GORAN SEBELIC Cropix
REMI U PULI

VIDEO: Ljepotica za kraj HNL-a! Na Drosini pao spektakularan pogodak, uslijedila nevjerojatna situacija

Gotova je sezona HNL-a za Istru i za Slaven, Puljani će zauzeti petu, a Koprivničani osmu poziciju na tablici
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 27. svibanj 2023. 18:53

ISTRA 1961 - SLAVEN BELUPO 1:1 (Mlinar 85./Hoxha 56.)

ISTRA 1961 (3-4-3): Majkić - Majstorović (od 46. Mlinar⚽), Galilea?, Marešić?? - Marin, Hujber, Petrusenko (od 74. Duvnjak), Caseres (od 59. Blagojević?) - Lisica (od 74. Vuk), Bakrar, Erceg (od 59. Mahmoud)

SLAVEN BELUPO (3-4-3): Sušak - Soldo, Božić (od 30. Crnac), Hlevnjak - Martinaga, Jambor (od 68. Boras), Bašić ? (od 46. Mudražija?), Krušelj (od 85. Tepšić) - Hoxha⚽, Manaj (od 46. Krstanović), Mioč?

PULA - stadion Aldo Drosina. Gledatelja: 1,288. Sudac: Ante Čulina (Zagreb).


Na rastanku sa sezonom, nogometaši Istre i Slavena Belupa remizirali su u Puli, završilo je 1:1 (0:0) i tim rezultatom kudikamo zadovoljniji moraju biti Puljani. Jer, gosti su, pogotkom Hoxhe (56. minuta), vodili do završnice dvoboja, uzdrmali su, k tome, vratnicu (Bašić) i gredu (Krstanović), općenito su ostavili bolji dojam i praktički su imali sva tri boda u džepu. No, pet minuta prije kraja, Mlinar je izjednačio spektakularnim pogotkom iz slobodnog udarca sa 18 metara, pa je tako domaćin ostao neporažen.

Ovim osvojenim bodom Istra je zauzela peto mjesto na ljestvici, budući da ima bolju razliku zgoditaka od Varaždina. To je ujedno i najbolji plasman u klupskoj povijesti, a 46 osvojenih bodova novi je klupski rekord u Ligi 10. Koprivničanci su, pak, na kraju završili na osmom mjestu, s istim brojem bodova kao i sedma Lokomotiva (po 43), ali s osjetno lošijom gol-razlikom (Lokomotiva minus 5, Slaven minus 19). Istaknimo da će petoplasirana momčad na ime tv-prava zaraditi 915.787 eura, šesti klub na ljestvici 870.661 euro, sedmi 825.535 eura, dok će u blagajnu osmoplasiranog sastava ući 780.410 eura.

image
GORAN SEBELIC Cropix

Uoči utakmice vidjeli smo i malu svečanost. Naime, bio je ovo oproštajni nastup kapetanu Istre, Einaru Galilei (29), pa je od navijača i kluba dobio prigodne darove. Galilea je u Puli proveo tri i pol sezone, odigrao je 140 utakmica za Istru i postigao je pet pogodaka, ostavio je trag u istarskom prvoligašu.

Domaćin je silovito ušao u dvoboj, pa je u prvih 15-ak minuta u nekoliko navrata zaiskrilo ispred gostujućeg vratara Sušaka. Dvaput je prijetio Bakrar, a najbolju je zgodu propustio Lisica u 12. minuti. Nakon ubacivanja Hujbera s desnoga boka, Lisica je s pet metara loše zahvatio loptu glavom, samo ju je zapravo dodirnuo i poslao pokraj vrata.

