RONALD GORSIC Cropix
OKRŠAJ U KOPRIVNICI

VIDEO Nastavljaju se muke za Tomasa i Osijek, pogledajte malu majstoriju za veliko slavlje Slavena u Koprivnici

Utakmicu Slaven Belupa i Osijeka u 10. kolu HNL-a pratite iz minute u minutu na portalu SN-a
Piše: SNObjavljeno: 30. rujan 2023. 21:10

SLAVEN BELUPO - OSIJEK 1:0 (Mioč 54.)

SLAVEN BELUPO: Sušak - Bosec, Boras, Božić, Štefulj - Liber (od 66. Šakota), Lepinjica, Agbekpornu - Mioč - Hoxha (od 90+2. Hlevnjak), Štrkalj (od 82. Ortiz)

OSIJEK: Malenica - Guedes (od 77. Omerović), Manev, Duarte, Drambajev (od 46. Gržan) - Brlek - Bukvić (od 73. Bukvić), Caktaš, Fiolić (od 57. Nejašmić), Garmaš (od 46. Lovrić) - Mierez

SJAJAN GOL MIOČA POGLEDAJTE OVDJE.


Za obje momčadi bila je ovo prilika za izlazak iz krize i prekid negativnog niza. U prvenstvu su Farmaceuti na pobjedu čekali pet kola, još od 5. kolovoza kad su u Koprivnici svladali Rudeš, dok Osječani slast pobjede nisu okusili četiri kola, odnosno od 20. kolovoza kad su na Opus Areni upisali tri boda protiv Gorice.

Sraz na Apašu donio je prekid negativnog niza Slavena Belupa od tri poraza te produbio krizu Osijeka čija momčad svojim igrama na terenu ne opravdava visoka ulaganja. Roy Ferenčina je odlično pripremio momčad za ovaj dvoboj, pobjeda je mogla biti izražena i većim omjerom s obzirom na prikazano; Slaven je u svim segmentima nadigrao goste iz Slavonije te je svojim navijačima najavio ljepše dane.

S druge pak strane, nije nemoguće da je ovo bila posljednja utakmica koju je Stjepan Tomas vodio kao trener Osijeka. O nesigurnosti njegove pozicije šuška se već neko vrijeme, ne bi bilo čudno da ubrzo dođe i do prekida suradnje.

image
RONALD GORSIC Cropix

Slavenov trener Ferenčina standardizirao je momčad u koju je ovaj put od prve minute upao Agbekpornu umjesto Šakote. Na desno krilo otišao je Liber, za pogotke je bio zadužen Štrkalj. Tomas je pripremio jedno malo iznenađenje, umjesto Lovrića se u početnoj postavi našao Fiolić.

Na tribini je od prve sekunde krenulo nadmetanje Podravskih štuka i Kohorte koja je svoj repertoar otvorila uspješnicom 'uprava, odlazi'. Na terenu je pak od samog početka bilo vatreno pred gostujućim vratima; već u 2. minuti Hoxha je odlično prošao Guedesa i pogodio vratnicu.

Bila je to najava ofenzive Ferenčinine momčadi koja je pokazala da može biti itekako opasna kroz organizirane napade. Puno dobrih stvari donosio je Liber na desnom krilu, u 4. minuti uposlio je Mioča kojem je Osijekova obrana blokirala ključno dodavanje.

Prvi udarac u okvir uputili su gosti, pokušao je Fiolić, no bilo je to samo zagrijavanje za Suška. Nakon toga na drugoj strani dvaput je zaprijetio Štrkalj, no gađao je samo vanjski dio mreže. Štefulj je u 10. minuti pronašao Štrkalja koji se odlučio na udarac glavom iako je bilo i boljih rješenja.

image
RONALD GORSIC Cropix

Nakon krasne akcije Libera i Štrkalja u 22. minuti u matnoj situaciji našao se Mioč, no njegov je udarac iz blizine vrhunski zaustavio Malenica koji je skrenuo loptu u korner. Minutu potom Hoxha je demonstrirao snažan i precizan udarac, Malenica je odgovorio sjajnom paradom.

Iskušao je i Liber svoj udarac u 34. minuti, tukao je ljevicom snažno preko grede. U 41. minuti odličan prodor Boseca i ne baš idealna povratna lopta za Mioča, ta se situacija mogla i bolje iskoristiti.

U sudačkoj nadoknadi radost na Apašu, Guedes je pogodio vlastitu mrežu nakon ubačaja Boseca. Međutim, uključio se VAR, Čulina je pogledao snimku i potvrdio Agbekpornuovo igranje rukom u početku akcije.

