RANKO SUVAR Cropix
NESTVARAN REZULTAT

VIDEO: Pogledajte nezapamćenu blamažu Dinama, hrvatskog prvaka nakon Bayerna razbio i - Slaven Belupo!

Modri ovako nešto dugo ne pamte, doživjeli su i četvrti poraz zaredom
Piše: Goran Čičin-Mašansker, Tomislav DragobratovićObjavljeno: 21. rujan 2024. 19:20

Slaven Belupo - Dinamo 4:1 (Crepulja 45+1., Liber 68., Dolček 74., Nestorovski 77. /Petković 32.)

SLAVEN BELUPO: Sušak - Bosec, Kovačić, Lučić - Agbekpornu🟨, Crepulja - Grgić (od 83. Šakota), Caimacov (od 60 Liber), Dolček (od 83. Jagušić) - Nestorovski (od 83. Butić)

DINAMO: Nevistić - Pierre-Gabriel (od 46. Ristovski), Bernauer, Mmaee,Ogiwara - Mišić - Cordoba (od 60. Mbuku), Baturina, Stojković(od 65. Kulenović), Pjaca (od 60. Hoxha) - Petković🟨

Pogotke pogledajte OVDJE


Dinamova kriza se nastavlja, Modri su nakon Münchena posrnuli i u Koprivnici. Momčad Marija Kovačevića probudila se iz ljetnog sna, iskoristila probleme suparnika i na kraju zasluženo ostvarila prvu prvenstvenu pobjedu. Promjena trenera zasad nije pomogla hrvatskom prvaku...

Slaven Belupo je bolje ušao u utakmicu, na gostima se vidjelo da su još u određenoj vrsti šoka nakon epskog potopa na Allianz Areni. Već u 4. minuti zaprijetio je Nestorovski, tukao je glavom pokraj vratiju s ruba kaznenog prostora.

U 11. minuti u opasnom naletu bio je Caimacov, ali je loptu ispred njega na vrijeme odnio Bernauer. Dolček je u 22. minuti pao u gostujućem šesnaestercu, no Kolarić je samo odmahnuo rukom.

Nakon prve polovice prvog poluvremena Dinamovi su se igrači počeli oslobađati, pohvatali su konce i uspjeli pokoji put doći i na suparničku polovicu terena. Dobar je bio pokušaj Stojkovića u 25. minuti, tukao je mladi veznjak s 30-ak metara, no lopta je prohujala malo iznad grede. Bio je to prvi udarac Modrih u koprivničkoj utakmici.

Lijepu priliku za Modre propustio je Cordoba nakon dodavanja Stojkovića u 27. minuti, u padu je iz blizine poslao loptu pokraj vratnice.

Zaiskrilo je u 28. minuti između Agbekpornua i Petkovića, sudac je mogući ‘požar‘ prevenirao žutim kartonima obojici ratobornih igrača.

Uslijedio je slobodni udarac iz kojeg je Stojković skoro pogodio mrežu, no Sušak se nije dao iznenaditi te je odličnom intervencijom sačuvao svoju mrežu.

image
RANKO SUVAR Cropix

Ne zadugo, jer uskoro je Dinamo došao do vodstva. Cordoba je asistirao s desne strane, a Bruno Petković bio je na pravome mjestu i brojni Bad Blue Boysi mogli su početi sa slavljem.

Nisu domaći stali nakon toga, krenuli su još jače po pogodak. Nestorovski je zaprijetio u 34. minuti, iz voleja je tukao pokraj gola, potom je u 36. minuti snažno tukao Caimacov nakon solo-prodora, ali je Nevistić bio dobro postavljen.

Odlično je u 38. minuti Grgić probio desnu stranu i poslao povratnu loptu na koju je malo zakasnio Caimacov i velika prilika za domaće je propala. Minutu kasnije Sušak je obranio novi pokušaj Stojkovića, a Slaven je do zasluženog izjednačenja stigao u 1. minuti sudačke nadoknade prve dionice susreta.

