ZELJKO HAJDINJAK Cropix
BURAN SUSRET

VIDEO: Ludnica u Koprivnici završila bez pobjednika, Slaven bombom do boda, trener Belupa zaradio crveni karton

Utakmica 3. kola HNL-a između Slaven Belupa i Lokomotive završila je 2:2
Piše: Goran Čičin-Mašansker/Vito TomasObjavljeno: 17. kolovoz 2024. 22:59

Slaven Belupo - Lokomotiva 2:2 (Jagušić 6., Butić 62./Mudražija 22., Sušak 37.)

SLAVEN BELUPO: Čović - Bosec, Boras, Božić (od 29. Martinović), Lučić🟨 - Agbekpornu, Jelić Balta (od 16. Šakota🟨)- Murić, Caimacov🟨, Jagušić⚽🟨(od 82. Liber) - Butić⚽🟨

LOKOMOTIVA: Šubarić - Karačić🟨, Živković, Mersinaj🟨(od 76. Markanović), Žilinski🟨(od 63. Dajčer) - Fetai (od 46. Baždarić), Smakaj - Sušak⚽🟨(od 46. Vranjković), Mudražija⚽, Goričan - Čop

Pogotke pogledajte OVDJE.


Na prekrasnom novom travnjaku Gradskog stadiona ‘Ivan Kušek Apaš‘ u Koprivnici vidjeli smo zanimljivu i živu utakmicu koja je završila podjelom bodova.

Sjajno je Slaven otvorio premijeru pred svojom publikom, već u 6. minuti Adriano Jagušić je opravdao trenerovo povjerenje i nakon Murićeve asistencije lijepo zabio za rano vodstvo.

Lokosi su se mogli vratiti samo minutu kasnije. Mudražija je iz gužve pred domaćim vratima pogodio gredu, potom je Lučić blokom spasio čisti gol nakon udarca Goričana. Lopta je Slavenovog braniča pogodila u ruku, no ona je bila uz tijelo te je VAR soba zaključila da nema elemenata za kazneni udarac.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Opasni su bili gosti i u 15. minuti kad je Čović obranio zicer Čopu, a Radeljić je već minutu kasnije morao zamijeniti ozlijeđenog Jelića Baltu, u igru je ušao Šakota.

Čabrajina momčad je izjednačila u 22. minuti, nakon sretnog odbijanja lopte poentirao je bivši Farmaceut Robert Mudražija.

Domaći uskoro rade još jednu prisilnu zamjenu, umjesto Božića je ušao Martinović te se Slaven postavio u ofenzivnih 3-5-2. Nakon lijepe akcije Caimacova i Šakote u 33. minuti tukao je Murić, lopta je otišla malo pokraj gola.

Nesigurna je bila Slavenova obrana, u 37. minuti Boras je nespretno izbacio loptu u korner nakon kojeg su gosti iz Zagreba stigli do preokreta preko Mirka Suška.

Slavenov trener Radeljić žestoko je protestirao nezadovoljan sudačkim kriterijem, vjerojatno je tražio prekršaj nad Čovićem, no dobio je prvo žuti, a onda i izravni crveni karton. Klupu je preuzeo njegov pomoćnik Marijo Dodik.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Mogli su gosti do odmora otići i na dva pogotka prednosti, no Čović je obranio opasan udarac Goričana.

Čović je opet na sceni bio u 52. minuti kad je zaustavio neugodan pokušaj Vranjkovića. Martinović je na drugoj strani u 59. minuti lijepo pronašao Borasa koji nije stigao uputiti udarac u izglednoj situaciji.

Bolje je Slaven zaigrao u nastavku te je u 62. minuti stigao do izjednačenja. Bio je to najljepši trenutak susreta, Karlo Butić postigao je sjajan prvijenac za 2:2 i povratak nade na Apašu.

Samo tri minute kasnije opet opasnost pred Čovićem koji je nogom obranio lukav pokušaj Čopa. Murić je u 73. minuti odlično pronašao Butića koji je iz blizine promašio veliku priliku.

Murić je odlično tukao u 82. minuti, no Šubarić je još bolje reagirao i izbacio loptu u korner.

