MARIN FRANOV Cropix
SLAVLJE NA OPUS ARENI

VIDEO Osijek u velikoj drami upisao prvu pobjedi u novoj HNL sezoni: Malenica apsolutni junak utakmice

Vratar Osijeka bio je prvo ime susreta, imao je nekoliko fantastičnih obrana
Piše: Gradimir Đukarić, SNObjavljeno: 15. rujan 2024. 19:11

OSIJEK - SLAVEN BELUPO 1:0 (Pušić 14.)

OSIJEK: Malenica - Tuia, Jelenić 🟨, Hasić, Jurišić (od 48. Cvijanović) - Jugović (od 67. Soldo), Dantas - Bukvić (od 49. Hernani), Pušić ⚽ (od 67. Mikolčić), Matković (od 81. Omerović) - Jakupović

SLAVEN BELUPO: Sušak - Grgić 🟨, Božić, Kovačić, Lučić - Agbekpornu, Crepulja (od 81. Ćubelić) - Dolček (od 75. Jagušić), Caimacov 🟨 (od 65. Butić), Šakota (od 65. Murić) - Nestorovski (od 81. Martinović)

POGODAK POGLEDAJTE OVDJE


Namučili su nogometaši Osijeka svoje navijače, koju su morali strepiti, ali na koncu se ipak slavila prva ligaška pobjeda na Opus Areni ove sezone, ujedno i prva u prvenstvu.

Presudio je pogodak u 14. minuti. Bukvić je ubacio u kazneni prostor, Jakupović glavom spustio na noge Pušića koji je iz neposredne blizine zatresao mrežu. Nekoliko minuta kasnije i Matković se našao u šansi, ali njegov pokušaj brani Sušak.

image

Grafika: Sofascore

Sudac Dadić sebe je jednom odlukom doveo u neugodnu situaciju i sukob s tribinama, u 22. minuti Dolček je neoprezno igrao, kopačkom u glavu udario Jurišića. Nogometaš Osijeka završio je na zemlji, liječnička služba morala mu je ukazati pomoć, ali javnu opomenu nije dobio nogometaš Slavena nego branič Osijeka Jelenić koji se pobunio što je taj pogibeljni start prošao bez žutog kartona. Svaka iduća sporna odluka suca nakon toga dočekana je "na nož".

Blizu povećanju vodstva Osječani su bili u 36. kada je Jugović gađao, ali lopta je završila malo iznad grede. Završne minute prvog dijela pripale su Varaždincima. Statično su posljednjih desetak minuta izgledali Bijelo-plavi, kao da su prestali igrati izuzev energičnog Pušića koji je probijao, u driblinzima prolazio i po trojicu protivničkih igrača. Jakupović je bio posve odsječen u napadu. Nanizali su kratkom vremenu Koprivničani nekoliko i više nego solidnih pokušaja.

image
MARIN FRANOV Cropix

Prvo je u 38. loše dodavanje Dantasa u opasnoj zoni presjekao je Nestorovski, no srećom po Osječane otišao je previše ukoso da bi mogao otpucati, a njegov centaršut nije ispratio nitko od suigrača. U 41. gosti su opet u prilici, Šakota je otpucao, Tuia je u pokušaju da blokira udarac lopti posve promijenio smjer, a Malenica refleksnom reakcijom brani nogama. Niti minutu kasnije Nestorovski je stavio vratara bijelo-plavih na kušnju, a nedugo potom vratar Osijeka brani i dalekometni pokušaj Crepulje. Priliku utakmice imao je ipak Jelenić koji je iz neposredne blizine, s dva-tri metra loše otpucao glavom i prebacio vratnicu.