Iskusni napadač Nestorovski je donio novu dimenziju Slavenovoj momčadi, lijepom dubinskom loptom uposlio je Dolčeka koji nije iskoristio zicer. Nevistić se istaknuo obranom, no bio je nemoćan u nastavku akcije kad je Ljuban Crepulja poentirao za 1:1.

image
RANKO SUVAR Cropix

U nastavku je puno opasniji bio Slaven. Nevistić je branio udarce Nestorovskog i Crepulje, a Ristovski je mogao dovesti goste u vodstvo, no glavom je u 67. minuti pogodio gredu.

A onda je uslijedio Slavenov blitz-krieg u kojem su Modri ‘nestali s mape‘ i u 10 minuta inkasirali čak tri pogotka. Gotovo nevjerojatno, posljednja momčad SHNL-a poigravala se s grogiranim članom Lige prvaka...

Prvo je za preokret pogodio Kovačevićev joker Adrian Liber na asistenciju Ivan Dolčeka. Sušak potom u 72. minuti brani opasan udarac Petkovića glavom, da bi se i Dolček upisao u strijelce nakon lijepe akcije raspoloženog Agbekpornua.

Ganski veznjak odigrao je odličnu utakmicu, a svoju je igru okrunio u 77. minuti asistencijom za četvrti gol Farmaceuta kojeg je u Nevistićevu mrežu spremio iskusni lisac Nestorovski.

Do kraja je još Grgić pogodio vratnicu, a Nevistić obranio zicer Butiću. Uslijedilo je veliko slavlje domaćih koji su pokazali da im ipak nije mjesto na samom začelju ljestvice...

Raspad sistema, šok, blamaža... sve su to riječi kojima možemo opisati ovu predstavu Dinama. Slaven je u ovoj utakmici bio značajnije bolja momčad i zasluženo završava ovu utakmicu s velikom rezultatskom prednosti. Dinamo očito treba "teški reset"...

KRAJ UTAKMICE

90+1. Butić je sada u šansi, Nevistić ponovno brani!

90. 🕖

Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

85. Utakmica sada plovi mirnim vodama, ogled u Koprivnici je više-manje riješen.

80. Slaven i dalje stišće, Grgić je podogio vratnicu... Doista teško pamtimo kada je Dinamova obrana izgledala ovako loše.

Nestorovski je proigran u prostor na desnoj strani i preciznim udarcem gađa u suportni kut Nevistića. Nestvarna utakmica Slavena...

image
RANKO SUVAR Cropix

77. ⚽GOOOL!

Ludnica u Koprivnici, 4:1 za Slaven!

Agbekpornu je pucao, lopta je završila u bloku i odbila se do Dolčeka koji se pomaknuo u stranu i "zakucao" iz blizine iz Nevistića! Sjajan udarac.

74. ⚽GOOOL!

Dolček zabija, 3:1 za Slaven!

72. Sušak ponovno brani! Baturina je naciljao Petkovića koji puca glavom, no ponovno je vratar Slavena siguran.

Dolček se ponovno ubacio i izvukao Nevistića sa svog gola, te onda povratnom loptom proigrao Libera koji iz daljine gađa prazna vrata.

68. ⚽GOOOL!

Liber zabija, 2:1 za Slaven!

66. Greda za Dinamo!

Ristovski je pogodio okivr gola nakon ubačaja Hoxhe, Petković nije uspio reagirati u nastavku akcije.

61. Još jedna velika obrana Nevistića! Crepulja je uputio "bombu" nakon udarca iz kornera, Dinamov vratar sjajno je reagirao.

59. ⇔ Izmjene za Dinamo.

Pjaca i Cordoba izlaze iz igre, na terenu su Hoxha i Mbuku.

55. Dinamova obrana danas nema svoj dan. Modri su sada poklonili loptu Nestorovskom koji se okrenuo i zapucao, no Nevistić je dobro reagirao.

53. Pjaca je ponovno aktivan, pucao je s lijeve strane no ovoga puta daleko od gola.

49. Sjajna kombinacija Pjace i Petkovića, Dinamov centarfor odložio je loptu a Pjaca zapucao s nekih 18 metara, otišlo je to tik uz vratnicu.

Navijači Modrih ponovno glasno navijaju za svoju momčad.

image


RANKO SUVAR Cropix

46. Počelo je drugo poluvrijeme.

⇔ Izmjena za Dinamo na poluvremenu.

Iz igre je izašao Pierre-Gabriel, a na terenu je Ristovski.

