ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
VELIKO SLAVLJE ZA BJELICU

VIDEO: Osijek opet puše za vrat Dinamu! Pogledajte majstoriju Caktaša za važnu pobjedu u borbi za naslov

Teško gostovanje u Podravini prošli su neokrznuti momci Nenada Bjelice i ostali u igri za titulu
Piše: Sportske novosti/Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 10. travanj 2022. 18:50

SLAVEN BELUPO - OSIJEK 0:1 (Caktaš 33')

KOPRIVNICA – GRADSKI STADION 'IVAN KUŠEK – APAŠ'. Gledatelja: 669.

SLAVEN BELUPO (3-4-2-1): Sušak – Tepšić, Paracki (od 61. Hoxha), Soldo – Kvržić, Marina (do 84. Bogojević -), Caimacov, Goda – Zvonarek (od 88. Svržnjak -), Zapata (od 84. Mlinarić -) – Crnac (od 61. Krstanović).

OSIJEK(4-2-3-1): Ivušić – Grgić, Bralić, Čeberko, Leovac – Nejašmić, Jugović (od 73. Brlek -) – Fiolić (od 73. Bohar -), Caktaš (od 82. Kleinheisler -), Fućak (od 82. Hiroš -) – Topčagić (od 62. Mance).

Sudac: Igor Pajač (Zelina)

Žuti kartoni: Fiolić (9 – preoštar start), Tepšić (62 – povlačenje), Caktaš (69 – preoštar start), pomoćni trener Slavena Mešnjak (71 – nesportsko ponašanje), Krstanović (75 – preoštar start).


Slaven Belupo je ove sezone stvorio puno problema Osijeku. Međutim, Farmaceuti su u prva tri kruga opasniji bili u gostima nego na svom terenu, uzeli su čak četiri boda u Gradskom vrtu. Na početku sezone Dean Klafurić odigravši 0:0, potom je u proljetnoj premijeri Zoran Zekić s koprivničkim prvoligašem ostvario pobjedu rezultatom 1:2.

U mirnoj Podravini stvari su bile drugačije, Osijek je slavio u oba navrata. Osobito važna bila je ova nedjeljna pobjeda, kojom je ekipa Nenada Bjelice nakratko preuzela prvo mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Mijo Caktaš bio je čovjek odluke u čvrstoj i tvrdoj utakmici koja svojom ljepotom nije mogla impresionirati, no Osječani znaju kako ostvariti svoje ciljeve.

U samom početku opasniji je bio domaćin. Prvu je priliku imao Zapata već u 2. minuti, nakon prodora po desnoj strani uputio je snažan udarac kojeg je Ivušić uz manje probleme uspio zaustaviti. Potom je nakon prodora Crnca Zvonarek tukao s desetak metara, ali je lopta od bloka otišla u korner.

U početnim minutama vrlo aktivan bio je mladi Slavenov ofenzivac Crnac, u 7. minuti dobro je prihvatio jednu dubinsku loptu i izbio sam ispred Ivušića, ali je udarac bio slab i neprecizan.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

Uspjela se gostujuća momčad pribrati i uspostaviti ravnotežu, a u 11. minuti stigla je i prva osječka prijetnja. Nakon ubačaja iz kuta tukao je stoper Bralić, lopta je išla u donji desni kut, ali to je prilikom prekida radno mjesto bivšeg igrača Osijeka Kvržića koji je izbacio loptu s gol-crte.

Samo minutu kasnije Topčagić je tukao glavom, no Sušak je mirno uhvatio tu loptu. Iz daljine je u 15. minuti udarac isprobao i Fućak, ali je Slavenov vratar uz manju sigurnost neutralizirao i taj pokušaj.

U 21. minuti ispala je domaća obrana, sam se pred Suškom našao Topčagić, ali mu je domaći čuvar mreže odličnom intervencijom obranio zicer.

image

Nenad Bjelica

ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

Pleo je Osijek mrežu oko Slavenovih vratiju te je u 33. minuti napokon uspio slomiti otpor Zekićeve momčadi. Prvi nalet uspjela je odbiti Slavenova obrana, no kod drugog nije bilo spasa. Fućak je s lijeve strane poslao nezgodnu loptu, nijemi promatrači u plavim dresovima ispratili su je pogledom, a vižljasti Mijo Caktaš još jednom je demonstrirao svoj golgeterski instinkt te je matirao u ovoj situaciji nemoćnog Suška.

Do kraja poluvremena Osijek je kontrolirao zbivanja na terenu, ali nije stvorio neku izgledniju priliku. Zaprijetili su zato domaći koji su se uoči odlaska na odmor odvažili na malo više ofenzive, u 44. minuti nakon ubačaja Gode pokraj gola je tukao Kvržić.

