ZELJKO HAJDINJAK Cropix
KIKS DINAMA

VIDEO: Slave i Slaven i Hajduk! Modri ekspresno poveli prekrasnim golom Drmića, a onda je uslijedio šok

Slaven Belupo na svojem je stadionu došao do vrijednog boda (1:1) protiv hrvatskog prvaka
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 04. veljača 2023. 19:36

SLAVEN BELUPO - DINAMO 1:1 (Jambor 32‘/Drmić 3‘)

SLAVEN BELUPO (4-3-1-2): Čović - Tepšić, Božić, Soldo, Talys - Marina, Jambor (od 86. Kocijan), Crnac (od 74. Krstanović) - Mudražija (od 90. Christopoulos) - Manaj (od 74. Perošević), Hoxha (od 90. Žuljević)

DINAMO (4-2-3-1): Livaković - Ristovski (od 64. Moharrami), J. Šutalo, Perić, Bočkaj (od 46. Emreli) - Ademi, Ljubičić - Baturina, Bulat, Špikić (od 77. Menalo) - Drmić (od 64. Petković)

KOPRIVNICA - stadion Ivan Kušek Apaš. Gledatelja: 1.732. Sudac: Dario Bel (Osijek).


Dinamo je zaustavljen u hladnoj Koprivnici, Modri su ostali bez dva važna boda u utrci za novim naslovom prvaka Hrvatske. Modri su uoči gostovanja u Podravini bili veliki favoriti s obzirom na ogromnu razliku u kvaliteti igračkog kadra i tradiciju koja je na njihovoj strani u ogledima s Farmaceutima, ali draž nogometa je u tome da ne pobjeđuje uvijek onaj koji je bolji na papiru.

GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE.

A taj ‘papir‘ nisu Dinamovi igrači uspjeli potvrditi na Apašu... Ni rezultatom, ali ni igrom. Slaven se postavio pametno i hrabro, nametnuo se u sredini terena i vrebao svoje prilike iz kontranapada iz kojih je mogao čak i do punog plijena.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Puno toga ostala je dužna Čačićeva momčad, koja je na neki način reprizirala prikazano iz ogleda s Goricom, koji je također završen remijem. Za Farmaceute je remi veliko ostvarenje nakon uvodna dva kola nastavka prvenstva u kojima su osvojili jedan bod, a ujedno je to i prvi pozitivan rezultat protiv Modrih od 19. rujna 2020. kad je ogled u Maksimiru završio rezultatom 3:3.

Dinamo je u prvom poluvremenu igrao niz vjetar, a do vodstva je stigao već u samom početku susreta. Doduše, prvu priliku imali su domaći, nakon kornera Jambora glavom je tukao Božić, ali je promašio okvir gola.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Igrala se treća minuta kad je Dinamo ostvario prednost. Modri su napadali po lijevoj strani preko Bočkaja koji je povratnom loptom pronašao Drmića. Domaćim je stoperima malo zasmetao Baturina, a centarfor Dinama pokazao je da je željan pogotka, odapeo je snažno i precizno i Čovića ostavio bez izgleda.

Rano vodstvo kao da je malo uspavalo igrače hrvatskog prvaka, koji nakon vodećeg pogotka u prvom poluvremenu nije uspio ozbiljnije zaprijetiti domaćim vratima. S druge strane, Slaven se nije raspao, uspio je stabilizirati obranu, a u prvom približavanju Livakoviću stigla je Zekićeva momčad do izjednačenja.

Trebalo je igračima neko vrijeme da se priviknu na nesvakidašnje uvjete, odnosno nalete vjetra koji su bili u potpunosti nepredvidljivi. Nije bilo lako kontrolirati pasove, bilo je i komičnih situacija, pogotovo dok su Farmaceuti pokušavali izbaciti loptu iz opasne zone...

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

U 29. minuti tukao je Ljubičić iskosa, Čović je uhvatio loptu. Slaven je izjednačio nakon malo više od pola sata igre. Bila je to lijepa kombinacija na malom prostoru u kojoj su sudjelovali Manaj, Crnac i veznjak Nikola Jambor koji je postigao svoj prvi pogodak u HNL-u.

Do kraja prvog poluvremena pokušao je još Mudražija iz voleja u 36. minuti nakon ubačaja Talysa, ali je tukao daleko od vratiju. Ljubičić je pak na drugoj strani tukao iz daljine u 40. minuti, lopta je otišla iznad grede.

