Slavlje Slaven Belupa

 GORAN MEHKEK Cropix
BORBA ZA EUROPU

VIDEO: Neviđena drama u Koprivnici. Osijek imao pobjedu do 97. minute, a onda primio dva pogotka i izgubio

Slaven Belupo s dva pogotka stigao je do velikog slavlja protiv Osijeka u Koprivnici
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 21. travanj 2023. 19:45

SLAVEN BELUPO - OSIJEK 2:1 (Caktaš 52., Krstanović 90+7., Boras 90+9.)

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka) 6,5. Pomoćnici: Pajić i Vuković. Četvrti: Pečarić. VAR: Jović. AVAR: Mihalj. Delegat: Žugaj.

SLAVEN BELUPO: Čović 6 - Bosec 6?, Božić 6, Soldo 5,5? (od 62. Perošević 5,5), Talys 6,5 - Kocijan 6,5, Mioč 6 (od 90+1. Boras 7⚽) - Crnac 5,5 ?(od 84. Mihalić -), Mudražija 5,5 (od 63. Jambor 6), Hoxha 6? - Manaj 5,5 (od 62. Krstanović 7⚽).

Trener: Zoran Zekić 7.

OSIJEK: Malenica 6 - Oremović 6?, Barišić 6, Žaper 6, Leovac 6,5 (od 77. Jurčević -) - Jugović 6,5?, Fiolić 6 (od 68. Čeberko? -) - Bukvić 6, Caktaš 7⚽? (od 85. Špoljarić -), Lovrić 6,5 (od 85. Mažar -) - Mierez 6.

Trener: Borimir Perković 6.

Igrač utakmice: Ivan Krstanović.


Izgledalo je da će Osijek u Podravini prekinuti niz od 11 utakmica bez pobjede, no Slaven Belupo je pokazao karakter te je nakon drame u sudačkoj nadoknadi stigao do velikog preokreta te se vratio na četvrto mjesto. Slavenovi junaci bili su Zekićevi jokeri Ivan Krstanović i Marco Boras.

GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE.

Podravske štuke i ovaj put su pružile podršku Farmaceutima, dok se Kohorta na početku utakmice oglasila povicima “Uprava, odlazi!”. Zekić je na prvoj od sedam oproštajnih utakmica krenuo s četvoricom u obrani, a od prve minute zaigrao je oporavljeni Kocijan, ovaj put u veznom redu.

Osijek je krenuo ambicioznije i ofenzivnije, od početka je pritisnuo domaćina te je prvi pokušaj u 3. minuti potpisao Lovrić, no iz daljine je tukao preko gola.

Unatoč pritisku gostiju, Slaven je pronašao načine za približavanje suparničkim vratima. Hoxha je u 11. minuti probio lijevu stranu i ubacio u sredinu, Manaj je bio prekratak. Kocijan je u 17. minuti iskazao driblerske vještine u Osijekovom kaznenom prostoru, no njegovo dodavanje suigrači nisu iskoristili. Prvu konkretniju domaću prijetnju uputio je Crnac u 18. minuti slabijom, desnom nogom nakon dodavanja Hoxhe, no Malenica je obranio, da bi u nastavku akcije Talys tukao pokraj okvira.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Na desnoj strani kod Osijeka je ofenzivno djelovao mladi Bukvić koji je u 26. minuti dobro prošao i potom tukao iz daljine, no lopta je prohujala iznad grede. Tri minute kasnije Bukvić je ubacio, a Mierez glavom poslao loptu pored vratnice.

Lovrić se u 37. minuti našao u velikoj prilici, bio je sam ispred Čovića, no tukao je slabo i Slavenov je vratar obranio. Iako je pomoćni sudac Vuković podigao zastavicu, Lovrić se nije nalazio u zaleđu, tako da bi pogodak vrijedio da je lopta pronašla put do mreže.

I na drugoj strani velika prilika, u 42. minuti lopta je nakon kornera došla do Hoxhe koji je s par metara promašio nemoguće i poslao loptu iznad grede...

Početkom nastavka prekid je bio koban za domaće. Nakon kvalitetnog ubačaja Lovrića iz kuta ključan je bio Jugovićev dodir nakon kojeg Caktašu nije bilo teško iz neposredne blizine matirati Čovića.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Veliku priliku propustio je u 71. minuti Mierez, iz matne situacije tukao je pokraj gola. Ni Caktaš nije bio precizan u 76. minuti.

Osvetilo se to Osječanima u trećoj minuti nadoknade kad je sudac Bebek pokazao na bijelu točku nakon što je Mažar igrao rukom u kaznenom prostoru. Potvrdio je svoju odluku nakon pregleda snimke na VAR-u, a Ivan Krstanović je s bijele točke izjednačio.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Ali tu nije bio kraj. U 9. od 11 minuta Bebekove nadoknade Krstanović je povukao kontru, Talys je ubacio s lijeve strane, a Marco Boras je visoko skočio i glavom smjestio loptu u gornji desni kut.

image
GORAN MEHKEK Cropix


KRAJ UTAKMICE - Kakav završetak susreta u Koprivnici! Osijek je imao vodstvo do sedme minute sudačke nadoknade, a onda su Krstanović i Boras u potpunosti preokrenuli susret i doveli domaćina do velikog trijumfa. Osječani su tako nastavili svoj crni niz u kojem ne znaju za pobjedu gotovo tri mjeseca.

