Penal Hajduk

 SCEREENSHOT TPORTAL
POTVRĐENO JE

VIDEO Nema misterija, situacija u Koprivnici je bila nezgodna, ali donešena je ispravna odluka, evo i zašto

Pričali smo s nekoliko sudaca, prevladava stav da je Kolarić ipak ispravno postupio
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 12. travanj 2023. 20:00

Hajduk je u Koprivnici poveo iz 11-erca koji je izazvao puno polemika. Dakle, Pukštas je pucao na gol, Jambor je krenuo u blok i to okrećući leđa Pukštasu, a usput je bio i u padu. U tom okretanju lopta ga je pogodila u ruku. Sudac Kolarić je bio blizu, ali je pustio da se igra nastavi.

Međutim, VAR sudac Igor Pajač je nakon gledanja sporne situacije odlučio pozvati Kolarića, što je značilo da vidi elemente za penal. Kolarić je potom nekoliko puta pogledao snimku te se odlučio pokazati na 11 metara.

>>> SITUACIJU POGLEDAJTE OVDJE

Pričali smo s nekoliko sudaca, prevladava stav da je Kolarić ipak ispravno postupio. Premda je Jambora lopta u ruku pogodila s leđa, on je s njom bitno proširio obujam tijela, a u pitanju je bio izravan udarac u gol. Njihov je stav da je Jambor s odlukom da krene u blok preuzeo rizik da ga ona može pogoditi u ruku, što se i dogodilo.

Puno se komentirala i činjenica da je u pitanju bila Jamborova "potporna ruka", ali u trenutku kad ga je ona pogodila u ruku bila je u zraku i jako odmaknuta od tijela.

U jednom se svi slažu - situacija je bila vrlo nezgodna za suce. No, čini se da je odluka koju su donijeli bila - ispravna.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. svibanj 2024 23:21