SCREENSHOT Screenshot
SNIMKA SVE OTKRIVA

VIDEO: Pogledajte penal protiv Hajduka zbog kojeg se podigla bura! Sudac je u jednome ipak pogriješio

Igrala se 56. minuta kada je navijačima Hajduka pao mrak na oči, a Krstanović potom zabio i 19. Bijelima
Piše: SNObjavljeno: 12. studeni 2022. 19:32

Slaven Belupo u Koprivnici je u ludoj utakmici izvukao 2:2 protiv Hajduka nakon što je na poluvremenu gubio 0:2, a izjednačujući pogodak zabio je Ivan Krstanović, iz kaznenog udarca.

Upravo se oko situacije u 56. minuti podiglo najviše prašine, i polemika je li sudac Ante Čulina opravdano pokazao na bijelu točku.

U duelu su u 56. minuti bili Crnac i Simić, stoper Hajduka s leđa je po nogama zakačio igrača Slaven Belupa, i to dok je lopta bila u igri, i sudac Čulina je opravdano, odmah i bez premišljanja pokazao na bijelu točku. VAR je potom samo potvrdio njegovu odluku.

Dakle, unatoč polemikama i sumnjama, uglavnom pripadnika bijele boje, nema nikakvog spora - Simić je neoprezno i neoprezno naskočio na Crnca, zakačio ga po nogama s leđa i skrivio jedanesterac.

POGLEDAJTE SITUACIJU NAKON KOJE JE KRSTANOVIĆ ZABIO SVOJ 19. GOL HAJDUKU U KARIJERI

Treba reći i da je sudac Čulina svakako trebao ponoviti izvođenje kaznenog udarca jer je nekoliko igrača Slaven Belupa utrčalo u kazneni prostor u trenutku izvođenja penala što se jasno vidi na snimci. Sudac je tu napravio pogrešku, a VAR se u ovakvoj situaciji, po pravilima, ne smije uključiti.

image

Trenutak izvođenja jedanaesterca

SCREENSHOT TPORTAL


U 80. minuti Emir Sahiti dobio je drugi žuti karton, ovoga puta zbog igranja rukom, pa je Hajduk zadnjih 15-a minuta odigrao s igračem manje. Usporena snimka pokazala je da ni u toj situaciji nije bilo dvojbi - sudac Čulina je apsolutno opravdano pokazao isključujući žuti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 21:23