U nastavak je Tomas krenuo s dvije zamjene, ušli su Gržan i Nejašmić, ali stvari se na terenu nisu promijenile, i dalje je Slaven bio opasnija momčad. Zasluženo vodstvo Farmaceuta stiglo je u 54. minuti nakon lijepe akcije u kojoj je Štrkalj fino asistirao Benediku Mioču, a bivši Osijekov igrač potvrdio je vlastitu najavu o povećanoj motiviranosti uoči ove utakmice. Malenica je malo dirao tu loptu, no ona je ipak bila neobranjiva.

image

Koprivnica, 300923.
Gradski stadion Ivan Kusek Apas.
Utakmica 10. kola Supersport Hrvatska nogometna liga NK Slaven Belupo - NK Osijek.
Na fotografiji: Mierez Ramon Nazareno.
Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

RONALD GORSIC Cropix

Lovrić je u nastavku stigao do prilike u 59. minuti, tukao je iskosa s lijeve strane, no Štefulj se našao na pravome mjestu i izbio loptu s gol-crte.

Slaven je odgovorio preko Hoxhe koji je odlično gađao iz slobodnog udarca u 72. minuti, no Malenica je izvrsno obranio. Novi pokušaj kosovskog napadača uslijedio je u 83. minuti, opet se istaknuo Malenica.

Promjena do kraja nije bilo, bodovi su ostali u Koprivnici.


Roy Ferenčina, trener Slavena Belupa:

- Odigrali smo fenomenalnu utakmicu u kojoj su dečki pružili stopostotni angažman. Tražili smo borbenost, agresivnost na svaku loptu i tu su oni bili pravi. Stvorili smo puno prilika, pogotovo u prvom poluvremenu, u prvih 20 minuta trebali smo već riješiti utakmicu, ali nismo poentirali. Morali smo čekati drugo poluvrijeme, no u cijelom susretu bili smo bolji od Osijeka i potpuno smo zaslužili pobjedu. Imao sam veliku vjeru u dečke i nisam imao neku veliku bojazan da bismo potkraj mogli primiti gol. Djelovali smo tako dobro i moćno da mi je žao što nismo otišli na dva, tri ili čak četiri razlike.

Stjepan Tomas, trener Osijeka:

- Prije svega čestitam Slavenu Belupu na zaslužena tri boda. Što se tiče nas, opet je bilo jako loše, loš ulazak u utakmicu. Dozvolili smo suparniku da dominira, još smo dobro prošli da nismo primili gol u prvom dijelu. U nastavku smo pokušali s izmjenama, stvorili smo neke poluprilike, ali to nije bilo dovoljno. Imamo mentalni problem s lošim ulaskom u utakmicu koji nam se događa u već par utakmica. Teren možda nije kao na Opus Areni, bilo je sklisko, nismo stvorili prilike, opet je to bio loš dan. Nakon Dinama su kola krenula nizbrdo, moramo se svi mi zajedno preispitati i analizirati jer ova ekipa ima kvalitetu, moramo napraviti zaokret. Moramo se svi razbuditi jer ovako neće ići dalje. Moja pozicija? Predsjednik je tu i uprava, na njima je, ja imam ugovor, bilo što da oni odluče, ja sam na dispoziciji.

GOTOVA JE UTAKMICA!

Slaven Belupo je došao do zaslužene pobjede, a Osijek može samo zahvaliti Malenici što se kući ne vraćaju s više golova u mreži. Slaven Belupo sada ima 9 bodova, a Osijek je samo na 12. Neće biti lako Stjepanu Tomasu nakon ove utakmice...

88. ? Zaiskrilo je između Ortiza i Maneva, a sudac Čulina je to riješio sa žutim kartonima za svakog od njih.

83. Sjajno je Hoxha prošao kroz Osijekovu obranu, odigrao 'dupli pas' s Ortizom i dobro pucao, ali Malenica opet brani!

80. Nije bilo pravih prilika zadnjih minuta. Osijek je aktivnija momčad, ali Slaven Belupo se odlično brani, a njegovi igrači se ne libe izbaciti loptu daleko od vrata u slučaju kada je to potrebno.

image
RONALD GORSIC Cropix

72. ⚠ Kakav udarac Hoxhe, kakva obrana Malenice! Izveo je Kosovar slobodni udarac s 18 metara iskosa. Lopta je išla pod samu gredu, ali Malenica je sjajnom intervencijom ovaj put spasio svoja vrata. Bio je vratar Osijeka na mukama i u nastavku akcije kada je obranio udarac Mioču.

66. ⇔ Adrian Liber je bio jedan od najboljih igrača utakmice, a sada je umjesto njega ušao Matej Šakota. Liber je po Sofascore za svoju izvedbu dobio ocjenu 7,1, a jedini bolji od njega u domaćim redovima trenutno su Benedik Mioč (7,2) i Tomislav Štrkalj (7,5).

61. Lukavo je sada pokušao Lovrić iz slobodnog udarca s lijeve strane, ali nije bio dovoljno precizan.

60. ? Bosec je dobio žuti karton zbog prekršaja na Guedesu.