Tek što je drugo poluvrijeme počelo trener Osijeka je morao prinudno mijenjati, Jurišić je u 47. završio na travnjaku i više nije mogao nastaviti. Istovremeno je i Hernani zamijenio Bukvića, ali ništa se nije promijenilo u odnosu na završne minute prvog poluvremena. Slaven Belupo je u drugom dijelu posve preuzeo posjed iako iz njega ništa konkretno nije napravio, dok je Osijek izgledao posve bez energije, sporo i bezvoljno u toj mjeri da su s dijela tribina krenuli i zvižduci.

image
MARIN FRANOV Cropix

Prva utakmica bez Darka Nejašmića koji je sezonama diktirao i dirigirao igrom bijelo-plavih potvrdila je koliko je značio Osijeku. Dvadesetak minuta, do pokušaja Grgića koji je završio pored gola, jedino što se moglo zabilježiti je bakljada Kohorte. Prvi pokušaj Osijeka u nastavku dočekali smo tek u 70. kada je Dantasov udarac zapeo u bloku. U 75. su konačno su Osječani izigrali obranu gostiju, Matković je sjajno u šansu izbacio Cvijanovića čiju šut odlično brani Sušak kao i desetak minuta kasnije pokušaj Solde.

U sudačkoj nadoknadi Malenica je još jednom sjajno intervenirao nakon udarca Martinovića iz izgledne pozicije i sačuvao pobjedu svojoj momčadi. Prvi puta ove sezone, tek u šestom prvenstvenom kolu, Osijek je završio utakmicu čiste mreže.

image
MARIN FRANOV Cropix

Dosadna kiša nošena vjetrom i niske temperature, a u kombinaciji s ne baš blistavim rezultatima, utjecala je bitno na posjetu. Na tribinama Opus Arene okupio se, naime, rekordno najmanji broj gledatelja od njezina otvaranja, njih svega 3.240. Drugim riječima, gotovo polovina pristalica bijelo-plavih koji su već platili ulaznicu, odnosno vlasnici koji su godišnjih pretplata, nije zauzelo svoje zakupljeno mjesto na tribini.

Marko Malenica. Što je sve taj čovjek danas obranio, Slaven Belupo imao je mnoštvo prilika da postigne pogodak i izjednači, ali nije uspio i Osijek je upisao prvu pobjedu ove sezone te se odmaknuo sa začelja. Sada imaju četiri boda, dok su gosti ostali sami na posljednjem mjestu sa samo jednim bodom.

image
IVAN PERIC Cropix

KRAJ UTAKMICE

90+2. Fantastična obrana Malenice!

Imao je Martinović loptu na par metara, ali još jednom čupa vratar Osijeka.

90. 🕖

Igrat će se četiri minute nadoknade.

86.

Sušak brani udarac Solde, a u nastavku akcije promašio je Omerović! Gledamo dramu u završnici, obje momčadi idu po pogodak!

image
MARIN FRANOV Cropix

84.

Ćubelić je prošao između trojice i pao u kaznenom prostoru, ali nema penala za goste!

81.

Idu nove promjene:

Slaven Belupo - ušli Martinović i Ćubelić, izašli Nestorovski i Crepulja.

Osijek - izašao Matković, ušao Omerović.

75. Evo sjajne prilike za Osijek!

Cvijanović je dobio loptu na lijevoj strani kaznenog prostora i pucao s 15 metara, ali Sušak brani!

73. Kombinacija Murića i Butića ipak nije završila slavno, Murić je pucao s 19 metara, ali lopta je otišla u aut!

Inače protivnici uvijek moraju strahovati kad se Murić tako namjesti na lijevu nogu na desnoj strani, ali ovog puta to nije bio slučaj.

66. Raspalio je Grgić iz voleja desno iskosa preko 20 metara, ali mreža Osijeka trese se samo s vanjske strane.

Slaven Belupo pokazuje da može ugroziti domaćina, ali trener Mario Kovačević ipak će biti zadovoljan tek kad i ako lopta odsjedne iza leđa Malenice.

image
MARIN FRANOV Cropix

62. Mogli su Farmaceuti ugroziti Osijek, Lučić je ubacio s lijeve strane, ali nije bilo precizno, lopta je otišla van igre.

59. 🟨

Zbog povlačenja Šakote Hasić će dobiti žuti karton.

54. Ubacio je Lučić visoko s lijevog krila, a Nestorovski je pucao glavom preko gola.

53. Susret je nakratko bio prekinut jer je Matković ostao bez zraka, ali sve će biti u redu s njim.

image
MARIN FRANOV Cropix

48.

Izašao je van, a mijenja ga Ivan Cvijanović. Također je izašao Bukvić, a ušao Hernani.

