Ibrahim Aliyu je zabio za konačnih 3:1

 RANKO SUVAR/CROPIX Cropix
ALIYU ZABIO KROZ NOGE SUŠKU

VIDEO: Slaven Belupo šokirao Lokomotivu, a onda je u igru ušao Marko Dabro i za pola sata sve preokrenuo

Lokomotiva je s 3:1 pobijedila Slaven Belu u zadnjoj utakmici 29. kola Prve HNL
Piše: Sportske novosti, Predrag JurišićObjavljeno: 04. travanj 2022. 19:53

LOKOMOTIVA - SLAVEN BELUPO 3:1 (Dabro 48' (11m), 77', Aliyu 90+3' - Crnac 45+1' )

LOKOMOTIVA (4-2-3-1): Nevistić - Cipetić, Salihu, N. Soldo, Milićević - Vasilj (Od 72. Maleš), Marić - Aliyu (Od 90+3 Stojković), Kačavenda (Od 90+3 Špeljak), Pivarić (Od 46. Dabro) - Kulenović

SLAVEN BELUPO (3-4-2-1): Sušak - Tepšić (Od 63. Kvržić), Paracki, V. Soldo - Bosec, Bogojević, Caimacov, Crnac - Brković (Od 63. Krstanović), Zapata (od 84. Mlinarić) - Laušić (Od 84. Hoxha)


Preokretom u drugom poluvremenu utakmice protiv Slavena Belupa, nogometaši Lokomotive dohvatili su 3:1 (0:1) pobjedu i vratili su se na pozitivni kolosijek, te iznova zasjeli na petu poziciju. Bili su Lokosi znatno bolji (omjer udaraca prema vratima 22:7, u okvir 9:2 za Lokose!), pa iako su gosti poveli u sudačkoj nadoknadi prvoga dijela, zagrebačka momčad nije "potonula", u nastavak je krenula još žešće i s tri je pogotka preokrenula rezultat i upisala nove bodove.

Trener Lokosa, Silvijo Čabraja, na klupi je ostavio svog najboljeg strijelca, Marka Dabru, no uveo ga je u drugom poluvremenu i bio je to pobjednički potez. Dabro se, naime, s dva pogotka prometnuo u junaka dvoboja, dosad je postigao 13 pogodaka u ovome prvenstvu i drži treće mjesto na ljestvici strijelaca.

Domaćin je bolje ušao u utakmicu, nametnuli su se Zagrepčani i diktirali ritam prvih 20-ak minuta. U tom su razdoblju stvorili i tri prigode, dvaput je u dobrim situacijama bio Pivarić (11. i 22. minuta), a jednom je Marić, u 16. minuti, pokušao ugroziti gostujućeg vratara Suška, ali taj je udarac bio "mekan" i Sušak je lako uhvatio tu loptu.

Gosti su se polako oslobađali pritiska, a znali su i zaprijetiti, poglavito preko lijeve strane. Bosec je, naime, u tri navrata iskoristio napadačku orijentiranost Vasilja i Cipetića, probijao je lijevi bok, ali nije bilo konkretne opasnosti za vratara Nevistića. Najbliži pogotku gosti su bili u 29. minuti, kad je, nakon udarca iz kuta Laušića, loptu ispred svojih vrata izbio Milićević.

Malo se toga zanimljivog događalo sve do završnice prvoga dijela, a onda smo vidjeli uzbuđenja u oba kaznena prostora. Najprije je veliku priliku za Lokomotivu, u 44. minuti, propustio Kačavenda nakon lijepog dodavanja Aliyua. Bio je Kačavenda "sam kao duh" na desetak metara od vrata, no loše je primio loptu, potom je još lošije tukao, pa je Sušak lako zaustavio taj pokušaj.

A onda su gosti, u prvoj minuti sudačke nadoknade poveli i taj je pogodak uzburkao strasti i posvadio suparnike na klupama. Lokosi su, naime, opravdano zamjerili gostima što nisu izbacili loptu van nakon što je Vasilj ostao ozlijeđen ležati na travi, zaiskrilo je između trenera i predstavnika klubova. No, sve se brzo smirilo, Pejin je priznao pogodak, a momčad trenera Zorana Zekića u pripremi utakmice očito je preskočila onaj dio o "fair-playu"...

