GORAN SEBELIC Cropix
INTERVENIRAO I VAR

VIDEO: Ludnica u Istri, domaćini s igračem manje potopili Slaven, Erceg zaključio priču

Velika su to tri boda za Istru, koja se odmaknula od posljednjeplasiranog Rudeša
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 05. studeni 2023. 19:19

ISTRA 1961 - SLAVEN BELUPO 2:0 (Mlinar 8., Erceg 90.)

ISTRA 1961: Majkić - Kadušić, Majstorović?, Marešić, Douglas (od 30. Valinčić) - Blagojević?, Mlinar (od 84. Čuić), Maurić- Lisica (od 64.Ćalušić), Filet (od 64. Erceg), Vuk (od 46. Iovu)

SLAVEN BELUPO: Sušak – Međimorec, Boras, Božić, Štefulj – Lepinjica?, Agbekpornu? (od 46.Cascini) – Liber, Mioč?, Šakota (od 62. Ortiz) – Štrkalj (od 62. Kamberi)


POGOTKE, CRVENI KARTON I OSTALE KLJUČNE TRENUTKE S UTAKMICE MOŽETE POGLEDATI OVDJE


Svježije ali ugodno vrijeme, bez padalina, bilo je dobrom najavom očekivanog zanimljivog nogometa na Drosini. Dvije momčadi sa donjeg dijela tablice, svaka sa svojom ambicijom bijega od Rudeša, odnosno večerašnjeg suparnika.

Roy Ferenčina postavio je momčad u 352 formaciji, koja se u defenzivnom bloku preformirala u 532. David Catala u vrlo važnoj utakmici za Istru ali i njegov status morao je ići bez Hujbera, Devetaka, Petrusenka, umjesto kojih su od starta igrali Lisica, Maurić i Blagojević, uz povlačenje Kadušića na desnog beka. Još teža situacija nametnula se u prvom poluvremenu. Prvo se Douglas požalio na ozljedu bedrenog mišića i zamijenio ga je Valinčić.

Sedam minuta kasnije još veća nevolja za Zeleno Žute. Majstorović je oko centra bespotrebno oštro uklizao prema Šakoti i sudac mu je prvo dodijelio žuti karton, uz velike prosvjede klupe gostiju. Onda ga je pozvao VAR sudac Bebek i Zebec je (opet) mijenjao svoju odluku, pokazavši Majstoroviću crveni karton. To je bitno promijenilo odnose na terenu. Slaven Belupo je prvih pola sata bio totalno podređen, Istra je držala konce igre u svojim rukama, i u pravo vrijeme je povela. Mlinar, bivši igrač Slaven Belupa, opet je nekadašnjem klubu zapaprio golom. To je dalo dodatno samopouzdanje Istri koja je nastavila dobro kontrolirati igru, dok su se gosti uglavnom fokusirali na duge lopte, lak plijen domaće obrane.

No nakon pola sata Slaven Belupo se počeo nametati u posjedu te je pritisnuo domaćine na njihovu polovicu. Uslijedilo je 3-4 kornera, koji su inače Ahilova tetiva obrane Istre, ali ovaj put su se Puležani obranili. Onda je nesigurni sudac Zebec poklonio slobodnjak gostima na dvadesetak metara iskosa, iako je Vuk izbijao loptu prema naprijed. Mioč je odlično pucao preko zida, ali je Majkić još bolje intervenirao.

Na odmor se išlo minimalnom prednošću domaćih,, ali bilo je jasno da će u nastavku biti drugačija dinamika utakmice. Ferenčina je ubacio Cascinia i izvukao nepravedno požutjelog Agbekpornua. Catala je izvukao krilnog igrača, Vuka, i ubacio stopera Iovua. Gosti su od prve minute preuzeli inicijativu i stisli Istru u njen kazneni prostor....

Gotovo cijelo drugo poluvrijeme Slaven Belupo je pleo mrežu oko kaznenog prostora domaćih. Catala je momčad postavio u 541, a gosti su bili u ofenzivnijoj postavi s igračem više u polju. To su koristili za širenje igre po boku, odakle su uputili "bezbroj" centaršuta u prostor ispred Majkića, ali tamo su Zeleno Žuti ovaj put bili vrlo koncentrirani. Dominirao je Iovu koju je uz golmana Majkića "pokupio" sve visoke lopte. Slaven Belupo, nažalost po njih, nije bio konkretan, a niti je bilo ideje kako osim centaršuta ugroziti gol Zeleno Žutih.

U 64.minuti Catala je ubacio Ercega, kojeg je publika dočekala ovacijama. Splitski napadač uzvratio je navijačima na najbolji mogući način. U posljednjim trenucima utakmice Moris Valinčić je pobjegao u kontru i onda idealno uposlio Ercega s desne strane.

Napadač Istre je smirio loptu i prebacio je na lijevu nogu, s kojom je precizno pogodio donji desni kut gostujućeg gola! Bilo je to veliko olakšanje za 1100 gledatelja i prava nagrada za tešku borbu koju su Zeleno Žuti pokazali od trenutka kada su ostali bez Majstorovića. Velika tri boda za Istru, koja se sada primakla na dva boda Slaven Belupu i odmaknula se od posljednjeg Rudeša za značajnih 8 bodova...

image

Statistika Istra Slaven

SOFASCORE

Gotov je susret na Aldo Drosini, gosti iz Koprivnice nisu uspjeli prekorenuti zaostatak s poluvremena. U nastavku utakmice Slaven se s vremenom sve više otvorio, a to je iskoristio povratnik u dres Istre, Ante Erceg, za konačan 2:0 rezultat.