59. ⚠ Dobra prilika za Osijek! Išla je lopta na Miereza koji nije mogao doći do nje, ali uspio je to Lovrić koji dobro puca, ali je Štefulj spasio domaćine na gol-crti.

57. ⇔ Stjepan Tomas zna da bi se s porazom počela dovoditi u pitanje njegova pozicija na klupi Osijeka pa ide s novom izmjenom. Umjesto Fiolića ušao je Nejašmić.

image
RONALD GORSIC Cropix

54. ⚽ GOOOOL! Mioč je doveo Slaven Belupo u vodstvo. Štrkalj je dobio loptu na desnoj strani, sačekao dolazak Mioča te mu je lijepo dodao, a on je lijepo izbacio jednog igrača Osijeka i onda pospremio loptu pod gredu.

50. Igrači Osijeka izgledaju angažiranije u nastavku utakmice nego u prvom poluvremenu, alli Slaven Belupo i dalje igra dobro. U obrani su uvijek na vrijeme u bloku, a brzo i dobro razvijaju akcije iz kojih se često nađu ispred gostujućih vrata.

46. ⇔ Počelo je drugo poluvrijeme uz dvije izmjene u redovima Osijeka. Izašli su Ukrajinci Drambajev i Garmaš, ušli Hrvati Gržan i Lovrić.

GOTOVO JE PRVO POLUVRIJEME

Nema golova u Koprivnici na utakmici između Slaven Belupa i Osijeka, a domaćini mogu više žaliti za boljim rezultatom. Imao je Slaven Belupo dosta prilika, statistika je upisala čak 13 udaraca od kojih su, doduše, samo dva išla u okvir gola. Osijek je također imao svoje šanse, ali ipak je bio skromnija momčad u prvih 45 minuta ove utakmice.

45+1. Ipak ništa od gola. VAR je pozvao suca Čulinu, a on nakon pregleda snimke ustanovio da je Agbekpornu igrao rukom na početku akcije te poništio gol i dodijelio loptu Osijeku.

45. GOOOL. Vodi Slaven autogolom Guedesa.

44. Evo sada jedne dobre šanse za Osijek. Dugo se gradio napad gostiju, a onda se čak dva puta okušao Mierez. No, oba puta je blok Slaven Belupa bio uspješniji.

image
RONALD GORSIC Cropix

41. ? Prvi žuti karton na utakmici zaradio je domaći igrač Lepinjica. Prije toga je Bosec dobro probio desnu strani u vraio povratnu loptu u sredinu prema Mioču, ali on nije uspio pogodio loptu iako je jako žestoko zamahnuo.

37. Još jednom je Slaven Belupo držao loptu minutu-dvije u šesnaestercu gostiju ili oko njega. U toj akciji je jedan udarac Libera završio u bloku dok je onaj Štefulja ipak bio dosta neprecuzan.

34. Novi udarac igrača Slavena. Okušao se sada Liber silovitim udarcem s oko 18-19 metara, ali otišlo je to iznad gola.

33. Božić je ostao ležati na travnjaku nakon što ga je rukom po licu, u borbi za loptu, zahvatio Mierez. Ipak, bit će sve u redu s braničem Farmaceuta.

31. Osijek ponovno drži loptu, ali bez prave ideje i prilika.

23. Nova sjajna intervencija Malenice. Hoxha je opalio s 20-ak metara, ali gostujući vratar zaustavlja njegov udarac.

22. Kakva prilika za Slaven! Liber je povukao, odigrao za Štrkalja, koji je sjajno iz prve gurnuo Mioča "oči u oči" s Malenicom, ali vratar Osijeka vrhunskom reakcijom skreće loptu u korner.

18. Nakon nekoliko uvodnih prilika domaće momčadi, stanje na terenu se svelo na posjed Osijeka, ali bez konkretnih situacija pred vratima.

image
RONALD GORSIC Cropix

10. Štefulj je ubačajem s lijeve strane pronašao Štrkalja u srcu kaznenog prostora, a njegov udarac glavom odlazi preko vrata. Nižu se prilike domaće momčadi, prilično lako dolaze pred gostujuća vrata.

8. Liber je sjajno proigrao Štrkalja, a njegov je udarac s par metara od vrata završio u vanjskom dijelu mreže.

7. Gužva pred osječkim vratima. Kombinirali su Liber i Bosec, a potonji je na kraju pucao u Malenicu.

6. Fiolić je povukao loptu u kazneni prostor, a onda pucao prizemno. Lako je to uhvatio Sušak.

4. Mioč se ušuljao u kazneni prostor, tražio je Štrkalja koji je bio usamljen, ali Osijekova obrana uspjela je blokirati tu zamisao.

2. Furiozno otvaranje domaćina! Xoxha je ispromiješao Guedesa, oslobodio se za udarac iz teške pozicije, s krajnje lijeve strane kaznenog prostora, a njegov je šut pogodio vratnicu.

1. Počela je utakmica u Koprivnici!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. svibanj 2024 11:14