Osijek je bolje otvorio nastavak, no u 55. minuti domaći su bili u opasnoj akciji, Kvržić je ubacio, a Crnac glavom prebacio vrata. Nastavili su Zekićevi igrači s pritiskom, i u 60. minuti opet je Crnac zaprijetio glavom nakon kornera, no osječka je obrana izbacila u novi korner, na pravom se mjestu našao Nejašmić.

image

Zoran Zekić

ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

Uslijedila je kontra koju je okončao Fućak opasnim udarcem iskosa, no Sušak se nije dao iznenaditi. Zekić je otvorio karte, ubacio je Krstanovića i Hoxhu umjesto Crnca i Parackog i krenuo po izjednačenje. U tim trenucima Osijek se orijentirao na obranu, a sve je mogao riješiti Caktaš koji je u 65. minuti pobjegao Slavenovoj obrani, ali je tukao pokraj vratnice.

U prilici se u 68. minuti našao i mladi Zvonarek, ušao je u kazneni prostor s desne strane i tukao pokraj desne Ivušićeve vratnice. Brlek se u 76. minuti našao u dobroj prilici, no uputio je preslab udarac.

Do kraja je Osijek bez većih problema sačuvao prednost i proslavio pobjedu sa svojom Kohortom.



PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ: Završen je dvoboj u Koprivnici, Osijek je pogotkom Mije Caktaša došao do bodova i trenutno drži vrh HNL-a!

90' Čeka nas još sudačka nadoknada u trajanju od 4 minute.

88' Još jedna, posljednja današnja promjena. Svržnjak je u igri umjesto Zvonareka. Sve je manje vremena do kraja...

84' Evo i dvije Slavenove promjene. Umjesto Marine ulazi Bogojević, a Mlinarić mijenja Zapatu.

82' Zadnje dvije promjene Nenada Bjelice. Umjesto Caktaša u igru će Kleinheisler, dok će Fućka zamijeniti Hiroš.

80' Dobar dribling Hoxhe po lijevoj strani, ali nije uspio na kraju iznuditi niti korner. Čini se, ovo je zatišje pred završnu buru s obje strane. Jer, i Slaven i Osijek još uvijek žele zabiti.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

76' Kakav pas Brleka za Fućka, ali Kvržić majstorski intervenira i u posljednji trenutak to čisti... Bilo bi to jako opasno za Suška, da je Fućak pucao po golu.

75' Žuti za Marinu kod Slaven Belupa, opalio je Fućka po glavi na sredini terena.

73' Brlek umjesto Jugovića, Bohar umjesto Fiolića - nove dvije promjene kod Osijeka.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

71' Dva kornera za Slaven, nije bilo opasnosti za Ivušića. Žuti karton sada je dobio Zekićev pomoćnik na klupi zbog toga što je dirao loptu dok je još bila u igri.

69' Žuti karton sada je dobio Mijo Caktaš. To mu je treći akumulirani pa će propustiti dvoboj sljedećeg kola protiv Hrvatskog dragovoljca.

68' Zvonarek! Kakva prilika za Slaven! Velika opasnost za Ivušića. Dobio je krasnu loptu, sam je sebi s desne strane otvorio prostor i pucao kraj gola. Zapravo, bilo je to slično onom Caktaševom šutu od maločas.

66' Caktaš! Velika prilika za Osijek, dobio je Caktaš loptu u kaznenom prostoru, malo na lijevoj strani i pucao nisko, no pored gola. Mogao je sada vrlo lako gostujući sastav povećati svoju prednost.

64' Nova dobra akcija Zapate i Zvonareka, lopta se nezgodno odbijala ispred Ivušića, bilo je tu i gužve u petercu, ali rezultat se ne mijenja.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

61' Fućak i Caktaš su sada pokušavali, Sušak je obranio... Prva promjena kod gostiju, evo nam u igri Antonija Mancea, već opjevanog "džokera" s klupe Nenada Bjelice. Igru napušta Topčagić. Dvije promjene spremio je i Zoran Zekić. Krstanović i Hoxha će u igru...

59' Slaven je imao sjajne dvije prilike sada. Crnac je dobio dugu loptu, njegov udarac odbijen je u korner, a onda se stvorila opet gužva unutar kaznenog prostora Osijeka, Zvonarek je pucao, a lopta je opet izbijena u korner.

56' Soldo i Tepšić sada zajedničkim snagama zaustavljaju Topčagića u njegovom pokušaju izlaska... Inače, maločas je prvi pravi udarac u nastavku prema suparničkim vratima uputio Slavenov Zapata, nije bilo opasnosti za Ivušića.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

54' Ubačaj Fiolića iz kornera s lijeve strane nije bio najbolje izveden, Osijek je i dalje momčad koja kontrolira tijek igre u Koprivnici.

52' Krenuo je Caktaš opet prema vratima Suška, no nije dobio pravu loptu u prostor... Glede zamjena, dosta je igrača sada poslano na zagrijavanje s obje strane.

49' Još uvijek nema uzbuđenja u drugom dijelu dvoboja, nije isključen scenarij u kojem bismo vrlo brzo mogli vidjeti i prve reakcije s klupa.