Koprivničanci su se polako "budili", izdržali su taj početni pritisak Istre i prvi su put zaprijetili u 21. minuti, no Hoxhin je udarac Majkić obranio. Do kraja prvoga dijela gledali smo ravnopravnu utakmicu, dosta se griješilo u dodavanjima, što i nije čudno znamo li da neravni travnjak u Puli praktički onemogućava igru temeljenu na kratkim dodavanjima. Malo je, dakle, bilo dobroga nogometa, a u 31. minuti igru je zbog ozljede morao napustiti srednji branič gostiju Božić. Zamijenio ga je Crnac i u prvoj minuti sudačke nadoknade baš je Crnac "zakuhao" dobru priliku za goste. S desnoga je boka, naime, dodao točnu loptu usamljenome Bašiću, koji je sa 16 metara gađao i pogodio – lijevu Majkićevu vratnicu! Sreća je, eto, pomazila domaćina na izdisaju prvoga poluvremena...

A u 49. minuti domaći vratar Majkić opet je bio na iskušenju. Snažno je, naime, s 20-ak metara opalio Slavenov tinejdžer Krušelj, no Majkić je dobro reagirao i obranio je tu loptu. Ali, domaći je vratar bio nemoćan sedam minuta kasnije i gosti su poveli pogotkom Hoxhe, materijalizirali su bolji ulazak u drugo poluvrijeme.

image
GORAN SEBELIC Cropix

I nisu tu stali, nastavili su napadati, pa je Krstanović (zamijenio je u poluvremenu Manaja) u 60. minuti strahovitim udarcem s 15 metara pogodio gredu, koja se valjda još uvijek trese... Minutu prije tog sjajnog Krstanovićeva poteza, kod Istre je u igru, umjesto Caseresa, ušao Slavko Blagojević, bio mu je to 145. nastup u HNL-u u dresu Istre i tako je postao klupski rekorder po broju prvoligaških nastupa. A ne treba posebno ni isticati da je Blagojević, samo minutu nakon ulaska na travnjak, zaradio žuti karton...

Gosti su, nakon vodećeg pogotka, odveli utakmicu u svoju ulicu i mirno su čuvali prednost, zatvorivši prilaze prema svojim vratima. Istodobno su vrebali priliku za protunapad, stvorili su dvije-tri naizgled dobre situacije, ali nedostajalo je točno završno dodavanje u tim akcijama, pa nije bilo prave opasnosti za Majkića.

Istra je ipak izjednačila pet minuta prije kraja, strijelac je bio Mlinar iz slobodnog udarca s 18 metara iskosa s lijeve strane. Bio je je to jedan od najljepših ovosezonskih pogodaka u HNL-u, Mlinar je doslovno "skinuo paučinu" s vrata pogodivši "rašlje"!

A u 90. minuti drugi je žuti, isključujući karton, zaradio Marešić zbog prekršaja na Mudražiji i morao je napustiti travnjak. No, da je pravodobno bilo označeno očito zaleđe Krstanovića, tog kartona ne bi bilo, jer se prekršaj dogodio u nastavku akcije, poslije nedosuđenog zaleđa...


OBA POGOTKA POGLEDAJTE OVDJE.

KRAJ UTAKMICE! ISTRA JE OVIM REMIJEM ZAVRŠILA SEZONU NA PETOME, A FARMACEUTI NA OSMOME MJESTU.

PRIJENOS UŽIVO:

90. - Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

90. - CRVENI KARTON ZA ISTRU! Krstanović je bio u zaleđu, no potom se dogodio prekršaj Darija Marešića na Mudražiji. Iako se čekala odluka je li se tu zaista radilo o nedozvoljenoj poziciji, sudac Čulina odlučio je svejedno Marešiću dati drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton.

85. - U igru će Novak Tepšić umjesto ozlijeđenoga 18-godišnjaka Filipa Krušelja koji je asistirao za vodeći pogodak te općenito odigrao impresivnu utakmicu.

image
GORAN SEBELIC Cropix

85. - GOOOL! Prekrasno je džoker s klupe Frano Mlinar prebacio živi zid i pogodio za izjednačenje na Aldo Drosini!