Gledali smo jako sadržajno prvo poluvrijeme u Koprivnici. Dinamo je imao svoje šanse, mogao je u nekoliko različitih prilika doći do pogotka, no isto se može reći i za domaćina koji je u potpunosti ravnopravan u ovoj utakmici. Slaven je u više navrata dobro izašao pred Dinamova vrata, a dobra igra na naplatu je došla u sudačkoj nadoknadi. Svakako, Dinamova obrana poprilično curi, što je možda i posljedica izrazito ofenzivnog sastava Perkovića.

KRAJ PRVOG DIJELA

Dolček je pobjegao Dinamovoj obrani i ušao u 1 na 1 situaciju s Nevistićem. Vratar Modrih je obranio taj pokušaj, no dotrčao je Crepulja i dalekometnim udarcem pospremio loptu u prazan gol.

45+1. ⚽GOOOL!

Slaven izjednačuje za 1:1!

45. 🕖

Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

43. Malo se stanje na terenu primirilo nakon uzbudljivih desetak minuta.

38. Nova velika prilika za Slaven! Igra se potpuno otvorena utakmica, napadi slijevaju sa svih strana, jako atraktivan susret za neutralne promatrače.

Grgić je oteo loptu Ogiwari i proigrao natrčalog Caimacova. S njim u duelu je bio Pierre-Gabriel, igrač Slavena nije uspio postići pogodak.

image
RANKO SUVAR Cropix

35. Slaven je imao dvostruku priliku, prvo je pucao Caimacov pa Dolček, no ipak je označeno zaleđe u nastavku akcije. Slaven nastavlja biti opasan za Modre.

Dinamo je napravio mini pritisak i odmah zabio pogodak. Petković je dočekao povratnu loptu u šesnaestercu Slavena i prizemnim udarcem matirao Suška.

32. ⚽GOOOL!

Dinamo vodi 1:0, strijelac je Petković.

30. Sjajna rekacija Šuška! Dinamo je imao slobodan udarac, loptu nitko nije dirao pa je vratar morao reagirati.

28. Nervoza na terenu! Agbekpornu i Petković su se sukobili nakon malo jačeg starta igrača Slavena.

🟨 Obojica su nagrađena žutim kartonima.

27. ⚠Velika prilika za Dinamo!

Sjajna kombinacija Pjace, Petkovića i Stojkovića rezultirala je čistom šansom za Dinamo, no Stojković se odlučio za povratni pas za Cordobu umjesto udarca, te Modri nisu iskoristili priliku.

25. Stojković gađa iz daljine! Njegov udarac je otišao malo pokraj lijeve vratnice.

21. Prvo su u duelu bili Nestorovski i Bernauer, a lopta se odbila do Dolčeka na lijevoj strani, no Pierre-Gabriel je dobro reagirao i otklonio opasnost ispred njega.

18. Pjaca je imao puno prostora na lijevoj strani, no uputio je nedovoljno precizan ubačaj u sredinu.

17. Taman nakon što smo ga spomenuli Ogiwara je odradio veliki prodor prema naprijed osvojio 30-ak metara terena i proigrao Pjacu. Na kraju akcije Dinamo je zaradio korner.

15. Ogiwara griješi i gubi loptu, Dinamovi igrači za sada ne djeluju pretežito uvjerljivo na terenu.

Sandro Perković odrađuje svoj trenerski debi na klupi Modrih.

image
RANKO SUVAR Cropix

11. Obećavajuću akciju imao se Slaven, lopta je stigla pred kazneni prostor Modrih, no pravovremeno je reagirao Bernauer.

7. Pozitivan start Slavena. Domaća momčad trenutno ravnopravno stoji s Dinamom.

3. Nestorovski je gađao nezgodno glavom, no nema veće prijetnje za Nevistića.

1. Počela je utakmica.

16.25 Stigli su sastavi za utakmicu. Dinamo je napravio tri promjene u odnosu na Bayern, iz sastava su ispali Teophile, Ristovski i Rog, a nova lica su Bernauer, Stojković i Cordoba.

Također je izgledno došlo i do promjene formacije. Privremeni trener Perković odlučio se na varijaciju s četiri braniča, umjesto donedavno standardnih 3-5-2.