46' Kreće nastavak dvoboja, na terenu su isti igrači koji su završili prvo poluvrijeme. Nema promjena u odnosu na početne sastave.

POLUVRIJEME: Vodi Osijek nakon prvih 45 minuta. Gol Caktaša zasad je jedini na utakmici. Moglo ih je biti još, gosti su uoči gola imali dvije dobre, jako dobre prilike, a zaprijetio je i Slaven u završnim sekvencama prvog dijela. No, na odmor idemo s 0:1.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

43' Kvržić! Sjajna prilika za Slaven! Goda je predriblao Grgića na lijevoj strani, oštro centrirao na drugu vratnicu gdje Kvržić gađa pored vrata.

41' Sudar Leovca i Kvržića, činilo se u prvi mah da će tu biti potrebna intervencija liječnika, no ipak neće. Dobro je, igra se nastavlja.

38' Opet nezgodan centaršut Fućka koji se zapravo pretvorio u udarac prema Sušku, lopta je odsjela na mreži. Bliži nam se kraj prvog dijela...

35' Tražili su način i našli ga gosti za dolazak u prednost, Caktaš se pravovremeno, točno onda kad je trebalo našao iza Slavenove obrane i poentirao za vodstvo. Bit će zanimljivo vidjeti može li Slaven odgovoriti.

33' GOOOOL! Caktaš za 0:1! Evo dobrog Fućkovog centaršuta, Caktaš je pravovremeno natrčao i to je pogodak. Gosti su u prednosti.

30' Ubačaj Caktaša iz slobodnjaka odsjeda na glavi Jugovića, no na mjestu je Sušak koji to kupi bez problema. Pola sata igre je za nama, nedostaju nam samo golovi...

28' Minute otvorene igre, Fućak pokušava bježati Tepšiću u nekoliko navrata, no mladi branič Slavena danas nije lagana prepreka. Usto, nižu se izmjene vjetra i kiše, a ima i sunčanih razdoblja. Baš šarolike vremenske prilike u Koprivnici...

24' Osijekov novi korner nije prouzročio smetnje za Belupo, ali jasno je da Bijelo-plavi žele pošto-poto do vodstva.

21' Topčagić! Velika, najveća prilika za Osijek do sada. Izbio je Topčagić sam nakon dodavanja Fiolića pred Suška, ali vratar Slavena izašao je kao pobjednik u tom duelu. Ispala je domaća obrana, a napadač Osijeka to nije iskoristio.

19' Igra je sada zakratko prekinuta, pruža se pomoć Jugoviću. Sada je pak, osim jakog vjetra, probleme počela stvarati i kiša koja je krenula padati.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

15' Osijek u prvom dijelu igra niz vjetar, sada je Fućak zaprijetio s lijeve strane, a Sušak to hvata uz tek minimalne poteškoće. Domaćima je nešto teže organizirati napad i kvalitetnu igru s loptom u nogama, vjetar je dosta jak.

14' Bilježimo i priliku Topčagića glavom, obranio je to Sušak još jednom dobrom intervencijom. Osijek je preuzeo kontrolu igre, vidjet ćemo hoće li to dovesti do novih prijetnji za vratara Slavena.

11' Velika prilika za Osijek nakon kornera, očišćeno je to s gol-crte. Caktašev ubačaj, Bralić je probao, a s crte čisti Kvržić.

9' Ivan Fiolić starta na Brunu Godu, nagazio ga je na nogu ofenzivac Osijeka i za to od suca Pajača dobio žuti karton. Prva javna opomena večeras, dosta rano.

7' Nije uspio Crnac sada uputiti udarac nakon dobre lopte Marine u prostor. Možda bi to bilo i zaleđe, ali igra je puštena, no akcija se svejedno nije odvila na željeni način za domaće.

5' Dobar centaršut Fućka, bili su u srcu kaznenog prostora i Caktaš i Fiolić, no nisu mogli do lopte.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

3' Dakle, prvo Zapata gađa suprotan kut s desne strane, Ivušić brani, pa onda i korner, no dakle - vrlo agilan početak Farmaceuta. Vidjet ćemo mogu li danas ugroziti osječke šampionske ambicije.

2' Odmah pokušaj Zapate, a i obrana Ivušića. Prva je ovo bila prilika, prvi udarac na današnjoj utakmici. A onda i korner nakon šanse Zvonareka, krenuo je Belupo opasno...

17.00 Utakmica je počela! S njome, jasno, i zanimljiv HNL-dan. Možda i jedan od ključnih u prekrajanju ljestvice glede borbe za naslov.

>>> Stigli su sastavi za današnji dvoboj. Zoran Zekić napravio je dosta rotacija u odnosu na najavljivani sastav, dok Bjelica u igru gura Fućka umjesto Kleinheislera koji je ostao na klupi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 01:24