47. Problemi za Osijek...

Roko Jurišić ostao je ležati na travi, signalizirao je da ne može nastaviti susret!

46. 🕖

Počeo je drugi dio.

Osijek vodi nakon prvih 45 minuta, Pušić je zabio u 14. minuti. Ipak, ono što treba izdvojiti u ovom poluvremenu jest zadnjih pet minuta kada je Slaven Belupo imao nekoliko sjajnih prilika da izjednači, ali Malenica je sjajan na vratima domaćih. Nadamo se da je ovo uvertira u sjajno drugo poluvrijeme.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

45+2. Skoro je Osijek zabio još jedan pogodak!

Nakon udarca iz kuta u skoku je loptu zahvatio Jelenić, ali ide malo preko vrata.

Sudac je nakon toga označio kraj prvog dijela.

45. Malenica još jednom čupa!

Sada je pucao Crepulja s lijeve strane, ali vratar Osijeka je nesavladiv!

🕖 Označene su dvije minute nadoknade.

43.

Kakva obrana Marka Malenice!

Agbekpornu je dodao Nestorovskom na 10 metara koji se našao sam pred vratarom Osijeka, ali on čudesno brani!

Doduše, da je i bilo pogotka, ne bi bio priznat zbog zaleđa.

41. Najopasnija prilika gostiju!

Nakon ubačaja Grgića na lijevu stranu, Šakota je pucao s 15 metara iskosa, ali Malenica je nekako to obranio nogama.

Tuia je skrenuo loptu, no nije bilo fatalno po Osijek.

image
TOMISLAV KRISTO Cropix

36. Kako je ovo bilo blizu...

Jugović je opalio s vrha kaznenog prostora, ali preko gola Slavena!

34. Sjajan potez Pušića, koji je gurnuo Agbekpornuu loptu kroz noge i proigrao Matkovića na lijevoj strani. Dragulj Osijeka niskim je dodavanjem pokušao pronaći suigrače u petercu, ali pronašao je samo gostujuće braniče. Ostaje 1:0!

30. Nakon ubačaja gostiju s desne strane, s nekih 11-ak metara probao je Caimacov iz okreta, ali bez uspjeha.

26. Sve je u redu s lijevim bekom Osijeka, može nastaviti susret!

Laknulo je treneru Osijeka, Federicu Coppitelliju.

image
MARIN FRANOV Cropix

24. Jurišiću se i dalje ukazuje pomoć, pitanje je hoće li moći nastaviti...

23.

Metež u kaznenom prostoru Osijeka!

Ubacio je Lučić s lijeve strane na drugu vratnicu, a Dolček pucao, no napravio je prekršaj na Jurišiću zbog visoko podignute noge.

Na kraju je požutio Jelenić zbog prigovora.

19. Mogao je Osijek povećati vodstvo!

Matković je primirio dugu loptu u kaznenom prostoru s lijeve strane, ali pucao je ravno u golmana.

image
VLADO KOS Cropix

14. Bukvić je ubacio s desnog krila, Jakupović prebacio glavom, a Pušić s nekoliko metara matirao vratara gostiju.

Kovačić je promijenio smjer lopte i dodatno otežao posao Sušaku koji je bio nemoćan.

14. ⚽ GOOOL!

Osijek vodi, Pušić je zabio!

12. Matković je oštro ubacio u kazneni prostor s lijevog krila nakon dodavanja Jugovića, no nitko nije uspio doći do lopte.

Bez konkretnih prilika smo na Opus Areni do sada.

image
MARIN FRANOV Cropix

8. Jugović pada u 16 metara Slavena nakon duela, ali sudac Dadić odmahuje rukom!

4. Hasić je napravio prekršaj nad Šakotom, gosti su izveli slobodan udarac na otprilike 25 metara od gola, ali udarac Božića nije opasan po Malenicu.

1. 🕖

Počela je utakmica na Opus Areni!

Sve je malo kasnilo zbog problema s mrežom na jednom od golova.

Najava Osijeka: Gradimir Đukarić

Tri puta u tri prvenstvene utakmice Osijek je posrnuo pred svojim navijačima, u uvodnih pet ligaških ogleda upisao je tek jedan bod i zato će u nedjelju Bijelo-plavi igrati derbi začelja. Nakon što je kolovoz prošao bez ijednog HNL trijumfa, vrijeme je za pobjedu, slažu se svi u Opus Areni.