Najavu piše: Davorin Olivari

Na maksimirskoj press-konferenciji predstavio se Sandro Perković, dosadašnji asistent smijenjenog Sergeja Jakirovića, koji će voditi modru momčad do izbora novog trenera.

Prvo vatreno krštenje imat će već u subotu u Koprivnici. Trebao bi još voditi momčad u kup-ogledu s Banjolama i u HNL sudaru s Lokomotivom. Naravno, ako se u međuvremenu ne objavi ime novog šefa maksimirske struke. Naravno, čak i da bude Mister 100% u sljedećim utakmicama, nema šanse da Perković ostane na klupi.

Perković se dopao na presici, iznimno je elokventan, odlično komunicira, o tom njegovom nastupu baš smo razgovarali s kolegama, koji su istog mišljenja.

- I u svoje osobno i u ime dečki iz stožera želim zahvaliti treneru Jakiroviću i dosadašnjim kolegama iz stožera, Marinu Ivančiću, Marku Salatoviću i Anđelu Roguljiću. Dugo smo radili zajedno, prošli i teške trenutke... U nogometu je najvažniji rezultat, a ulazak u Ligu prvaka govori sve. Nažalost, u nogometu i profesionalizmu rastanci su dio posla, moramo na to biti spremni. Ova je momčad iskusna i superkvalitetna i vjerujem da će već u subotu reagirati na pravi način. Teško mi je bilo što je Jakirović otišao jer smo, kažem, dugo zajedno radili, ali ja sam dinamovac i koliko god me klub treba ja sam na raspolaganju. Sa svojim ću suradnicima učiniti sve u najboljoj namjeri da u subotu izgledamo kako treba - kazao je Perković u uvodu.

Kad se pogleda ljestvica HNL-a, na prvu bi se moglo kazati: “Sandro, gdje ćeš bolje, vodiš momčad protiv najslabije momčadi, Slaven Belupo je zadnji sa samo jednim bodom”. Međutim, na drugu se isto tako može ustvrditi da baš takve utakmice kriju veliku opasnost. Farmaceuti su bodovno “u banani”, sigurno će dati sve što mogu kako bi napakostili Dinamu poljuljanom nakon debakla u Allianz Areni. No, nisu Modri samo dobili po nosu protiv Bayerna, u posljednje dvije utakmice HNL-a su uzeli samo jedan bod onim neodlučenim rezultatom na Rujevici, a poraženi su usred Maksimira od Hajduka. Treba sad tu momčad osoviti na noge, nije to nimalo lak zadatak, pred Perkovićem je strašno teška utakmica, a sve oči uprte su u njega.

- Slaven Belupo je momčad koja je kvalitetom daleko iznad svog trenutačnog mjesta na ljestvici. Njihova je igra, dakle, puno bolja od dosadašnjeg bodovnog učinka, a u smiraju prijelaznog roka doveli su i nekoliko provjerenih, etabliranih igrača - pričao je Perković.

Bilo je zanimljivo iz njegovih usta saznati u kakvom su stanju igrači nakon “duge devetke” u Allianz Areni?

- Nije im bilo lako, poraz je težak i bolan, a vjerujte, njima je najteže pao. Dogodio nam se blackout, jedan naš trener kojeg inače jako cijenim, Ilija Lončarević, znao je govoriti da u nogometu ne postoji jučer nego samo sutra. To posebno vrijedi kad je dobro, ali i kad je loše. Ne možemo sad ništa promijeniti, nego moramo u subotu biti na pravoj razini da se vratimo na pobjednički put. Dinamo je klub koji zna pobjeđivati, koji je navikao pobjeđivati i koji će pobjeđivati. Ljepota sporta je u tome što ti daje novu priliku da ustaneš s poda, obrišeš prašinu i kreneš u nove pobjede. Igrači su se emotivno oprostili od trenera Jakirovića i potom odradili dobar trening...

O eventualnim promjenama unutar same momčadi nije u ovom trenutku želio konkretno govoriti.

- I ovaj put, kao i nakon svake utakmice, imamo nekih sitnijih problema s ozljedama. Ne bih o imenima, ali detaljno stanje vidjet ćemo nakon posljednjeg treninga. Osobno mi je jako bitan taj zadnji trening, moram vidjeti i energiju, želju, htijenje, tko je spreman dati apsolutni maksimum u Koprivnici - zaključio je Perković.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 19:27