Obje su momčadi do kraja utakmice tražile pobjednički pogodak, no dojam je da je na kraju podjela bodova ipak najrealniji ishod.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Kraj utakmice

Fantastičnu utakmicu mogli su gledati navijači na premijeri novog travnjaka na Gradskom stadionu u Koprivnici. Prava 'ljepotica' od susreta, u kojem od prve do zadnje minute nije bilo stajanja. Veći dio utakmice visoki intenzitet i pritsak ka gostujućem golu držali su Lokosi, da bi u završnici susreta primat preuzeli domaćini. Jagušić i Butić za Slaven, Mudražija i Sušak za Lokomotivu - konačni je izvještaj strijelaca, a rezultat 2:2 vjerojatno je najrealniji prikaz današnjeg stanja na terenu.

90+3. Nova opsada Lokosa, kornerima 'bombardiraju' peterac Slavena, no zasada bez konkretnog učinka.

90. 🕖

Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

89. Smakaju se otvorio prostor na distanci, pokušao je Kosovar silovitim udarcem, završilo je pokraj vratnice.

88. Pravi run'n'gun nogomet gledamo na Kušek-Apašu, prilike sijevaju sa svih strana, a najnovija u režiji Martinovića završila je udarcem pokraj gola.

85. 🟨

Nema kraja opomenama u Koprivnici... Najnoviji požutjeli je Butić, do 5:4 vodstva po broju žutih kartona došli su domaćini, uz opasku da je trener Radeljić isključen u 38. minuti.

83. Novi pokušaj Murića, opet iz 'njegove' pozicije. Nekolicina domaćih navijača već se podigla s mišlju slavljenja novog pogotka Slavena, no Šubarić je sjajnom paradom pokvario planove Koprivničanima.

82.

Uz ovacije s tribina izlazi strijelac Jagušić, u igru će umjesto njega Liber.

81. Udarcem s ruba šesnaesterca pokušao je Caimacov, završilo je pokraj gola.

79. 🟨

Osmi žuti karton na utakmici!

Sada je požutio Caimacov, nakon zakašnjelog starta na Mudražiju...

77. Može se i 'službeno' reći da je Lokomotivin pritisak napokon popustio, što sada koriste igrači Slavena, koji su ubacili u višu brzinu i pokušavaju doći do novog, potpunog preokreta.

74. 🟨

Novi 'kaos' u Koprivnici, ponovno je Kolarić morao razdvajati igrače, a žutim kartonima u konačnici su nagrađeni Karačić i Šakota.

73. Velika prilika za Slaven! Murić je dugo čekao i laganim potezima testirao svog čuvara na desnoj strani. Na kraju je 'rolica' bila dovoljna da uspije ubaciti loptu u peterac, gdje Butić udarcem tuče malo pokraj gola.

69. Ne jenjava intenzitet u Koprivnici, igra se izrazito otvoreno te će pravo čudo biti ako utakmica završi trenutnim rezultatom.

64. Ponovno su Lokosi pokušali ekspresno uzvratiti, novom fantastičnom intervencijom istaknuo se Čović. Vratar Slavena večeras je prvo ime svoje momčadi.

62.⚽GOOOOOL!

Slaven je izjednačio na 2:2, zabio je Karlo Butić!

Napadač domaćina dočekao je loptu na rubu kaznenog prostora i fenomenalnim, odmjerenim udarcem zakucao loptu pod gredu za svoj prvijenac u dresu Slavena.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

60. 🟨

Jon Mersinaj ruši Butića i dobiva žuti karton.

59. Velika rupa u obrani Lokomotive ostavila je prostor za Borasa, kojeg je i samog, kao nominalnog stopera, iznenadila lopta ispred gola.

55. Već deveti ubačaj iz kuta izveo je gostujući sastav, pucao je Mersinaj glavom, no lagano u ruke Čovića.

53. 🟨

Novi žuti karton, ovoga puta u redovima Lokomotive. Žilinski je neoprezno startao na Murića i zasluženo zaradio opomenu.

52. Sada se umjesto ubačaj na udarac odlučio Vranjković, njegov pokušaj s nekih dvadesetak metara vršcima prstiju čupa Čović.