74. - Ulaze Matej Vuk i Tomislav Duvnjak umjesto Matea Lisice i Oleksandra Petrusenka.

68. - Ulazi Marko Boras, na klupu će Jambor.

image
GORAN SEBELIC Cropix

68. - Zbog prekršaja je ‘požutio‘ i Benedik Mioč.

60. - Blagojević je zbog prekršaja dobio žuti karton nakon nepune dvije minute u igri. Burno je reagirao na taj potez suca Ante Čuline.

60. - Kakva bomba Ivana Krstanovića! Potegao je veteran s desetak metara iskosa i iz prekrasnog voleja pogodio gredu koja se i sad trese!

image
GORAN SEBELIC Cropix

59. - Povijesna izmjena na Aldo Drosini. Ušao je Slavko Blagojević umjesto Caseresa i upisao 145. nastup u HNL-u, što je najviše utakmica nekog igrača Istre u nacionalnome prvenstvu.

Također, ušao je i Mahmoud Abdallahi umjesto vidljivo nervoznog Ante Ercega.

image
GORAN SEBELIC Cropix

58. - Zaiskrilo je između Mudražije i Marešića, obojica su dobili žute kartone.

56. - GOOOL! Krušelj je sjajno ubacio, a Hoxha u padu glavom poentirao za 1:0 Farmaceuta u Puli!

49. - Dobar Krušeljev udarac izvana sjajno brani Majkić.

46. - Vraćamo se na Aldo Drosinu. Kod Farmaceuta će u igru Robert Mudražija i Ivan Krstanović umjesto Jakova Bašića i Arta Manaja. U momčadi Istre ulazi Frano Mlinar, u svlačionici je ostao Ante Majstorović.

image
GORAN SEBELIC Cropix

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Istra je dominirala cijelim poluvremenom, no do pogotka nije došla. Najbolju šansu imao je Slaven Belupo u posljednjim sekundama prvoga dijela kada se zatresao okvir Majkićeva gola.

image
GORAN SEBELIC Cropix

45.+1. - Trese se vratnica! Jakov Bašić lijepo je opalio s vrha šesnaesterca nakon što su Farmaceuti izigrali obranu Puljana, međutim pogodio je samo okvir gola dok je Majkić stajao kao ukopan...

45. - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

39. - Miočev pokušaj izvana spremno brani Majkić.

image
GORAN SEBELIC Cropix

29. - Problemi za Zekića. Ozlijedio se kapetan Tomislav Božić u duelu s Bakrarom i morat će ga iznijeti na nosilima. Božić izlazi iz igre, kapetansku vrpcu preuzima Soldo, a na travnjak će Ante Crnac - ofenzivac umjesto defanzivca.

image
GORAN SEBELIC Cropix

15. - Možda za neke nevažna, međutim za momčadi iz Pule i Koprivnice itekako je važna utakmica posljednjega kola HNL-a. Zoran Zekić uporno se svađa s glavnim sucem Čulinom, kao i s četvrtim sucem Goranom Pečarićem. Obojica ga nastoje smiriti u prostoru predviđenome za trenere.

12. - Ogroman promašaj Zeleno-žutih! Hujberov savršen centaršut upropastio je Lisica nevjerojatnim promašajem sa samo tri-četiri metra!

10. - Galilea rukama zaustavlja Manaja pa ulazi i on u sučevu bilježnicu.

image
GORAN SEBELIC Cropix

8. - Prijeti Istra na samome startu - prvo je glavom pokušao Bakrar, zatim i Erceg iz blizine, oba je puta Sušak izašao kao pobjednik.

2. - Već u drugoj minuti sudac Čulina daje žuti karton Jakovu Bašiću zbog neopreznog starta na Galilei.

16.30: Počela je utakmica na Aldo Drosini. Glavni je sudac Ante Čulina iz Zagreba.

image
GORAN SEBELIC Cropix

image
GORAN SEBELIC Cropix


>>> Stigli su sastavi za današnji ogled.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 03:28