90+9. - GOOOOL! Slaven Belupo vodi 2:1! Boras je strijelac! Jambor je ubacio iz kuta, a 198 centimetara visoki branič bio je najviši u skoku i neobranjivo pogodio za veliki preokret.

90+7. - GOOOOL! Ivan Krstanović pogađa s bijele točke za izjednačenje!

90+3. - Kazneni udarac za Slaven Belupo! Mažar je igrao rukom u kaznenom prostoru.Sudac je prvotno dosudio kazneni udarac zbog prekršaja, a zatim je nakon intervencije VAR-a, i nakon što je i sam pogledao snimku, dosudio kazneni udarac zbog igranja rukom Mažara.

86. - Caktaš i Lovrić izlaze iz igre, a na terenu su Špoljarić i Mažar.

81. - Krstanović je glavom spustio loptu Jamboru, a on je s nekoliko metara pucao lijevom nogom u vanjski dio mreže.

75. - Nova prilika za Osijek. Lovrić je uposlio Caktaša na vrhu kaznenog prostora, a on je, potpuno neometan, pucao pored vrata.

74. - Lovrić je imao dobru priliku s lijeve strane kaznenog prostora, ali Čović je izašao s vrata, skratio mu kut i spriječio njegov udarac.

71. - Mierez je pobjegao domaćoj obrani, ali onda je loše pucao s ruba kaznenog prostora. Bilo je opasno i na drugoj strani, Xoxha je uputio oštar ubačaj, ali Mioč nije stigao uhvatiti loptu.

68. - U igru ulazi Čeberko, a Fiolić seli na klupu.

66. - Perošević je tukao s 20-ak metara, ali udarac odlazi pored vrata.

62. - Zekić je odlučio krenuti po izjednačenje i napravio je trostruku promjenu. U igru su ušli Krstanović, Perošević i Jamobr, a izašli su Manaj, Mudražija i Soldo. Ipak, Slaven i dalje čeka na pravu priliku u nastavku.

52. - GOOOL! Osijek vodi 1:0! Caktaš je strijelac! Lovrić je ubacio iz kuta, Jugović je prebacio nogom prebacio loptu na drugu vratnicu, a tamo ju je dočekao Caktaš i zakucao u mrežu za vodstvo Osječana.

46. - Počelo je drugo poluvrijeme!

Kraj prvog poluvremena - U prvih 45 minuta nije bilo onih pravih, izglednih situacija pred vratima. Nešto konkretnije prilike imao je Slaven Belupo preko Crnca i Xoxhe, dok su Osječani prijetili uglavnom dalekometnim, ali i nepreciznim pokušajima.

image
GORAN MEHKEK Cropix
image
GORAN MEHKEK Cropix

42. - Prilika za Slaven Belupo. Osječka obrana djelovala je neodlučno, nitko nije išao na loptu, a ona je pala na peterac gdje ju je dočekao Xoxha, ali njegov udarac odlazi visoko iznad vrata.

39. - Sada je ovlasti nad slobodnim udarcem dobio Caktaš, ali i njegov dalekometni pokušaj odlazi pored vrata.

38. - Mierez se dobro zagradio ispred Solde, okrenuo se, a branič Slavena ga je povukao i dobio žuti karton.

37. - Lovrić se našao u izglednoj situaciji, Čović je obranio njegov udarac, ali označeno je zaleđe.

31. - Igra se i dalje odvija većinom na polovici Koprivničana, ali Osijek i dalje nije stvorio konkretnu priliku, a mreže i dalje miruju.

26. - Bukvić se sjurio s desne strane prema kaznenom prostoru, ali pucao je visoko iznad gola.

24. - Osijek nije uspio konkretizirati opasan dolazak pred Čovićeva vrata, a Bosec je zaradio žuti karton zbog oštrog starta na Leovcu.

18. - Dobra prilika za Slaven Belupo. Crnac se driblingom oslobodio čuvara, namjestio na udarac s desne strane ruba kaznenog prostora, a njegov prizemni pokušaj ukrotio je Malenica.

17. - Prvi ozbiljniji dolazak Slavena u kazneni prostor Osijeka, međutim, domaćin nije u konačnici uputio udarac, a ubačaj Xoxhe bio je lak plijen za Malenicu.

10. - Igra se u uvodnom dijelu susreta odvija većim dijelom na polovici domaćina, ali Osijek još nije kreirao konkretniju priliku.

6. - Ponovno Lovrić puca iz velike udaljenosti, ali njegov pokušaj odlazi preko vrata.

3. - Lovrić je opalio iz slobodnog udarca s više od 30 metara, ali je pogodio Mudražiju u glavu.

1. - Počela je utakmica u Koprivnici!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. svibanj 2024 18:14