U nastavak je Čačić ušao s Emrelijem umjesto Bočkaja, dok su BBB na pik uzeli člana Uprave Antolića, te upravu i skupštinu. Slaven je u 49. minuti opasno zaprijetio, Manaj je uzeo loptu na centru i uposlio Hoxhu koji je iskosa s lijeve strane ubacio pred vrata gdje je malo zakasnio Crnac.

Farmaceuti su se nametnuli u sredini terena, Modri su se dosta mučili, a u obrani su još jednom iskazali nesigurnost u 61. minuti kad je Manaj dubinskom loptom pronašao Crnca, no Livaković je izašao s vratiju i izbacio loptu u korner.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Nakon sat vremena igre Čačić je uveo Petkovića i Moharramija umjesto Drmića i Ristovskog, no opet je na sceni bio Hoxha koji je u 68. minuti izvrtio Moharramija i potom s ruba kaznenog prostora tukao iznad gola.

Reagirao je i Zekić koji je dao priliku Krstanoviću i Peroševiću umjesto solidnih Manaja i Crnca.

Kad već nije mogao Dinamo, skoro si je Slaven sam zabio. Nakon ubačaja Emrelija u 75. minuti Božić je želio izbiti loptu glavom, no umalo je pogodio vlastitu mrežu, lopta je otišla u korner. Imali su domaći još opasnih prodora, primjerice u 87. minuti kad je Hoxha namjestio priliku Krstanoviću koji je poslao loptu nebu pod oblake.

Nudio se Dinamo u sudačkoj nadoknadi, mogli su Zekićevi momci i do pobjede, no udarac Kocijana otišao je pokraj vratiju. Neće previše za time žaliti, jer i ovaj bod je za njih ogroman. Modri i njihov trener Čačić imaju o čemu razmišljati uoči nadolazećih prvenstvenih ispita...

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix


GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE.

PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE!

90‘+2‘ - Strašna šansa za Farmaceute! Brzu su kontru izveli nogometaši Zorana Zekića, dinamovci su je u jednom trenutku uspjeli neutralizirati, međutim brzo gube loptu do koje dolazi džoker s klupe Kocijan i šutira pored gola!

90‘ - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

90‘ - Umjesto Mudražije i Hoxhe ući će Giannis Christopoulos i Marko Žuljević.

87‘ - Mat-poziciju imao je Krstanović! Hoxha je prošao po lijevoj strani i poslao povratnu do veterana HNL-a koji šutira preko gola!

86‘ - Izlazi strijelac Nikola Jambor, mijenja ga Mateo Kocijan.

85‘ - Odlična akcija Dinama završila je lošim Menalovim udarcem koji je lakoćom pokupio Čović.

77‘ - Ulazi Luka Menalo umjesto Darija Špikića.

77‘ - Perošević je bio u sjajnoj prigodi, no otišao je previše u stranu i iz teške pozicije nije uspio svladati Livakovića.

75‘ - Zamalo autogol! Emreli je probio desni bok i centrirao u peterac gdje je kapetan Tomislav Božić, u namjeri da izbije, nezgodnom parabalom ugrozio vlastiti gol - prošlo je to tik uz vratnicu!

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

74‘ - Ulaze veteran Ivan Krstanović i Antonio Perošević umjesto Manaja i Crnca.

73‘ - Uzvraćaju sada i Modri... Baturina je opalio iz daljine i pogodio nekoga u bloku, a u nastavku je izglednu akciju zakomplicirao Petković.

69‘ - Evo i četvrte prigode domaćih u drugome poluvremenu! Hoxha je nakon solo-akcije šutirao s ruba šesnaesterca, međutim nije bilo preciznosti u njegovu udarcu i preletjela je lopta Livakovićev gol.

68‘ - I treća šansa Farmaceuta u nastavku! Jamborov dalekometan centaršut dohvatio je Božić i glavom gađao pored gola!

64‘ - Izlaze Josip Drmić i Stefan Ristovski, uz bučnu podršku ulazi ‘povratnik‘ Bruno Petković, s njim i Sadegh Moharrami.

61‘ - Nova šansa Slavena! Crnac je izmaknuo pozornosti Dinamovih braniča i izašao sam pred Livakovića, zaobišao ga te iz mrtvoga kuta uputio udarac prema golu gdje se na gol-liniji našao Josip Šutalo i izbio to u korner...

image

Zoran Zekić, trener Slaven Belupa

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

59‘ - Razigrao se Slaven Belupo u nastavku, igrači Zorana Zekića kao da su puni samopouzdanja krenuli u drugo poluvrijeme i izgledaju sve bolje. Sada je Tepšić tražio dobro postavljenog Hoxhu u šesnaestercu, no već je bilo oznađeno zaleđe.