- Vrijeme prolazi i moramo početi pobjeđivati... Već sam pričao o tomu da smo prolazili manje i veće prepreke kroz ovo razdoblje, ponekad nam je i sreća okrenula leđa. No, sada nije vrijeme za razgovor o prošlosti, nego za utakmicu koju igramo u nedjelju. U njoj baš jako želimo pobijediti. Zbog ovakvog početka sezone, svi smo itekako “gladni” pobjede. Nismo u proteklom razdoblju smišljali nikakav alibi, nego se posvetili razmišljanju što svatko od nas može i treba učiniti drukčije da bismo bili uspješniji. Svi smo na istoj liniji i za nas sada počinje onaj drugi dio sezone - najavio je trener Bijelo-plavih utakmicu u kojoj je pobjeda imperativ.

Nije imao Coppitelli puno prostora, reprezentativci su mu se vratili tek u četvrtak, tako da je stigao odraditi tri treninga u kompletnom sastavu pa prostora za velike promjene nije niti bilo. Dočekao je tako napokon i Jakupovića u trenažnom procesu nakon što je milijun eura plaćeno pojačanje silom prilika odigralo prvu utakmicu i prije nego što je odradio prvi trening. Osijek traži trijumf iako je bez ozlijeđenih Mkrtčjana, Guedesa i Ademija, ali i Nikole Čavline, koji se po povratku s reprezentativne akcije požalio na ozljedu, zbog čega zadnjih dana nije niti bio u treninzima. Doduše, on je od prošlog kola izgubio status “jedinice”.

- Vjerujem da ćemo sada biti ono što smo bili u prvim utakmicama sezone, momčad s dobrim identitetom koja nas sve može učiniti ponosnima. I, naravno, želimo u nedjelju pobijediti, više od ičega - poručio je Coppitelli.


Najava Slaven Belupa: Goran Čičin-Mašansker

Još jednog novog trenera dočekao je kapetan Slavena Belupa Tomislav Božić. Kakvi su prvi dojmovi nakon što je momčad preuzeo Mario Kovačević?

- Atmosfera je jako dobra. Novi trener donio je neke nove zahtjeve i nove stvari. Ekipa je već dosta toga jako brzo usvojila, već su u Kupu protiv Kustošije neke stvari koje je promijenio dobro izgledale i dobro funkcionirale, što je najbitnije. Normalno, za sve treba vremena, tako i za to da se i mi uigramo, da polovimo sve što bi on htio. Sve u svemu, jako dobro i pozitivno, veselimo se sljedećoj utakmici, nadamo se da ćemo je odraditi na najboljoj mogućoj razini i da ćemo uspjeti ostvariti pozitivan rezultat - kazao je iskusni Slavenov stoper.

I Kovačeviću će trebati ono što njegov prethodnik Ivan Radeljić baš i nije imao, a to je vrijeme da svoje zamisli pretoči u djelo.

- Trener ima svoje ideje, a uz to je stiglo i jako puno novih igrača. Svake godine je takva situacija u Slavenu, na kraju prijelaznog roka komponira se momčad koja treba iznijeti prvenstvo. Premalo je bilo vremena da se sve posloži, no vjerujem da imamo dobru ekipu koja ne zaslužuje biti tu gdje smo sada.

Kovačević je debitirao minimalnom pobjedom protiv Kustošije u Kupu, bila je to dobra uvertira za nedjeljno gostovanje u Osijeku. Zaigrali su Farmaceuti u Zagrebu s trojicom u obrani, vjerojatno će se s istim sustavom predstaviti i u Slavoniji.

- I oni su imali slab ulazak u prvenstvo, isto kao i mi, i svjesni smo da je ovo njima iznimno bitna utakmica. Međutim, mi gledamo sebe, moramo pokazati hrabrost i odlučnost, onemogućiti njihove ideje, izaći s gardom na travnjak Opus Arene, dati sve od sebe i odigrati što bolje kako bismo se kući vratili s bodom ili bodovima - najavio je Božić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. rujan 2024 00:06