51. Uzvraćaju Lokosi uigranom akcijom, Vranjković je u sredini pronašao Čopa, čiji udarac odlazi visoko iznad gola.

49. Lijepa akcija domaćina, Murić je dugom loptom pronašao Jagušića, koji šalje loptu u peterac Lokomotive. Butić je bio u sredini, no zakasnio je na kraju djelić sekunde pospremiti loptu u mrežu.

46.🟨

Niti deset sekundi nije bilo potrebno Luki Lučiću da požuti i zapravo nagovijesti nastavak 'kaosa' kojeg smo gledali u prvom dijelu.

46. Počelo je drugo poluvrijeme!

Silvijo Čabraja na predahu se odlučio za dvostruku zamjenu, iz igre će Sušak i Fetai, a u igru Vranjković i Baždarić.

Kraj prvog poluvremena

Uistinu 'ludih' prvih 45 minuta vidjeli smo na novom travnjaku u Koprivnici. Iako je Slaven rano poveo preko Jagušića, ubrzo se pokazalo da će Lokomotiva biti ta koja će diktirati tempo ove utakmice. A tempo koji su nabili zaista je kaotičan, gotovo cijeli prvi dio gledali smo opsadu domaćeg gola, koja je u konačnici, pogotcima Mudražije i Sušaka, rezultirala preokretom rezultata, dok su Slavenova igra i pokušaji ostali vidljivi tek na mahove, bez kontinuranog napadačkog pritiska.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

45+4. Jednakom mjerom uzvraćaju i Koprivničani, Šakota je opucao s lijeve strane, no tek u naručje Zvonimira Šubarića.

45+3. Teško sada žive domaćini, zapravo jednako kao i u velikom dijelu prvog poluvremena. Veliki pritisak udarcem s poludistance okončao je Mudražija, Čović je to uspio obraniti.

45. 🕖

Igrat će se čak pet minuta sudačkog dodatka.

43.🟨

Ne stišava se bura u Koprivnici, sada je zbog opasnog starta na Jagušiću požutio Sušak. U jednom trenutku došlo je do općeg kaosa na terenu, prosvjedovali su i domaći navijači, tražeći potencijalni crveni karton, no od toga neće biti ništa.

41. Nova velika prilika Lokosa! Silvio Goričan, nakon što je u dosadašnjem tijeku braniče Slavena izluđivao driblinzima, ovoga puta odlučio se na udarac, koji vršcima prstiju čupa Čović i drži svoju momčad na životu.

38.🟥

Crveni karton nakon brunih protesta i ulaženja u teren zaradio je Ivan Radeljić. Treneru Slavena zasmetala je situacija od prije nekoliko minuta, kada sudac Patrik Kolarić nije dosudio igranje rukom Morena Živkovića.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

36.⚽GOOOOL!

Lokomotiva je preokrenula, zabio je Mirko Sušak! Pritisak Lokomotive ponovno se isplatio, nakon dugotrajne opsade lopta je u gužvi stigla do 20-godišnjeg napadača Lokosa koji pogađa za potpuni preokret.

33. Kakva prilika za Roberta Murića, dočekao je krilni napadač Slavena udarac iz sebi najdraže, sebi svojstvene pozicije. Opucao je lijevicom s desne strane, no završilo je tik pokraj gola.

30. Kaotična sekvenca na 'Kušek-Apašu', prvo su Fetai i Agbekpornu ostali ležati nakon silovitog sudara, da bi u nastavku Lokosi preko Goričana pokušali iz kontre, no završilo je tek loptom u korneru.

28.🟨

Prva opomena na susretu, strijelac za Slaven Adriano Jagušić požutio je nakon što je nagazio Smakaja.

26. Sudac Kolarić pokazao je na prvi i zasluženi predah igračima obje momčadi.

22.⚽GOOOOL!

Lokomotiva izjednačuje na 1:1, strijelac je Robert Mudražija!

Pogodak koji je zapravo bio pitanje trenutka..., a koji je, na žalost Koprivničana, došao nakon nesretnog poteza Mihaila Caimacova. Veznjak Slavena uklizao je na jednu loptu na rubu svog šesnaesterca, ista se odbila do Mudražija koji ju neumoljivo posprema u mrežu za poravnanje na semaforu.

