vrata, a njegov pokušaj udarca blokirao je Božić.

40‘ - Niti iz šestog kornera za Hajduk nije se izrodila ozbiljnija prilika. Gostujući igrači koncentirano čiste svaki ubačaj Splićana.

35‘ - Livaja je s desne strane kaznenog prostora uputio ubačaj na drugu vratnicu, a Mlakar je u skoku bio viši od Hlevnjaka, međutim njegov udarac glavom otišao je pored vrata.

31‘ - Prvi udarac Hajduka na utakmici. Krovinović je s ruba kaznenog prostora, s lijeve strane, uputio prizeman udarac koji je prošao blizu desne vratnice.

image
BOZO VUKICEVIC Cropix

27‘ - Budi se Slaven Belupo. Martinaga je osvojio puno prostora s lijeve strane terena, a onda se odlučio na udarac s 20-ak metara od vrata, a njegova "bomba" prohujala je pored vratnice.

20‘ - Hajduk je imao četiri udarca iz kuta u dosadašnjem tijeku utakmice, ali bez konkretnih prilika.

13‘ - Bilo je opasno pred gostujućim vratima, Livaja se sjurio u kazneni prostor, ali kapetan Splićana nije uspio uputiti udarac na vrijeme, u toj namjeri omeo ga je Soldo.

10‘ - Još uvijek traje početno ispitivanje snaga, zasad nema konkretnih situacija niti na jednoj strani.

4‘ - Nakon ubačaja Krovinovića Livaja je spustio loptu glavom u kaznenom prostoru, ali gostujući braniči očistili su tu situaciju.

1‘ - Počela je utakmica na Poljudu!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. travanj 2024 04:32