U nastavku je Čabraja u svlačionici ostavio kapetana Pivarića, ušao je u igru Dabro i već nakon samo tri minute zatresao je mrežu iz opravdano dosuđenog kaznenog udarca! Bio je to 12. pogodak Dabre, drugi iz kaznenih udaraca, Lokosi su već početkom nastavka sve vratili na početak.

Krenuli su domaćini po drugi pogodak, a u 60. minuti sreća je pomazila goste! Aliyu je opet lijepo proigrao Kačavendu, koji se sjurio u kazneni prtostor i sa sedam metara iskosa s desne strane uzdsrmao je vratnicu! Odbijena je lopta došla do Kulenovića, tukao je s osam metara, ali Sušak je uspio obraniti taj udarac.

Opasno je Slaven Belupo živio i osam minuta kasnije, pokušao je Aliyu s 12 metara iskosa, ali Sušak je obranio i tu loptu. Lokosi su tražili drugi pogodak, no umalo im se mreža opet zatresla u 70. minuti! Bosec je, naime, opalio s desetak metara, no ta je "bomba" odsjela na desnoj vratnici, Nevistić je samo pogledom ispratio tu loptu...

Do posve zasluženog vodstva Lokomotiva je došla u 77. minuti, Dabro je zabio svoj 13. ovosezonski gol, iskoristivši tešku pogrešku Parackog. Takve poklone "krvnik" Dabro ne propušta... Baš kao što "zicer" nije propustio ni Aliyu u drugoj minuti sudačke nadoknade, petim prvenstvenim pogotkom mladi je Nigerijac donio 3:1 vodstvo, stavio je "točku na i" Lokomotivine zaslužene pobjede.

Reakcije trenera

Trener Lokomotive, Silvijo Čabraja:

- Dominirali smo, bili smo bolji svih 90 minuta. Opet se potvrdilo nepisano nogometno pravilo da kad ne iskoristiš svoje šanse, primiš pogodak, to se i nama dogodilo nakon promašene "mrtve prilike" Kačavende. Međutim, opet smo pokazali karakter i uspjeli smo u nastavku preokrenuti rezultat. Dabro na klupi? Misao vodilja bila nam je da ga uvedemo kad se suparnik malo umori. Tako smo i napravili, a on je opet pokazao da je pravi "lisac" u 16-ercu, rođeni golgeter – rekao je Čabraja.

Trener Slavena Belupa, Zoran Zekić:

- Bila je to otvorena i za gledatelje svakako zanimljiva utakmica, a Lokomotiva je apsolutno zasluženo osvojila bodove. Poveli smo, ali u nastavku nismo izdržali. Napravili smo kazneni udarac onako kako smo ga napravili, a pri 1:1 rezultatu Bosec je pogodio vratnicu. Ali, kad sve zbrojimo, nismo baš najbolje izgledali, Lokomotiva je bila bolja i zasluženo je pobijedila – rekao je Zekić.


PRIJENOS UŽIVO:

90+4- Kraj! Lokomotiva je pobijedila s 3:1.

90+3 - Dvostruka izmjena kod Lokomotive. Izlaze Aliyu i Kačavenda, a ulaze Stojković i Špeljak.

90+2 - GOOOL! Aliyu je ponovno ostao sam pred vratarom gostiju, ali ovoga puta bio je neumoljiv i zabio za potvrdu pobjede Lokosa.

90 - Igrat će se još tri minute sučeve nadoknade vremena.

84 - Dvostruka promjena kod Belupa. Izlaze Zapata i Laušić, a ulaze Mlinarić i Hoxha.

80 - Pokušao je sada Cipetić povisiti vodstvo Lokosa, ali i to brani Sušak.

79 - Zoran Zekić je dobio žuti karton na klupi Belupa.

77 - GOOOL! Marko Dabro zabija za vodstvo Lokomotive! Dabro je sjajno reagirao na jedan ubačaj i loptu poslao u suprotni kut. Bio je to njegov 13. gol ove sezone.