20. Nakon duže vremena i opće opsade Slavenovog gola, na protivničku polovicu uspjeli su izaći Apotekari, no Lokosi bez većih problema čiste taj pokušaj.

16.

Zbog ozljede je prisiljen bio izaći Ivan Jelić Balta, a ući Matej Šakota.

15. Nova velika prilika za Lokose! Goričan je sjajnim driblingom na lijevoj strani izbacio nekoliko igrača, njegov otpadak kupi Čop, čiji siloviti udarac refleksno brani Čović i ponovno spašava sovju momčad.

14. Prve ozbiljnije tenzije, Jagušić je neoprezno s leđa startao na Čopa, skočile su odmah obje klupe i tribine, no sudac Patrik Kolarić strijelcu jedinog pogotka dodijelio je tek usmenu opomenu.

12. Ne smiruje se intenzitet, Lokomotiva pokušava zadržati nalet od prije nekoliko minuta i doći do izjednačenja, no za sada bezuspješno.

8. Ludo otvaranje u Koprivnici! Lokomotivi je malo nedostajalo da odmah uzvrati Apotekarima i izjednači rezultat. Prvo je Mudražija bio blizu golu, lopta je iz velike blizine odsjela na gredi, da bi u nastavku akcije Goričan pucao na praznu mrežu. Njegov udarac zapeo je na ruci jednog od braniča Slavena, situacija se provjeravala u VAR sobi, no jedanaesterac u konačnici nije dosuđen.

6.⚽GOOOOOL!

Slaven vodi 1:0, zabio je Adriano Jagušić!

Sjajno otvaranje Koprivničana, Murić je poslao loptu na 18-godišnjeg Adriana Jagušića, koji s lijeve strane silovito pogađa suprotni kut Lokomotivinog gola i donosi domaćinima ranu prednost.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

1. Počela je utakmica!

20.52 Nakon što je travnjak na Gradskom stadionu Ivan Kušek - Apaš proteklih sezona izazivao brojne kontroverze, između ostalog i ozljede, i shodno tomu bio počašćen nazivima poput 'krumpirište', čelnici Slaven Belupa odlučili su povući sjajan potez i zamijeniti, odnosno postaviti novi travnjak.

Isti na prvi pogled izgleda fantastično, zdrava i zelena trava u Koprivnici gotovo je nerealan prizor, no to je realnost, odnosno izvrstan potez uprave Apotekara i putokaz ostalim klubovima iz SuperSport HNL-a, ali i nižih rangova hrvatskog nogometa.

Najavu piše: Predrag Jurišić

Bod protiv Hajduka još kako je podignuo raspoloženje na Kajzerici. I nije ozračje poboljšano samo zbog tog upisanog boda, već i zbog igre, posebno u prvom poluvremenu, u kojem su Lokosi pokazali više od Splićana. Danas gostuju u Koprivnici i trebat će potvrditi dobru igru i pozitivan rezultat s Hajdukom...

- Slaven Belupo još nije osvojio bod, dva startna poraza će ga natjerati na maksimalni angažman protiv nas. No, idemo u Koprivnicu po bodove, vjerujem da moji igrači mogu odigrati još jednu dobru utakmicu - kaže strateg Lokosa, Silvijo Čabraja.

Okršaj sa SB bit će drukčiji od dvoboja s Hajdukom?

- Točno je, imamo svakako veći pritisak ostvarenja dobroga rezultata nego što smo ga imali prije Splićana. I nadam se da ćemo uspješno odgovoriti svim zahtjevima utakmice te da ćemo se u dobrom raspoloženju vratiti na Kajzericu - rekao je Čabraja, koji opet može računati na Frana Žilinskog, oporavljenog nakon loma nosne kosti.

Lokomotiva s Čabrajom na klupi u protekle tri sezone ima pozitivan omjer u Koprivnici. Na šest odigranih utakmica, naime, Lokosi su pobijedili triput, dvaput su remizirali i samo jednom izgubili..

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. kolovoz 2024 23:07