KRAJ UTAKMICE

90. ? Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

90. ⚽GOOOL!

2-0 za Istru, stijelac je Ante Erceg! Povratnik u dres Istre zabio je iz kontranapada za šah-mat i tri boda Istre u ovoj utakmici. Napadački pristup Slavena domaćini su naplatili vrlo brzo.

89. Slaven je bacio sve karte u napad. Branič Boras priključio se napadačkoj liniji pa je tako i cilj igre postalo preskakanje igre. Centaršuti se gomilaju, ali za sada bez konkretnije prilike.

87. Bezopasan pokušaj Borasa glavom.

84. ⇔ Promjena u sastavu Istre.

Iz igre je izašao strijelac Mlinar, a u igru je ušao Čuić.

83. ? Žuti karton zaradio je Mioč.

80. Na desnoj strani loptu je imao Božić, poslao je upotrebljiv centrašut u peterac koji je dočekao Ortiz, no njegov trzaj glavom bio je bezopasan za vrata Istre.

73. ⇔ Nova izmjena u redovima Slavena.

Iz igre je izašao Liber, a na terenu je sada Caimacov.

65. ? Žuti karton zaradio je Lepinjica.

64. ⇔ Izmjene u Istri.

Iz igre su izašali Filet i Lisica, a u igru su na oduševljenje navijača ušli Ante Erceg i Ivan Ćalušić.

image


GORAN SEBELIC Cropix

62. Velika prilika za Slaven! Nakon kombinacije u kaznenom prostoru na lopti se našao Liber, no njegov udarac iz obećavajuće pozicije otišao je daleko od okvira gola.

59. ? Pogriješio je sada Blagojević ispred svojeg kaznenog prostora, zbog čega je morao napraviti prekršaj za žuti karton.

56. Ponovno je dobru akciju složio Slaven. Nakon par dobrih dodavanja na povratnoj lopti se ponovno našao Cascini, ali njegov udarac brani Majkić.

53. Liber se sjurio po desnoj strani napada, poslao nezgodan centaršut koji je boksao Majkić, a na loptu je dotrčao Štefulj čiji je udarac bolkiran.

50. Dobru situaciju kreirao je Slaven. S lijeve strane odličan centaršut poslao je Štefulj, na loptu je naletio Cascini, no njegov udarac je neprecizan.

47. Nastavljaju se oštri startovi iz prvog poluvremena. Ovoga puta prekršaj je napravio Maurić, ali je prošao nekažnjeno.

46. Počelo je drugo poluvrijeme.

⇔ Izmjene u sastavu i jedne i druge momčadi.

Za Slaven Belupo igru je napustio Agbekpornu, a u igri je Cascini.

Kod Istre je teren napustio Vuk, dok je na teren ušao Iovu.

​Trenutak prevage u prvom dijelu bio je pogodak Mlinara, a to je ujedno bila je i jedina situacija vrijedna spomena, osim navedenog crvenog kartona Majstorovića koji gostima daje nadu za pozitivan rezultat u nastavku.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45+5. Ušuljao se iza obrane Farmaceuta Kadušić i zaprijetio, ali Sušak je ponovno bio siguran.

45+1. ? Zakuhtala se atmosfera na Aldo Drosini, sada je žuti karton zbog grubog prekršaja zaradio Agbekpornu.

image
GORAN SEBELIC Cropix

45. ? Igrat će se šest minuta sudačke nadoknade.

43. ?Nakon uključenja VAR tehnologije sudac Zebec je odlučio pregledati težak prekršaj Majstorovića i promijeniti svoju odluku te tako dodijeliti crveni karton.

40. ? Žuti karton u redovima Istre zaradio je Majstorović.

36. Pritisnuo je Slaven u posljednjih nekoliko minuta, ali za sada se ne može pohvaliti konkretnim prilikama.

image
GORAN SEBELIC Cropix

33. Odličan pokušaj Mioča iz slobodnog udarca obranio je vratar Majkić.

30. ⇔ Izmjena u sastavu Istre.

Igru će zbog ozljede napustiti Douglas, a u igri je Valinčić.

27. Tražili su igrači Istre kazneni udarac nakon kombinacije u kaznenom prostoru Slavena, međutim sudac Zebec nije ragirao.

24. Opasan pokušaj Istre. Korner je izveo Mlinar, glavom je pucao Majstorović, ali vratar Sušak je bio siguran.

image
GORAN SEBELIC Cropix

21. Obećavajuća akcija Slavena. Povukli su gosti kvalitetnu kontru, lopta je završila na desnoj strani kod Mioča, ali njegov ubačaj nije dočekao nikoga.

15. Pokušao je Liber ubačajem s desne strane, ali u sredini nije bilo nikoga.

8. GOOOOL!

Prva prava akcija domaćina i rezultat je 1:0 za Istru. Odličnu akciju složili su Istrijani po lijevoj strani, ubačaj u sredini dočekao je Filet i proslijedio loptu koju je dočekao Mlinar i pospremio u mrežu.

image

Slavlje igrača Istre nakon pogotka

GORAN SEBELIC Cropix

5. Pucao je Douglas iz daljine, lopta je otišla visoko iznad gola.

1. Počela je utakmica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 20:19