72 - Izašao je Vasilj, ušao Maleš (Lokomotiva).

image
RANKO SUVAR/CROPIX Cropix

71 - Kačavenda (Lokomotiva) je dobio žuti karton.

70 - Bosec je sada sa nekih 10-ak metara opalio iz sve snage, ali pogodio je stativu.

68 - Aliyu je izletio sam pred golmana Belupa, ali pucao je točno u njega. U nastavku je pokušao Dabro glavom, ali je pucao preko gola.

63 - Dvostruka promjena kod Belupa. Izlaze Brković i Tepšić, a ulaze Krstanović i Krvžić.

60 - Sada je Lokomotiva napravila veliki pritisak na gol gostiju. Prvo je Aliyu pronašao Kačavendu koji pogađa vratnicu, a onda je pokušao i Kulenović, ali nije uspio zabiti.

59 - Aliyu je sada pucao s ruba šesnaesterca, ali nedovoljno jako pa Sušak lako brani.

image
RANKO SUVAR/CROPIX Cropix

49 - Žuti karton dobio je Marić (Lokomotiva).

48 - Dabro s bijele točke zabija za 1:1!

47 - PENAL za Lokomotivu! Paracki je srušio Kulenovića u šesnaestercu Belupa, a sudac pokazao na bijelu točku. Sve je potvrdio i VAR iako su se gosti žalili jer se napadač Lokosa zapravo zabio u braniča Belupa.

46 - U svlačionici je na poluvremenu ostao Josip Pivarić, a u igri je Marko Dabro (Lokomotiva).

46 - Počeo je drugi dio.

45+3 - Kraj prvog dijela. Belupo vodi u Kranjčevićevoj golom 18-godišnjeg Ante Crnca.

45+1- GOOOL! Bogojević je ubacio i pronašao Antu Crnca koji je glavom ubacio u gol Lokosa. Bio je to njegov prvi gol u HNL-u. Crnac je inače bivši igrač Dinama. Gol je pao i nakon što je Vasilj ostao ležati na podu što je iznerviralo domaćina.

45 - Kačavenda se sada našao sam kao duh na nekih 11 metara, ali njegov udarac je bio jako loš i nije ugrozio gol Belupa.

image
RANKO SUVAR/CROPIX Cropix

44 - Sjajna prilika za Belupo. Najprije je Crnac pucao s nekih 17 metara, ali samo u blok. Lopta se od bloka odbila do Brkovića koji je probao s preko 20 metara, ali preko gola.

35 - Cipetić je ubacio i pronašao Kulenovića, ali on puca preko gola Belupa.

34 - Sjajni prodor Antonija Boseca završio je udarcem pored gola i kornerom za Belupo koji nije donio previše uzbuđenja.

30 - Žuti karton je dobio Bogojević (Slaven Belupo).

image
RANKO SUVAR/CROPIX Cropix

28 - Bosec je sada sjajno prošao po boku i sjurio se u šesnaesterac Lokosa, ali pokušaj ubačaja je otklonila obrana, kao i opasnost nakon kornera koji je uslijedio.

25 - Probao je sada Belupo. Zapata je opalio s nekih 25 metara, ali njegov udarac odlazi pored gola.

22 - Novi pokušaj Lokosa. Kačavenda je ubacio na Pivarića, ali i ovaj pokušaj odlazi pored gola.

16 - Novi pokušaj Lokomotive. Povukao je dobro Kačavenda, a lopta je došla do Marića u šesnaestercu Belupa. On je pucao, ali ravno u ruke golmana gostiju.

image
RANKO SUVAR/CROPIX Cropix

11 - Pivarić je sada probao iz voleja s nekih 7,8 metara, ali pucao je preko gola.

10 - Lokomotiva je nešto bolje otvorila susret, ali još uvijek miruju mreže na obje strane.

4 - Pivarić je sada sjajnom loptom probio cijelu obranu Belupa i pronašao Aliyjua koji mu je vratio povratnu, ali šut koji je uslijedio odlazi visoko preko gola.

1- Počeo je susret u Kranjčevićevoj!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 17:13