50‘ - Velika šansa Slavena! Ispao je Šutalo na centru, Manaj poveo kontru i uposlio Hoxhu na lijevom boku koji šalje idealnu dijagonalu na drugu vratnicu, no ondje je prespor Ante Crnac.

48‘ - Josip Šutalo zbog starta na gležanj Arba Manaja dobiva žuti karton.

46‘ - Vraćamo se na koprivnički stadion Ivan Kušek Apaš. Kod Farmaceuta nema promjena, dok je u svlačionici Dinama ostao Petar Bočkaj, mijenja ga Mahir Emreli.

image

Ante Čačić, trener Dinama

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Dinamo je zagospodario terenom od prve minute uz bučnu podršku BBB-a. Već u trećoj minuti mrežu Farmaceuta načeo je Josip Drmić i svaki idući napad Dinama djelovao je kao da će završiti pogotkom. Slaven Belupo bio je potpuno inertan sve dok Jambor neočekivanim udarcem nije šokirao hrvatskog prvaka.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

45‘ - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

40‘ - Ljubičićev dalekometan pokušaj završio je u rasvjetnome stupu iza gola.

36‘ - Nova šansa Farmaceuta! Talysov centaršut dočekao je Mudražija i s desetak metara šutirao pored gola!

32‘ - GOOOL! Kakav šok za Dinamo, ni iz čega je Slaven Belupo došao do pogotka! Božić je ubacio, Crnac smirio za Nikolu Jambora koji šutira s vrha šesnaesterca, a lopta prolazi kroz šumu nogu i ulazi u mrežu pored nemoćnog Livakovića... Izjednačenje u Koprivnici!

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

29‘ - I dalje se Slaven Belupo ne uspijeva sastati s loptom, dok dinamovci strpljivo stvaraju šanse. Sada je Ljubičićev centaršut smireno uhvatio Čović.

24‘ - ‘Požutio‘ je i Mudražija zbog faula s leđa na Bočkaju.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

23‘ - Ademijevu solo-akciju nije uspio Josip Drmić pretvoriti u novi pogodak... Njegov je udarac s desetak metara prohujao iznad grede.

16‘ - Manaj je zbog faula na Dini Periću prvi igrač sa žutim kartonom.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

14‘ - Špikić je projurio desnim krilom i poslao sjajnu dijagonalu za Bočkaja na drugoj strani koji to ipak ne dostiže, djelomično i zbog jakog vjetra koji stvara probleme cijeloga dana diljem Hrvatske...

10‘ - Glasna je podrška BBB-a koji svojim navijanjem nose Modre od prve minute. Slaven Belupo zasad ne uspijeva parirati hrvatskom prvaku.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

3‘ - GOOOL! Šok za Farmaceute! Drmić je odigrao dupli pas s Bočkajem čiju je povratnu opalio isprve i pogodio same rašlje Čovićeva gola... Dinamo vodi 1:0!

2‘ - Prijeti Slaven Belupo! Božić je iskoristio Perićevo posrtanje i glavom gađao iz blizine, ali nije tu bilo prave opasnosti za Livakovića.

17.30: Počela je utakmica u Koprivnici. Glavni je sudac Dario Bel iz Osijeka.


>>> Jak vjetar stvarao je tijekom cijele subote probleme u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a vremenske prilike daleko su od idealnih i za vrijeme susreta Farmaceuta i Modrih. Temperatura od svega 2 Celzijeva stupnja i neugodan sjeverac tjeraju hladnoću u kosti gledatelja, a otežan je i posao nogometaša na terenu. Dakako, najviše je problema s kontrolom lopte. Na tribini je ostalo dosta praznih mjesta, a vokalnu kulisu stvaraju Bad Blue Boysi. U funkciji je i novi LED semafor, a uoči susreta održana je minuta šutnje za bivšeg igrača Slavena Branka Sabolića Peru koji je prošle nedjelje preminuo u 71. godini. (Goran Čičin-Mašansker)

>>> Stigli su sastavi. Bočkaj i Bulat su u prvih 11, Drmić je u vrhu napada, a Bruno Petković je ipak na klupi, i konkurira za današnju utakmicu, unatoč pričama o virozi.



Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 15:36